Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαδηλώσεις στο Ιράκ: «Σταματήστε να καταστρέφετε τη Συρία όπως καταστρέψατε τη χώρα μας»

Χιλιά­δες Ιρα­κι­νοί δια­δή­λω­σαν σήμε­ρα σε πόλεις του Ιράκ για να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν για τα αερο­πο­ρι­κά πλήγ­μα­τα που διε­ξή­γα­γαν οι ΗΠΑ, η Βρε­τα­νία και η Γαλ­λία ενα­ντί­ον της Συρί­ας, ενώ ορι­σμέ­νοι δια­δη­λω­τές έβα­λαν φωτιά στην αμε­ρι­κα­νι­κή σημαία.

«Στα­μα­τή­στε να κατα­στρέ­φε­τε τη Συρία όπως κατα­στρέ­ψα­τε τη χώρα μας» φώνα­ζε το πλή­θος που συγκε­ντρώ­θη­κε στην πλα­τεία Ταχρίρ στο κέντρο της Βαγδά­της, δεκα­πέ­ντε χρό­νια μετά την εισβο­λή των ΗΠΑ στο Ιράκ και την μετέ­πει­τα ανα­τρο­πή του καθε­στώ­τος του Σαντάμ Χου­σείν, όπως μετέ­δω­σαν φωτο­ρε­πόρ­τερ του Γαλ­λι­κού Πρακτορείου.

Δεκά­δες άνδρες κρα­τώ­ντας σημαί­ες του Ιράκ και της Συρί­ας όπως και γυναί­κες με μπούρ­κα έβα­λαν φωτιά στην αμε­ρι­κα­νι­κή σημαία φωνά­ζο­ντας «όχι στην Αμε­ρι­κή, όχι στον βομ­βαρ­δι­σμό του συρια­κού λαού».

Κατά τη διάρ­κεια των δια­δη­λώ­σε­ων σήμε­ρα στη Βαγδά­τη, τη Νατζάφ, νότια της ιρα­κι­νής πρω­τεύ­ου­σας, και της Βασό­ρας (νότιο Ιράκ), το πλή­θος φώνα­ζε επί­σης συν­θή­μα­τα κατά της Γαλ­λί­ας και της Βρετανίας.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ό τι οι Αμε­ρι­κα­νοί συνε­χί­ζουν να έχουν  στρα­τιω­τι­κή παρου­σία στο Ιράκ, με πρό­σχη­μα την αντι­με­τώ­πι­ση της τζι­χα­ντι­στι­κή οργά­νω­ση Ισλα­μι­κό Κράτος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο