Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια μετεωρολογίας Meteopedia

Η Meteopedia είναι μια νέα υπη­ρε­σία του meteo.gr του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, η οποία είναι πλέ­ον δια­θέ­σι­μη στους χρή­στες του, με σκο­πό τη διά­χυ­ση της επι­στή­μης της μετε­ω­ρο­λο­γί­ας στο ευρύ κοι­νό. Πρό­κει­ται για μια ψηφια­κή, δια­δι­κτυα­κή και ελεύ­θε­ρης πρό­σβα­σης εγκυ­κλο­παί­δεια που γρά­φε­ται και ανα­πτύσ­σε­ται από την επι­στη­μο­νι­κή ομά­δα του meteo με το λογι­σμι­κό wiki, στο οποίο στη­ρί­ζε­ται η ψηφια­κή εγκυ­κλο­παί­δεια Wikipedia.

Τα λήμ­μα­τα της Meteopedia αφο­ρούν πλη­ρο­φο­ρί­ες σχε­τι­κά με μετε­ω­ρο­λο­γι­κά φαι­νό­με­να, μετε­ω­ρο­λο­γι­κούς όρους και ορι­σμούς, καθώς επί­σης και στοι­χεία από τις κακο­και­ρί­ες που φέρουν όνο­μα, σύμ­φω­να με τα κρι­τή­ρια που έχει ορί­σει το Εθνι­κό Αστε­ρο­σκο­πείο Αθηνών/meteo.gr.

Η Meteopedia θα εμπλου­τί­ζε­ται και θα ανα­νε­ώ­νε­ται τακτι­κά, με σκο­πό την κάλυ­ψη περισ­σό­τε­ρων απο­ριών και παρέ­χο­ντας περισ­σό­τε­ρη γνώ­ση, σχε­τι­κά με τους όρους της μετε­ω­ρο­λο­γί­ας και τα μετε­ω­ρο­λο­γι­κά φαι­νό­με­να. Μπο­ρεί­τε να «ξεφυλ­λί­σει» κανείς την μετε­ω­ρο­λο­γι­κή εγκυ­κλο­παί­δεια στο σύν­δε­σμο https://wiki.meteo.gr/

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο