Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαμαρτυρία στην αμερικανική πρεσβεία ενάντια στα σχέδια αποσταθεροποίησης της Κούβας

Παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στην πρε­σβεία των ΗΠΑ, πραγ­μα­το­ποί­η­σε σήμε­ρα ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης ενά­ντια στα σχέ­δια απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης της Κού­βας που επε­ξερ­γά­ζε­ται και εφαρ­μό­ζει η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ.

«Αμε­ρι­κα­νοί ιμπε­ρια­λι­στές, κάτω τα χέρια απο την Κού­βα» έγρα­φε το πανό που σήκω­σαν μέλη του Ελλη­νο­κου­βα­νι­κού Συν­δέ­σμου απέ­να­ντι από την αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία, ενώ επέ­δω­σαν και το ψήφι­σμα διαμαρτυρίας.

«Οι λαοί έχουν πεί­ρα και μνή­μη! Γνω­ρί­ζουν ποιος είναι ο πραγ­μα­τι­κός εχθρός! Είναι ο ιμπε­ρια­λι­σμός και οι δυνά­μεις του, που σκορ­πούν τον πόλε­μο και την κατα­στρο­φή, τη φτώ­χεια και την εξα­θλί­ω­ση, την προ­σφυ­γιά και τη μετα­νά­στευ­ση» ανα­φέ­ρει ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός στο ψήφι­σμά του και διεκδικεί:

presbeia ipa ellinokoubanikos syndesmos 2

Τον τερ­μα­τι­σμό του απάν­θρω­που αμε­ρι­κα­νι­κού απο­κλει­σμού που συνε­χί­ζε­ται μέχρι σήμε­ρα με ανυ­πο­λό­γι­στες συνέ­πειες, κοστί­ζο­ντας πάνω από 145 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια σε βάρος του κου­βα­νι­κού λαού.

Την επι­στρο­φή του εδά­φους της βάσης του Γουα­ντά­να­μο που παρά­νο­μα κατέ­χουν οι ΗΠΑ.

Την άρση κάθε είδους κυρώ­σε­ων και προ­κλη­τι­κών δρά­σε­ων, να στα­μα­τή­σουν κάθε είδους επεμ­βά­σεις στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της Κούβας.

Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χε και η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή Διε­θνούς Δημο­κρα­τι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΕΕΔΔΑ).

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο