Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαδικασία για αναστολή ποινών: «Κυρία πρόεδρε, ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί»

Συνε­χί­ζε­ται η εξέ­τα­ση των αιτη­μά­των για ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα στην έφε­ση των κατα­δι­κα­σθέ­ντων για τη Χρυ­σή Αυγή και τα ευτρά­πε­λα, στην προ­σπά­θεια των ναζί να απο­φύ­γουν τη φυλα­κή δε λείπουν.

«Η μόνη δου­λειά που ξέρει να κάνει ο Στά­θης Μπού­κου­ρας είναι να φτιά­χνει πεϊ­νιρ­λί και τυρό­πι­τες. Ήρθαν 13 άνθρω­ποι από την τοπι­κή κοι­νω­νία να σας μιλή­σουν για αυτόν. Μετα­ξύ των μαρ­τύ­ρων και ο μητρο­πο­λί­της Αργο­λί­δας», είπε η συνή­γο­ρός του, διεκ­δι­κώ­ντας ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα στην έφε­σή του.

Η συνή­γο­ρος, που εκπρο­σω­πεί και τον Χρυ­σο­βα­λά­ντη Αλε­ξό­που­λο, επι­κα­λέ­στη­κε και για τους δύο οικο­γε­νεια­κούς λόγους, επι­ση­μαί­νο­ντας πως έχουν απο­χω­ρή­σει από τη Χρυ­σή Αυγή και δεν είναι ούτε επι­κίν­δυ­νοι ούτε ύπο­πτοι διά­πρα­ξης νέων αδικημάτων.

Νωρί­τε­ρα, ο δικη­γό­ρος που εκπρο­σω­πεί τους κατη­γο­ρου­μέ­νους Δ. Αγριο­γιάν­νη και Κων. Παπα­δό­που­λο, επι­χει­ρη­μα­το­λο­γώ­ντας για το θέμα της ανα­στο­λής, υπο­στή­ρι­ξε: «Πώς είναι δυνα­τόν αλλο­δα­ποί με μεγα­λύ­τε­ρη ποι­νή και να δίνε­ται ανα­στο­λή. Εδώ έχου­με δύο Έλλη­νες με επτά χρό­νια… ». «Η Χρυ­σή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνη­τι­κό πρό­ση­μο και δεν σημαί­νει ότι όλοι οι κατη­γο­ρού­με­νοι πρέ­πει να οδη­γη­θούν στη φυλα­κή», πρόσθεσε.

Η πλευ­ρά του κατα­δι­κα­σθέ­ντα Μιχ. Αρβα­νί­τη υπο­στή­ρι­ξε ότι, αν εκτε­λε­στεί η ποι­νή που επι­βλή­θη­κε στον εντο­λέα της, τότε εκεί­νος θα υπο­στεί ανε­πα­νόρ­θω­τη βλά­βη, καθώς είναι 75 ετών.

Στο δικα­στή­ριο κατέ­θε­σε και η εν δια­στά­σει από το 2012 σύζυ­γος του Νίκου Μίχου, η οποία υπο­στή­ρι­ξε στο δικα­στή­ριο ότι πρέ­πει να δοθεί ανα­στο­λή στην εκτέ­λε­ση της ποι­νής του πρώ­ην συζύ­γου της για­τί είναι ο μόνος που μπο­ρεί να στη­ρί­ξει την οικο­γέ­νεια. «Αν ο Νίκος εκτί­σει την ποι­νή του εμείς θα οδη­γη­θού­με σε από­γνω­ση» είπε η μάρτυρας.

Γ. Γερμενής: Αποχώρησα από την πολιτική, είμαι συνεργάτης του Λαγού

«Από τότε που βγή­κα από τον Κορυ­δαλ­λό, είχα πολύ βαρείς περιο­ρι­στι­κούς όρους, τους οποί­ους τήρη­σα για πολ­λά χρό­νια μέχρι σήμε­ρα (…) Εχω δύο ανή­λι­κα τέκνα. Η μεγά­λη μου κόρη βίω­σε άσχη­μα την πρώ­τη προ­φυ­λά­κι­σή μου (…) Θέλω να λάβε­τε υπό­ψη σας ότι ήδη έχω κάτσει ενά­μι­σι χρό­νο στις φυλα­κές Κορυ­δαλ­λού (…) Σέβο­μαι την από­φα­σή σας αλλά δεν συμ­φω­νώ με αυτήν και θέλω να παλέ­ψω για τη δικαί­ω­σή μου στο Εφε­τείο», είπε ο πρώ­ην βουλευτής.

«Τους τελευ­ταί­ους τρεις μήνες εργά­ζο­μαι ως επι­στη­μο­νι­κός συνερ­γά­της (τοπι­κός βοη­θός στην Ελλά­δα) του ευρω­βου­λευ­τή Λαγού», πρό­σθε­σε ο Γ. Γερ­με­νής και ζήτη­σε από το δικα­στή­ριο να του δώσει την ευκαι­ρία να ορθο­πο­δή­σει οικο­νο­μι­κά καθώς, όπως είπε, «κανέ­νας αρτο­ποιός δεν βρέ­θη­κε να με πάρε στη δού­λε­ψή του για­τί φοβού­νταν μην τους κάψουν το μαγαζί».

«Απο­χώ­ρη­σα από την πολι­τι­κή και κοι­τάω απο­κλει­στι­κά το βιο­πο­ρι­στι­κό μου κομ­μά­τι», κατέ­λη­ξε ο πρώ­ην βουλευτής.

Αντί έκτισης ζήτησε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο Αντώνης Γρέγος

Υπέρ­με­τρη και ανε­πα­νόρ­θω­τη βλά­βη ‑εάν οδη­γη­θεί στη φυλα­κή- επι­κα­λέ­στη­κε και ο πρώ­ην βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής Αντώ­νης Γρέ­γος, κατα­δι­κα­σμέ­νος σε κάθειρ­ξη 6 ετών ως μέλος εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Η υπε­ρά­σπι­σή του ζήτη­σε, αντί άμε­σης έκτι­σης, το δικα­στή­ριο να δια­τά­ξει κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό με χρή­ση ηλε­κτρο­νι­κής επι­τή­ρη­σης και δικαί­ω­μα κίνη­σης στον Δήμο Θερ­μαϊ­κού όπου κατοι­κεί και στον Δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης όπου εργά­ζε­ται ως δημο­τι­κός υπάλληλος.

Η υπεράσπιση Ζαρούλια ζήτησε να μην εκτελεστεί η ποινή της

«Έχει θέσει τον εαυ­τό της στη διά­θε­ση των Αρχών με όρους που δεν έχω δει ούτε στους πιο σκλη­ρούς ποι­νι­κούς», ανέ­φε­ρε η υπε­ρά­σπι­ση της Ελέ­νης Ζαρού­λια, ζητώ­ντας να μην εκτί­σει την ποι­νή των 6 ετών που της επι­βλή­θη­κε ως μέλος εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Σύμ­φω­να με την υπε­ρά­σπι­ση της πρώ­ην βου­λευ­τή και συζύ­γου του Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου, η εντο­λέ­ας του από το 2013 και επί σει­ρά μηνών βρι­σκό­ταν σε κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό, με δικαί­ω­μα μετα­κί­νη­σης μόνο για τη φυλα­κή για να βλέ­πει τον σύζυ­γό της και για το φαρ­μα­κείο. «Αν δεν χορη­γή­σε­τε ανα­στο­λή προ­κα­λεί­τε βλά­βη στα δικαιώ­μα­τα ενός κατη­γο­ρού­με­νου, που πρέ­πει να φτά­σει στο Εφε­τείο μακριά από κραυ­γές, από αυτούς που θα ήθε­λαν να μην έχουν (σ.σ. οι κατα­δι­κα­σθέ­ντες της Χρυ­σής Αυγής) ούτε το δικαί­ω­μα για έφε­ση… Που ζητούν να μην τύχουν και του τελευ­ταί­ου δικαιώ­μα­τος, το οποίο απο­λαμ­βά­νει και κάθε μη Έλλη­νας κατα­δι­κα­σθείς», τόνι­σε συνή­γο­ρος υπο­ε­ρά­σπι­σης της Ελέ­νης Ζαρούλια.

«Δώστε μου μια δεύτερη ευκαιρία», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Μια δεύ­τε­ρη ευκαι­ρία ζήτη­σε ο πρώ­ην βου­λευ­τής Πανα­γιώ­της Ηλιό­που­λος, κατα­δι­κα­σμέ­νος σε 7ετή κάθειρ­ξη, ο οποί­ος αυτο­προ­σώ­πως υπο­στή­ρι­ξε το αίτη­μά του να μην οδη­γη­θεί στη φυλακή.

«Παρά την πικρία και τη στε­να­χώ­ρια μου, ήρθα εδώ να υπο­στη­ρί­ξω το αίτη­μά μου. Έχω κλεί­σει 18 μήνες προ­φυ­λα­κι­σμέ­νος και θα ήθε­λα να πάω ελεύ­θε­ρος μέχρι το εφε­τείο. Δεκα­τρείς ημέ­ρες μετά τη γέν­νη­ση της κόρης μου προ­φυ­λα­κί­στη­κα. Η σκλη­ρό­τε­ρη τιμω­ρία είναι ότι έβλε­πα τα παι­διά μου να μεγα­λώ­νουν από τη φυλα­κή. Ζητώ να μου δώσε­τε μια δεύ­τε­ρη ευκαι­ρία να ζήσω με την οικο­γέ­νειά μου», τόνι­σε μετα­ξύ άλλων.

Στο δικα­στή­ριο κατέ­θε­σε και ο ιερέ­ας αδελ­φός του πρώ­ην βουλευτή.

Η εφέ­της Γεσθη­μα­νή Τσουλ­φό­γλου ρώτη­σε  tον Παν. Ηλιό­που­λο, ο οποί­ος επι­κα­λέ­στη­κε σοβα­ρά οικο­νο­μι­κά προ­βλή­μα­τα, αν εργά­ζε­ται η σύζυ­γός του. Η ίδια ερώ­τη­ση έγι­νε από την πρό­ε­δρο σε όλους τους μάρ­τυ­ρες που προ­σήλ­θαν σήμε­ρα και χθες στο δικα­στή­ριο. Η απά­ντη­ση του Παν. Ηλιό­που­λου ήταν ότι η σύζυ­γός του εργά­ζε­ται ως συνερ­γά­τι­δα του Γιάν­νη Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο.

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο