Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διακοπή για τις 6 Νοεμβρίου στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ

Ξεκί­νη­σε σήμε­ρα, ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου, η δίκη των έξι κατη­γο­ρου­μέ­νων, δύο επι­χει­ρη­μα­τιών και τεσ­σά­ρων αστυ­νο­μι­κών, για την πολύ­κρο­τη υπό­θε­ση δολο­φο­νί­ας του Ζακ Κωστό­που­λου το μεση­μέ­ρι της 21ης Σεπτεμ­βρί­ου 2018 στην οδό Γλάδ­στω­νος στο κέντρο της Αθήνας.

«Είστε σε μια ιστο­ρι­κή δίκη» είπε ο πρό­ε­δρος προς ενόρ­κους, που κλη­ρώ­θη­καν σήμε­ρα, σύμ­φω­να με το Παρα­τη­ρη­τή­ριο της δίκης «ZackieOh Justice Watch».

Στη συνέ­χεια το δικα­στή­ριο διέ­κο­ψε για τις 6 Νοεμ­βρί­ου λόγω απου­σί­ας ενός από τους συνη­γό­ρους υπε­ρά­σπι­σης, ο οποί­ος υπο­βλή­θη­κε σε τεστ κορονοϊού.

Με περιο­ρι­στι­κά μέτρα θα διε­ξά­γε­ται η δια­δι­κα­σία, γεγο­νός που σημαί­νει πως επι­τρέ­πε­ται η παρου­σία μόνο 15 ατό­μων στο ακρο­α­τή­ριο. Ένα για κάθε κατη­γο­ρού­με­νο, την οικο­γέ­νεια του θύμα­τος και πέντε δημοσιογράφους.

Έξω από το δικα­στή­ριο πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε συγκέ­ντρω­ση από σωμα­τεία και ενώ­σεις, ΛΟΑΤΚΙ οργα­νώ­σεις, αντι­ρα­τσι­στι­κές και αντι­φα­σι­στι­κές συλ­λο­γι­κό­τη­τες, κόμ­μα­τα και οργα­νώ­σεις της αριστεράς. 

«Κατα­δί­κη στους δολο­φό­νους του Zak/Zackie» είναι το κεντρι­κό σύν­θη­μα των δια­δη­λω­τών, που ζητούν να απο­δο­θεί δικαιοσύνη.

Ισχυ­ρή ήταν και η παρου­σία των αστυ­νο­μι­κών δυνάμεων.

 

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο