Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διακόσιοι πενήντα μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο (Φωτό)

Τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες λόγω των και­ρι­κών συν­θη­κών, οι δια­κι­νη­τές φέρο­νται να έχουν ρίξει τις τιμές για τον διά­πλου της Μεσο­γεί­ου στα τετρα­κό­σια ευρώ, για να συνε­χί­σουν να εξα­σφα­λί­ζουν κέρ­δη, παρά τις κακές και­ρι­κές συνθήκες.

Δια­κό­σιοι πενή­ντα πέντε μετα­νά­στες δια­σώ­θη­καν σε διε­θνή χωρι­κά ύδα­τα, βόρεια της Λιβύ­ης, την περα­σμέ­νη νύχτα, από τo πλοίo Proactiva Οpen Arms, το οποίο ανή­κει σε μη κυβερ­νη­τι­κές οργα­νώ­σεις, και από μονά­δα του μηχα­νι­σμού ΕunavforMed.

Οι δια­σω­θέ­ντες επέ­βαι­ναν σε τρία πλοιά­ρια και είχαν εκπέμ­ψει SOS.

Γι’ αυτούς τους 250 χτες δεν ήταν Χριστούγεννα…

prosfuges5

Σύμ­φω­να με νεό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες είναι τρια­κό­σιοι εβδο­μή­ντα, συνο­λι­κά, οι μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες που δια­σώ­θη­καν το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο σε λιβυ­κά και διε­θνή χωρι­κά ύδα­τα, από πλοία μη κυβερ­νη­τι­κών οργα­νώ­σε­ων και μονά­δες του μηχα­νι­σμού EunavforMed, υπό τον συντο­νι­σμό της ιτα­λι­κής ακτοφυλακής.

Οι δια­σω­θέ­ντες επέ­βαι­ναν σε δυο φου­σκω­τές βάρ­κες και δυο πλοιά­ρια, και είχαν εκπέμ­ψει σήμα SOS από την περα­σμέ­νη νύχτα. Σύμ­φω­να με τους δια­σώ­στες, οι περισ­σό­τε­ροι μετα­νά­στες, αυτή την φορά, προ­έρ­χο­νται από το Μπαν­γκλα­ντές και το Πακι­στάν. Οι επι­χει­ρή­σεις διά­σω­σης μπό­ρε­σαν να ολο­κλη­ρω­θούν με αίσιο τρό­πο, παρά τις κακές και­ρι­κές συν­θή­κες που επι­κρα­τούν, τις ώρες αυτές, στην κεντρι­κή Μεσόγειο.

 

prosfuges6 prosfuges7 prosfuges8 prosfuges9 prosfuges11

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο