Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 27–28 Φλεβάρη

  • Ένας χρό­νος παν­δη­μί­ας Covid — 19. «Ορα­τός εχθρός» ο καπιταλισμός…Μόνη «θερα­πεία» ο αγώ­νας για την ανα­τρο­πή του! Μεγά­λο 16σελιδο αφιέ­ρω­μα με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση ενός χρό­νου από το ξέσπα­σμα της παν­δη­μί­ας στην Ελλάδα.
  • ΚΚΕ:  Εδώ και ένα χρό­νο απο­δει­κνύ­ε­ται πως η πραγ­μα­τι­κή και σοβα­ρή δια­σπο­ρά γίνε­ται σε χώρους που έχουν αφε­θεί στη μοί­ρα τους με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης: Χώροι δου­λειάς, σχο­λεία, μέσα μετα­φο­ράς, ιδιω­τι­κές δομές Υγεί­ας και Πρό­νοιας. Καμιά παρά­τα­ση του lockdown δεν μπο­ρεί από μόνη της να «γεν­νή­σει» μέτρα προστασίας
  • ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ. Μεγά­λη πολι­τι­κή εξόρ­μη­ση για τον ένα χρό­νο παν­δη­μί­ας. Περιο­δεί­ες, εξορ­μή­σεις και άλλες δρα­στη­ριό­τη­τες, με σύν­θη­μα: «Για τα κέρ­δη τους τζο­γά­ρουν τις ζωές μας. Διεκ­δι­κού­με τα δικαιώ­μα­τά μας σε ζωή — υγεία — δουλειά».

Ριζοσπάστης rizospasths 27 02 1

  • 8 Μάρ­τη — Παγκό­σμια Μέρα της Γυναί­κας.
    Σπά­με τις αλυ­σί­δες της σιω­πής, της εκμε­τάλ­λευ­σης, της ανι­σο­τι­μί­ας. Σε κοι­νές πρω­το­βου­λί­ες και σε συγκέ­ντρω­ση τη Δευ­τέ­ρα 8/3, στις 5.30 μ.μ., στα Προ­πύ­λαια, καλούν η ΟΓΕ, Ομο­σπον­δί­ες και Σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων, συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων και φοι­τη­τι­κοί σύλλογοι.
  • Καταγ­γε­λί­ες για πολύ­μορ­φη βία. Στο βούρ­κο της εκμε­ταλ­λευ­τι­κής κοι­νω­νί­ας ανα­πα­ρά­γο­νται η βία και η σιω­πή. Η ομι­λία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπα, την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη στη Βουλή.
  • Αλε­ξαν­δρού­πο­λη. ΝΑΤΟι­κή από­βα­ση για «πρό­βες πολέ­μου» στα σύνο­ρα με τη Ρωσία. Με ευθύ­νη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός και η περιο­χή μετα­τρέ­πο­νται σε στό­χο. Αγω­νι­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες από σωμα­τεία και φορείς.
  • 21ο Συνέ­δριο ΚΚΕ. Προ­συ­νε­δρια­κός διάλογος.
  • Κυβέρ­νη­ση — Εργο­δο­σία. Εγκλη­μα­τι­κή δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας στους χώρους δου­λειάς. Απο­κα­λυ­πτι­κά στοι­χεία στη δια­δι­κτυα­κή συνέ­ντευ­ξη τύπου του ΠΑΜΕ.
  • ΗΠΑ. Φονι­κοί βομ­βαρ­δι­σμοί στη Συρία. ΚΚΕ: Εκτί­θε­νται όσοι καλ­λιερ­γού­σαν προσ­δο­κί­ες για την προ­ε­δρία Μπαίντεν.
  • Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι — Εργα­ζό­με­νοι. Κατα­δι­κά­ζουν τις αντι­δρα­στι­κές αλλα­γές και την κατα­στο­λή στα ΑΕΙ. Συνέ­ντευ­ξη τύπου δόθη­κε την Παρα­σκευή στη Θεσσαλονίκη.
    🗞️ …κά 📰

📰 Ριζοσπάστης Σαββατοκύριακου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο