Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαδήλωση του ΚΚΡΟ στη Μόσχα ενάντια στη νοθεία κατά τις βουλευτικές εκλογές

Πλή­θος ανθρώ­πων συμ­με­τεί­χε σε δια­δή­λω­ση που οργά­νω­σε “ενά­ντια στις δόλιες εκλο­γές” (εκτε­τα­μέ­να φαι­νό­με­να νοθεί­ας στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της περα­σμέ­νης βδο­μά­δας) το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας (ΚΚΡΟ) στο κέντρο της Μόσχας (πλα­τεία Pushkinskaya). Το συλ­λα­λη­τή­ριο  ανέ­βη­κε και στο κανά­λι YouTube της έκδο­σης Sota Vision.

Ρωσία 2021 νοθεία

Κρα­τώ­ντας πλα­κάτ με συν­θή­μα­τα όπως «φέρ­τε πίσω τις εκλο­γές», βου­λευ­τές και μέλη του ΚΚΡΟ αλλά και απλοί πολί­τες συγκε­ντρώ­θη­καν σε πλα­τεία της ρωσι­κής πρω­τεύ­ου­σας, καταγ­γέλ­λο­ντας ότι η νίκη του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος «Ενιαία Ρωσία» ήταν απο­τέ­λε­σμα εκλο­γι­κής νοθεί­ας, μέσω του δια­δι­κτυα­κού συστή­μα­τος ψηφοφορίας.

«Ήρθα εδώ σήμε­ρα για να δηλώ­σω ότι για μία ακό­μη φορά μας εξα­πά­τη­σαν», είπε μια γυναί­κα που συμ­με­τεί­χε στην κινητοποίηση.

Στη δια­δή­λω­ση συμ­με­τεί­χαν και αρκε­τοί δημο­σιο­γρά­φοι, όπως μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων «Interfax». Σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία της Μόσχας, συμ­με­τεί­χαν περί­που 400 άτο­μα, ωστό­σο δημο­σιο­γρά­φος του Reuters υπο­λό­γι­σε τον αριθ­μό των συμ­με­τε­χό­ντων σε περί­που 1.500.

Αν και χτες η ρωσι­κή αστυ­νο­μία συνέ­λα­βε ακτι­βι­στές της αντι­πο­λί­τευ­σης και απεί­λη­σε ότι θα διέ­λυε οποια­δή­πο­τε παρά­νο­μη δια­δή­λω­ση αυτό το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, δεν προ­χώ­ρη­σε σε νέες προ­σα­γω­γές ή συλλήψεις.

Τα τελι­κά εκλο­γι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα δόθη­καν χτες στη δημο­σιό­τη­τα και σύμ­φω­να με αυτά το κυβερ­νών κόμ­μα «Ενιαία Ρωσία», που στη­ρί­ζει τον Πρό­ε­δρο Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν, εξα­σφά­λι­σε τις 324 από τις 450 έδρες της ρωσι­κής Κάτω Βουλής.

Σύμ­φω­να με το Παν­ρω­σι­κό κίνη­μα για την προ­στα­σία των δικαιω­μά­των των ψηφο­φό­ρων “Golos”, το οποίο κατα­γρά­φει παρα­βιά­σεις στις εκλο­γές, κατά την ψηφο­φο­ρία στις 17–19 Σεπτεμ­βρί­ου, απο­κα­λύ­φθη­καν του­λά­χι­στον 4.478 παραβιάσεις.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο συμπρό­ε­δρος του Golos Roman Udot επε­σή­μα­νε ότι ο αριθ­μός των ηλε­κτρο­νι­κών ψήφων που δόθη­καν για τους υπο­ψη­φί­ους στη Μόσχα στις εκλο­γές στην Κρα­τι­κή Δού­μα της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας απο­δεί­χθη­κε ότι ήταν 78 χιλιά­δες περισ­σό­τε­ροι (!!) από τον αριθ­μό των ψηφο­δελ­τί­ων που εκδόθηκαν.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας ανή­κει στα κόμ­μα­τα που ανα­κοί­νω­σαν ότι «δεν ανα­γνω­ρί­ζουν τα απο­τε­λέ­σμα­τα της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας στη Μόσχα λόγω της παρα­ποί­η­σης τους»

Η επι­κε­φα­λής της Κεντρι­κής Εκλο­γι­κής Επι­τρο­πής της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας, Έλα Παμ­φί­λο­βα, επι­βε­βαί­ω­σε ότι το κόμ­μα της Ενω­μέ­νης Ρωσί­ας «κέρ­δι­σε τις περισ­σό­τε­ρες ψήφους, αυτό του παρεί­χε συνταγ­μα­τι­κή πλειοψηφία».

Σύμ­φω­να με τα απο­τε­λέ­σμα­τα της κατα­μέ­τρη­σης του 99,85 τοις εκα­τό των πρω­το­κόλ­λων, η Ενω­μέ­νη Ρωσία λαμ­βά­νει το 49,83 τοις εκα­τό των ψήφων. Το όριο του 5%, σύμ­φω­να με την Κεντρι­κή Εκλο­γι­κή Επι­τρο­πή της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας, ξεπε­ρά­στη­κε επί­σης από το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα (18,94% των ψήφων), το Φιλε­λεύ­θε­ρο Δημο­κρα­τι­κό Κόμ­μα (7,52%), Μια δίκαιη Ρωσία — Πατριώ­τες — Για την αλή­θεια (7,47 %) και το κόμ­μα Νέοι άνθρω­ποι, το οποίο μπαί­νει για πρώ­τη φορά στο κοι­νο­βού­λιο (5,33%).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο