Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διέσυρε την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Ένας Ολυ­μπια­κός βγαλ­μέ­νος από τα πιο τρε­λά όνει­ρα των οπα­δών του, διέ­λυ­σε 5–1 μια τρα­γι­κή ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έκα­νε ακό­μα ένα βήμα προς την κατά­κτη­ση του τίτλου.

Οι εκπλη­κτι­κοί «ερυ­θρό­λευ­κοι» του Μαρ­τίνς χρειά­ζο­νται ακό­μα έξι βαθ­μούς για να πανη­γυ­ρί­σουν και μαθη­μα­τι­κά το πρω­τά­θλη­μα, ενώ η ομά­δα του Μανό­λο Χιμέ­νεθ κατρα­κύ­λη­σε την πέμ­πτη θέση της κατά­τα­ξης. Τα γκολ των νικη­τών σε αυτό το ματς της 2ης αγω­νι­στι­κής των play off πέτυ­χαν οι Καμα­ρά (17΄), Μασού­ρας (23΄,45΄), Ελ Αρα­μπί (35΄) και Φορ­τού­νης (74΄). Μεί­ω­σε ο Καρίμ Ανσα­ρι­φάρντ στο 88΄.

Και μόνο το τελι­κό σκορ τα λέει όλα. Ο Ολυ­μπια­κός κυριάρ­χη­σε ολο­κλη­ρω­τι­κά και υπο­χρέ­ω­σε την Ένω­ση να βιώ­σει μία από τις πιο μαύ­ρες μέρες της ιστο­ρί­ας της.

Ο εφιάλ­της χωρίς τέλος φέρει την «υπο­γρα­φή» του Μανό­λο Χιμέ­νεθ ο οποί­ος είναι προ­φα­νές πλέ­ον πως μετρά αντί­στρο­φα για ‑ακό­μα μία- απο­χώ­ρη­ση. ‘Αλλω­στε, κανείς προ­πο­νη­τής της ΑΕΚ δεν έχει επι­βιώ­σει μετά από τέτοιο διασυρμό.

Και να φαντα­στεί κανείς ότι το ντέρ­μπι ξεκί­νη­σε με την ΑΕΚ να έχει την πρω­το­βου­λία και να «πατά­ει» περιο­χή, να δεί­χνει πιο κινη­τι­κή, πιο σίγου­ρη. Όμως, στο 17΄ ξεκί­νη­σε ο χορός των ατο­μι­κών λαθών (Σβάρ­νας) με τον Καμα­ρά να σου­τά­ρει από μακριά, τη μπά­λα να εξω­στρα­κί­ζε­ται στο κεφά­λι του Χνιντ για να ανοί­γει το σκορ. Δύο λεπτά αργό­τε­ρα ο Μάντα­λος πλά­σα­ρε και ενώ η μπά­λα κατευ­θυ­νό­ταν στα δίχτυα, πρό­λα­βε να την αγγί­ζει ο Τάν­κο­βιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ με απο­τέ­λε­σμα το γκολ να ακυ­ρω­θεί! Στο 23΄ ο Μασού­ρας έφυ­γε στην πλά­τη των Χνιντ, Νταν­τσέν­κο που δεν έπαι­ξαν σωστά το οφσάιντ και σού­τα­ρε δυνα­τά στην κλει­στή γωνία του Αθα­να­σιά­δη για το 0–2. Στο 35΄ ο Λόπες λες και έπαι­ζε ματς σχο­λι­κού πρω­τα­θλή­μα­τος, γύρι­σε τη μπά­λα με κεφα­λιά προς τον τερ­μα­το­φύ­λα­κά του, αλλά ουσια­στι­κά έβγα­λε… ασίστ στον Ελ Αρα­μπί και… 0–3. Ο εφιάλ­της χωρίς τέλος συνε­χί­στη­κε όταν στο 45΄ ο Μασού­ρας βγή­κε ξανά στην πλά­τη των Χνιντ, Νταν­τσέν­κο και πλά­σα­ρε τον Αθα­να­σιά­δη για το δεύ­τε­ρο προ­σω­πι­κό του γκολ.

Στα 45 λεπτά που απέ­με­ναν δεν έγι­νε απο­λύ­τως τίπο­τα αξιο­ση­μεί­ω­το, πέραν της επι­στρο­φής του Κώστα Γαλα­νό­που­λου στην αγω­νι­στι­κή δρά­ση μετά από απου­σία ακρι­βώς δυο μηνών. Το μόνο που άλλα­ξε ήταν το μέγε­θος της συντρι­βής, όταν στο 74΄ ο Κώστας Φορ­τού­νης έγρα­ψε το 0–5. Είχε προη­γη­θεί «τρε­λή» κούρ­σα του Χοσέ Χολέ­μπας (ετών 36,5) που πέρα­σε στο σπριντ τον κατά δέκα χρό­νια νεό­τε­ρό του Νταν­τσέν­κο και πέρα­σε ασίστ στον «Φορ­τού» με φοβε­ρό τακου­νά­κι. Στο 88΄ ο Ανσα­ρι­φάρντ μεί­ω­σε στο τελι­κό 5–1 με κοντι­νό πλα­σέ μετά από πάσ­σα του Ολιβέιρα.
Το δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο ήταν σα να μην έγι­νε ποτέ. ‘Αλλω­στε είχε ήδη φανεί ότι πολύ μεγα­λύ­τε­ρο ενδια­φέ­ρον θα είχε το «τρί­το» ημί­χρο­νο με τις εξε­λί­ξεις που είναι σίγου­ρο ότι θα δρο­μο­λο­γη­θούν στο στρα­τό­πε­δο της ΑΕΚ…

Ο εφιάλ­της που βίω­σε η ΑΕΚ, ειδι­κά στο πρώ­το ημί­χρο­νο του ντέρ­μπι με τον Ολυ­μπια­κό, προ­κά­λε­σε την οργή των οπα­δών της. Περί­που 50 φίλοι της ομά­δας που είχαν εξα­σφα­λί­σει θέση στα επί­ση­μα του ΟΑΚΑ κατα­φέρ­θη­καν ενα­ντί­ον όποιου στε­λέ­χους της ΠΑΕ βρι­σκό­ταν εκεί, ενώ την ώρα της απο­χώ­ρη­σης για τα απο­δυ­τή­ρια στο ημί­χρο­νο οι απο­δο­κι­μα­σί­ες κατά του Μανό­λο Χιμέ­νεθ και των παι­κτών ήταν πάρα πολύ έντονες.

Το ίδιο σκη­νι­κό επα­να­λή­φθη­κε και με τη λήξη του αγώ­να, όταν μέλη της Original «έφρα­ξαν» για περί­που πέντε λεπτά το δρό­μο προς τα απο­δυ­τή­ρια στους «κιτρι­νό­μαυ­ρους», βάζο­ντας τους… γκά­ζια για την απο­γοη­τευ­τι­κή εμφάνιση.

Διαι­τη­τής: Γιο­βά­νο­βιτς (Σερ­βία)
Κίτρι­νες: Ολι­βέι­ρα — Μπρούμα

Οι συν­θέ­σεις:

ΑΕΚ (Μανό­λο Χιμέ­νεθ): Αθα­να­σιά­δης, Νταν­τσέν­κο, Χνιντ (64΄ Νεντελ­τσε­ά­ρου), Σβάρ­νας, Λόπες, Σιμάν­σκι, Κρί­στι­τσιτς, Μάντα­λος (64΄ Μάντα­λος), Τάν­κο­βιτς (46΄ Αλμπά­νης), Γκαρ­σία (79΄ Μαχαί­ρας), Ολι­βέι­ρα (46΄ Ανσαριφάρντ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρ­ντίνς): Σα, Σεμέ­δο, Μπα, Παπα­στα­θό­που­λος, Ανδρού­τσος, Χολέ­μπας (75΄ Ντρά­γκερ), Εμβι­λά, Καμα­ρά (63΄ Μπου­χα­λά­κης), Μπρού­μα (57΄ Φορ­τού­νης), Μασού­ρας (75΄ Ραν­τζέ­λο­βιτς), Ελ Αρα­μπί (64΄ Χασάν)

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο