Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαβάστε στο μεγάλο αφιέρωμα του σημερινού Ριζοσπάστη: Μάχη επιβίωσης στα αποκαΐδια που άφησε η εγκληματική πολιτική και ακόμα «καπνίζουν»

Έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, τον Αύγουστο του 2021, η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια παραμένει δραματική.

Ο πυρόπληκτος λαός της, με τσακισμένο εισόδημα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης, απροστάτευτος από πλημμύρες και νέες πυρκαγιές, παλεύει να επιβιώσει πάνω σε μια καμένη γη.

Ένας χρόνος πέρασε, με τον λαό της περιοχής να δίνει έναν συγκλονιστικό αγώνα για να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του με αξιοπρέπεια. Να μη σκύβει το κεφάλι, να διεκδικεί αποζημιώσεις και στήριξη αντίστοιχες των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να οργα­νώ­νε­ται και να συντο­νί­ζει την πάλη του, να ξεσκε­πά­ζει την υπο­κρι­σία και τα ψέμα­τα της κυβέρ­νη­σης και των παρα­τρε­χά­με­νών της. Αλλά να βάζει και το δικό του λιθα­ρά­κι στην οργά­νω­ση της διεκ­δί­κη­σης των πλη­γέ­ντων από φυσι­κές κατα­στρο­φές σε άλλες περιο­χές της χώρας.

Ένας χρόνος, με την κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, να προωθεί τα σχέδια «ανασυγκρότησης» και μετατροπής της καμένης γης σε ευκαιρία κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους.

Με υπουρ­γούς, επι­τρο­πές, μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, «ιδρύ­μα­τα», οργα­νώ­σεις, ΜΚΟ να αλω­νί­ζουν τα καμέ­να χωριά της Βόρειας Εύβοιας, τάζο­ντας, καθη­συ­χά­ζο­ντας και ψάχνο­ντας να στή­σουν τις μπίζ­νες τους.

«Χορ­τά­σα­με λόγια συμπά­θειας και εξαγ­γε­λί­ες, αλλά τελι­κά παλεύ­ου­με μόνοι μας… »

Ο «Ριζο­σπά­στης» βρέ­θη­κε ξανά στα πυρό­πλη­κτα χωριά και μίλη­σε με κατοίκους

Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Ευβοί­ας του ΚΚΕ: Τα εύφλε­κτα υλι­κά παρα­μέ­νουν και είναι εδώ στον τόπο μας!

Ανα­κοί­νω­ση για τον έναν χρό­νο από τις κατα­στρο­φι­κές πυρκαγιές

ΚΚΕ: Η μοναδική δύναμη εγγύησης στους αγώνες του λαού!

«Ασπίδα για το τώρα, ελπίδα για το αύριο!».

Το ΚΚΕ τεκ­μη­ριώ­νει στο Πρό­γραμ­μά του ότι ο λαός μπο­ρεί να ζήσει πολύ καλύ­τε­ρα με βάση τις δυνα­τό­τη­τες του σήμερα.

Έχει ολο­κλη­ρω­μέ­νο σχέ­διο απέ­να­ντι στον αστι­κό σχε­δια­σμό για την ανά­πτυ­ξη της περιο­χής, που μπο­ρεί να υλο­ποι­η­θεί από έναν ριζι­κά δια­φο­ρε­τι­κό δρό­μο ανά­πτυ­ξης, αυτόν της εργα­τι­κής — λαϊ­κής εξου­σί­ας. Ο επι­στη­μο­νι­κός κεντρι­κός σχε­δια­σμός και η κοι­νω­νι­κο­ποί­η­ση του συνό­λου των συγκε­ντρω­μέ­νων μέσων παρα­γω­γής επι­τρέ­πουν την ολο­κλη­ρω­μέ­νη και ισόρ­ρο­πη ανά­πτυ­ξη της περιο­χής, με κρι­τή­ριο τις ανά­γκες των κατοί­κων τόσο της Βόρειας Εύβοιας όσο και όλης της χώρας.

Η συμπό­ρευ­ση και η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δου­λειάς, στις πόλεις, στα χωριά, στους αγώ­νες και τις εκλο­γές είναι συμ­βο­λή στον αγώ­να γι’ αυτήν την προ­ο­πτι­κή, για τη μόνη διέ­ξο­δο υπέρ του λαού, που είναι το σύγ­χρο­νο και το ανα­γκαίο για τον 21ο αιώνα.

Τίπο­τα δεν τελεί­ω­σε, ο αγώ­νας για να μεί­νουν στον τόπο τους συνεχίζεται!

Η πρω­το­βου­λία για την οργά­νω­ση των διεκ­δι­κή­σε­ων και η γνή­σια λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη προ­σφέ­ρουν ανε­πα­νά­λη­πτα διδάγ­μα­τα και μονα­δι­κές εικό­νες όλο τον τελευ­ταίο χρόνο

Ανα­συ­γκρό­τη­ση με «φωτο­δό­τες» τα συμ­φέ­ρο­ντα των ομίλων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο