Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαιτητής ζήτησε να κατέβει αντιφασιστικό πανό σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Επι­μέ­λεια Ειρη­ναί­ος Μαρά­κης //

Την έντο­νη αντί­δρα­ση του διαι­τη­τή στον ποδο­σφαι­ρι­κό αγώ­να του Πατού­χα με τον Τηγα­νί­τη (0–2) στη Βιάν­νο στην Κρή­τη και για λογα­ρια­σμό της Γ’ Ε.Π.Σ. Ηρα­κλεί­ου προ­κά­λε­σε η ανάρ­τη­ση αντι­φα­σι­στι­κού πανό.

Το πανό που κρά­τη­σαν στην έναρ­ξη του αγώ­να οι ποδο­σφαι­ρι­στές και των δύο ομά­δων και που αργό­τε­ρα αναρ­τή­θη­κε σε σημείο για να φαί­νε­ται σε ολό­κλη­ρο το γήπε­δο, ανα­φέ­ρο­νταν στο Ολο­καύ­τω­μα της Βιάν­νου και των Ανω­γεί­ων από τις δυνά­μεις Κατο­χής των ναζί στο νησί συν­δέ­ο­ντας το μαρ­τυ­ρι­κό παρελ­θόν της περιο­χής με την σημε­ρι­νή άνο­δο της ακρο­δε­ξιάς. Στο πανό ανα­γρά­φο­νταν το σύν­θη­μα: “Τη Βιάν­νο και τα Ανώ­γεια τα κάψαν οι ναζί / φασί­στες δε χωρά­νε σε τού­το το νησί”.

kriti1

Ο διαι­τη­τής, που προ­φα­νώς δεν θα φημί­ζε­ται για τα αντι­φα­σι­στι­κά του αισθή­μα­τα, μόλις αντι­λή­φθη­κε την παρου­σία του πανό ζήτη­σε με επι­τα­κτι­κό τρό­πο να κατέ­βει. Κι ήταν αυτή η απαί­τη­ση του που προ­κά­λε­σε τις δικαιο­λο­γη­μέ­νες δια­μαρ­τυ­ρί­ες των γηπεδούχων.

kriti

Χαρα­κτη­ρι­στι­κή είναι η αντί­δρα­ση και η δια­μαρ­τυ­ρία του Τηγα­νί­τη ΑΣΗ στη σελί­δα του στο Facebook όπου ανα­φέ­ρε­ται πως: “Πατού­χας- Τηγα­νί­της (0–2) (Στη Βιάν­νο). Ο διαι­τη­τής δεν δέχε­ται το πανό : ”Τη Βιάν­νο και τα Ανώ­γεια τα κάψαν οι ναζί, φασί­στες δεν χωρά­νε σε τού­το το νησί” και ζητά­ει να κατέ­βει επα­νει­λημ­μέ­να. Απα­ρά­δε­κτη συμπε­ρι­φο­ρά σε έναν τέτοιο μαρ­τυ­ρι­κό τόπο, με τόσους νεκρούς αγω­νι­στές. Η λογο­κρι­σία, φίμω­ση και η φασι­στι­κο­ποί­η­ση στα γήπε­δα δεν περνά!”

kriti2

Οι δια­χει­ρι­στές της σελί­δας ανα­φέ­ρουν σε σχε­τι­κό σχό­λιο κάτω από την κεντρι­κή τους ανάρ­τη­ση πως σύντο­μα θα ακο­λου­θή­σει εκτε­νέ­στε­ρη ανα­κοί­νω­ση για το γεγο­νός. Το σίγου­ρο όμως είναι ότι το αντι­φα­σι­στι­κό πανό έκα­νε τη δου­λειά του και μάλι­στα πολύ πετυχημένα.

(με στοι­χεία από candianews.gr, prismanews.gr και την σελί­δα του Τηγα­νί­τη ΑΣΗ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο