Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαμαρτυρίες του ΠΑΜΕ αύριο σε πρεσβεία και προξενείο της Ισπανίας για τη σφαγή στη Μελίγια

Παρα­στά­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας από τα ΠΑΜΕ αύριο Τρί­τη 28 Ιού­νη σε Αθή­να και Θεσ­σα­λο­νί­κη για να καταγ­γεί­λει τη σφα­γή των μετα­να­στών στη Μελίγια.

Στην Αθή­να η δια­μαρ­τυ­ρία θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πρε­σβεία της Ισπα­νί­ας (Διο­νυ­σί­ου Αρε­ο­πα­γί­του 21, στά­ση Μετρό Ακρό­πο­λη) και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη στις 6 μ.μ. στο προ­ξε­νείο της Ισπα­νί­ας (Λεω­φό­ρος Νίκης 3, δίπλα από την Πλα­τεία Ελευθερίας).

Καλεί τα Συν­δι­κά­τα της Αθή­νας και της Θεσ­σα­λο­νί­κης να δώσουν μαζι­κό «παρών» στην κινη­το­ποί­η­ση καταγ­γε­λί­ας του βάρ­βα­ρου εγκλήματος.

«Το βάρ­βα­ρο έγκλη­μα του “προ­ο­δευ­τι­κού” ιμπε­ρια­λι­σμού της Ευρώ­πης, η σφα­γή μετα­να­στών στη Μελί­για δεν θα μεί­νει αναπάντητη!

Οι λαοί στα σύνο­ρα της Ευρώ­πης, της Ισπα­νί­ας, της Ελλά­δας, της Ιτα­λί­ας, βιώ­νου­με από κυβερ­νή­σεις όλων των απο­χρώ­σε­ων τη στο­χο­ποί­η­ση προ­σφύ­γων και μετα­να­στών ως “εισβο­λείς” και “υβρι­δι­κή απει­λή”. Όπως βιώ­νου­με αντί­στοι­χα και τη στο­χο­ποί­η­ση των εργα­τι­κών αγώ­νων ως “κίν­δυ­νο” για την οικονομία.

Καταγ­γέλ­λου­με την απάν­θρω­πη δολο­φο­νία δεκά­δων ξερι­ζω­μέ­νων μεταναστών.

Δυνα­μώ­νου­με την πάλη των εργα­ζο­μέ­νων για την ανα­τρο­πή της βαρ­βα­ρό­τη­τας και της εξαθλίωσης».

Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Σε ανα­κοί­νω­ση η Γραμ­μα­τεία Θεσ­σα­λο­νί­κης του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Οι εικό­νες βαρ­βα­ρό­τη­τας και απαν­θρω­πιάς στην Μελί­για, στα σύνο­ρα Ισπα­νί­ας-Μαρό­κου, με την δολο­φο­νία δεκά­δων μετα­να­στών, είναι ένα σύγ­χρο­νο έγκλη­μα του δήθεν «προ­ο­δευ­τι­κού» ιμπε­ρια­λι­σμού της Ευρώπης.

Οι ίδιες δυνά­μεις που για αιώ­νες ληστεύ­ουν τον πλού­το των χωρών της Αφρι­κής και εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται τους λαούς της σαν σκλά­βους, σήμε­ρα δολο­φο­νούν εν ψυχρώ και σε ζωντα­νή μετά­δο­ση εκα­το­ντά­δες ξερι­ζω­μέ­νους. Εκεί­νους που φεύ­γουν από τις πατρί­δες τους λόγω των πολέ­μων και των αντα­γω­νι­σμών στις οποί­ες έχουν πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο οι ευρω­παϊ­κές κυβερ­νή­σεις και οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί οργα­νι­σμοί τους.

ΕΕ και κυβερ­νή­σεις συνε­χί­ζουν να απο­προ­σα­να­το­λί­ζουν, από την αντι­λαϊ­κή επί­θε­ση ενά­ντια στους λαούς και να καλ­λιερ­γούν το ρατσι­σμό και τη ξενο­φο­βία. Χαϊ­δεύ­ουν φασι­στα­ριά, όπως πρό­σφα­τα στη Θεσ­σα­λο­νί­κη με την απε­λευ­θέ­ρω­ση του φασί­στα που είχε ενερ­γό ρόλο στην επί­θε­ση που δέχτη­καν μαθη­τές στο ΕΠΑΛ Ευό­σμου. Αντί­θε­τα επι­τί­θε­νται σε όσους σηκώ­νουν κεφά­λι, στους ξερι­ζω­μέ­νους, στους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες. Δημιουρ­γούν φυλα­κές ψυχών στη χώρα, σε όσους “τυχε­ρούς” δεν πνι­γούν στη Μεσό­γειο, δεν σκο­τω­θούν στην προ­σπά­θειά τους να φτά­σουν στην Ευρώπη.

Το στυ­γε­ρό αυτό έγκλη­μα απο­κα­λύ­πτει και τον επι­κίν­δυ­νο ρόλο δια­φό­ρων δυνά­με­ων στα συν­δι­κά­τα που προ­σπα­θούν να εγκλω­βί­σουν τους εργα­ζό­με­νους της Ελλά­δας και της Ευρώ­πης σε ψευ­το­δι­λήμ­μα­τα για μετα­τρο­πή του εργα­τι­κού κινή­μα­τος σε μηχα­νι­σμό στή­ρι­ξης διά­φο­ρων δήθεν “προ­ο­δευ­τι­κών” ή “αρι­στε­ρών” κυβερ­νή­σε­ων. Οι λαοί στα σύνο­ρα της Ευρώ­πης, της Ισπα­νί­ας, της Ελλά­δας, της Ιτα­λί­ας, βιώ­νου­με από κυβερ­νή­σεις όλων των απο­χρώ­σε­ων την στο­χο­ποί­η­ση προ­σφύ­γων και μετα­να­στών ως “εισβο­λείς” και “υβρι­δι­κή απει­λή”. Όπως βιώ­νου­με αντί­στοι­χα και την στο­χο­ποί­η­ση των εργα­τι­κών αγώ­νων ως “κίν­δυ­νο για την οικονομία”.

Η συγκυ­ρία του εγκλή­μα­τος στην Μελί­για και των κυνι­κών δηλώ­σε­ων του δήθεν “προ­ο­δευ­τι­κού” πρω­θυ­πουρ­γού της Ισπα­νί­ας με την σύνο­δο του ΝΑΤΟ στην Μαδρί­τη, είναι μια επι­πλέ­ον υπεν­θύ­μι­ση για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην “προ­στα­σία των λαών”. Μια ακό­μη σελί­δα στην Μαύ­ρη Βίβλο των εγκλη­μά­των του ευρω­παϊ­κού ιμπε­ρια­λι­σμού ενα­ντί­ον των λαών.

Η εργα­τι­κή τάξη του κόσμου δεν χωρί­ζε­ται από σύνο­ρα, χρώ­μα, θρη­σκεία, φύλο ή φυλή. Μας ενώ­νει ο κοι­νός αγώ­νας ενά­ντια στην φτώ­χεια, την ανερ­γία, τον ξερι­ζω­μό. Ο κοι­νός αγώ­νας ενά­ντια στο σύστη­μα που γεν­νά φτώ­χεια και πολέμους.

Δυνα­μώ­νου­με την πάλη των εργα­ζο­μέ­νων για την ανα­τρο­πή της βαρ­βα­ρό­τη­τας και της εξαθλίωσης.

Το βάρ­βα­ρο έγκλη­μα του “προ­ο­δευ­τι­κού” ιμπε­ρια­λι­σμού της Ευρώ­πης, η σφα­γή μετα­να­στών στην Μελί­για δεν θα μεί­νει αναπάντητη!

Καταγ­γέλ­λου­με την απάν­θρω­πη δολο­φο­νία δεκά­δων ξερι­ζω­μέ­νων μεταναστών.

Δυνα­μώ­νου­με την πάλη των εργα­ζο­μέ­νων για την ανα­τρο­πή της βαρ­βα­ρό­τη­τας και της εξαθλίωσης.

Καλού­με σωμα­τεία, φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους, φορείς να δώσουν μαζι­κό παρών στην κινη­το­ποί­η­ση καταγ­γε­λί­ας του βάρ­βα­ρου αυτού εγκλήματος.

Όλοι στην Παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας, την Τρί­τη, 28 Ιού­νη στο Προ­ξε­νείο της Ισπα­νί­ας στις 18:00 (Λεω­φό­ρος Νίκης 3, δίπλα από την Πλα­τεία Ελευ­θε­ρί­ας)»

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο