Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές βροχές αναμένονται αύριο, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Τη Δευ­τέ­ρα του Αγί­ου Πνεύ­μα­τος ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές νεφώ­σεις αλλά και δια­στή­μα­τα ηλιο­φά­νειας, ενώ τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα σημειω­θούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο έως τις πρω­ι­νές ώρες και στα ηπει­ρω­τι­κά, στο Ιόνιο και στην Κρή­τη από το πρωί έως το από­γευ­μα. Πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζο­πτώ­σε­ων υπάρ­χει το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά και στην Πίνδο.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, και θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 14 έως 25 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 18 έως 32, στη Θεσ­σα­λία και στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά από 18 έως 31, στην Ήπει­ρο και στη Δυτι­κή Στε­ρεά από 17 έως 30, στην Ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο από 18 έως 33, στη Δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο από 19 έως 30, στα νησιά του Ιονί­ου από 19 έως 30, στα νησιά του Βορεί­ου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στις Σπο­ρά­δες από 20 έως 32, στις Κυκλά­δες και στα Δωδε­κά­νη­σα από 20 έως 29 και στην Κρή­τη από 17 έως 31 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 Μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 Μπο­φόρ, όμως από το πρωί θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις κατά δια­στή­μα­τα με πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρων ασθε­νών βρο­χών το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα στα βόρεια του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 Μπο­φόρ και από το πρωί έως το από­γευ­μα 3 έως 5 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 22 έως 31 βαθ­μούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις κατά δια­στή­μα­τα, ενώ τοπι­κές βρο­χές και ενδε­χο­μέ­νως σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα σημειω­θούν το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις έως 3 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 20 έως 31 βαθ­μούς Κελσίου.

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο