Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ενάντια στην απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Διά­βη­μα δια­μαρ­τυ­ρί­ας στην κυβέρ­νη­ση με τις εκα­το­ντά­δες υπο­γρα­φές από όλους τους χώρους, εκπρο­σώ­πων συν­δι­κά­των και μαζι­κών φορέ­ων, νομι­κών, δημο­σιο­γρά­φων, βου­λευ­τών, αιρε­τών κ.ά. που κατα­δι­κά­ζουν την αυταρ­χι­κή από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης για την απα­γό­ρευ­ση του αγω­νι­στι­κού γιορ­τα­σμού της 17ης Νοέμ­βρη και την καλούν, έστω και τώρα, να την απο­σύ­ρει, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στη Βουλή.

🔻  Έξω από τη Βου­λή βρέ­θη­καν αντι­πρό­σω­ποι Ομο­σπον­διών, Εργα­τι­κών Κέντρων και Σωματείων.

Δηλώ­νου­με ότι δεν πρό­κει­ται να κάνου­με πίσω από το να γιορ­τά­σου­με με τον τρό­πο που γνω­ρί­ζουν τα Συν­δι­κά­τα τον εορ­τα­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου παίρ­νο­ντας όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας, σημεί­ω­σε ο Νίκος Μαυ­ρο­κέ­φα­λος, μέλος της διοί­κη­σης του Εργα­τι­κού Κέντρου Αθή­νας και πρό­σθε­σε ότι η αντα­πό­κρι­ση στις υπο­γρα­φές ήταν συγκινητική.

Θα ακο­λου­θή­σει διά­βη­μα στην Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας στις 12 το μεση­μέ­ρι και ανα­μέ­νε­ται απά­ντη­ση από το Μέγα­ρο Μαξί­μου για το αν θα δεχτεί την αντι­προ­σω­πεία του κάθε κόμ­μα­τος που υπο­γρά­φει το κείμενο.
Από το ΚΚΕ θα είναι ο Θανά­σης Παφί­λης, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρόσωπος.

Θανάσης Παφίλης Βουλή Πολυτεχνείο 2020Στο κεί­με­νο υπο­γραμ­μί­ζε­ται ότι είναι μια από­φα­ση βαθιά αντι­δη­μο­κρα­τι­κή, αλλά και αντι­συ­νταγ­μα­τι­κή, όπως επι­ση­μαί­νει και η Ένω­ση Δικα­στών και Εισαγ­γε­λέ­ων, αφού πλήτ­τει τον πυρή­να του συνταγ­μα­τι­κού δικαιώ­μα­τος της συνά­θροι­σης (άρθρο 11), επι­βάλ­λο­ντας συνο­λι­κή ανε­πί­τρε­πτη ανα­στο­λή της ελευ­θε­ρί­ας συνάθροισης.

Θέλουν να τελειώνουν με το μήνυμα του Πολυτεχνείου αλλά δεν πρόκειται να τους περάσει

«Αν φταί­ει ο κορο­νο­ϊ­ός, να πάνε να δουν τα ΜΜΜ που είναι πίτα — σαρ­δέ­λες ο κόσμος ο ένας πάνω στον άλλον και που δεν παίρ­νουν κανέ­να μέτρο.
Να πάνε στο Μετρό, στα εργο­στά­σια και τους εργα­σια­κούς χώρους όπου στε­νά­ζει ο κόσμος και στε­νά­ζει για να μεγα­λώ­νουν τα κέρ­δη αυτών που στη­ρί­ζει αυτή η κυβέρ­νη­ση, όπως και άλλες βέβαια. Να πάνε στα νοσο­κο­μεία με τις τερά­στιες ελλεί­ψεις και να αφή­σουν την υπο­κρι­σία και αυτή την ξεφτί­λα του ψέμα­τος που λένε στον ελλη­νι­κό λαό», σημεί­ω­σε ο Θανά­σης Παφί­λης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος, σε δηλώ­σεις του έξω από τη Βου­λή κατά τη διάρ­κεια του δια­βή­μα­τος δια­μαρ­τυ­ρί­ας.

Πρό­σθε­σε ότι «ξέρουν πολύ καλά και το απο­δεί­ξα­με μέχρι τώρα.
Το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα, το κίνη­μα συνο­λι­κά:
Ότι πρώ­τον έχει φωνή και δεν θα μας φιμώ­σουν και ότι
δεύ­τε­ρον σέβε­ται περισ­σό­τε­ρο από την κυβέρ­νη­ση και από όλα τα παπα­γα­λά­κια που μιλά­νε κατά των συγκε­ντρώ­σε­ων, σέβε­ται και τηρεί αυστη­ρά υγειο­νο­μι­κά μέτρα.
Και μάλι­στα αυστη­ρό­τε­ρα από αυτά που δίνει το πρω­τό­κολ­λο. Επο­μέ­νως, αυτά είναι υπο­κρι­σί­ες.
Η ουσία είναι ότι θέλουν να τελειώ­νουν με το μήνυ­μα του Πολυ­τε­χνεί­ου και βρή­καν τώρα ευκαι­ρία με τον κορο­νο­ϊό, αλλά αυτό δεν πρό­κει­ται να περά­σει. Και ο ίδιος ο λαός είναι αγα­να­κτι­σμέ­νος».


ℹ️   H συλ­λο­γή των υπο­γρα­φών συνε­χί­ζε­ται 🔻

  • Αντώ­νης Αντα­να­σιώ­της, μέλος του ΔΣ του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Αθή­νας, [email protected]
  • Νίκος Μαυ­ρο­κέ­φα­λος, μέλος της Διοί­κη­σης του Εργα­τι­κού Κέντρου Αθή­νας, [email protected]
  • Νίκος Παπα­γε­ωρ­γί­ου, μέλος της Διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ [email protected]
  • Αφρο­δί­τη Ρέτζιου, πρό­ε­δρος της ΟΕΝΓΕ [email protected]
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο