Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δια ζώσης λειτουργία των ΑΕΙ αποφάσισε η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων

Επι­στρο­φή στη διά ζώσης διδα­σκα­λία στο πλαί­σιο που θα ορί­σει η πολι­τεία απο­φά­σι­σε έκτα­κτη Σύνο­δος των πρυ­τά­νε­ων που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε εκτά­κτως χτες μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Τα πανε­πι­στή­μια της χώρας επι­σπεύ­δουν την επι­στρο­φή στη διά ζώσης εκπαι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία μέσα στο πλαί­σιο που πρό­κει­ται να ορι­στεί από την πολι­τεία», επι­ση­μαί­νει, σε ανα­κοί­νω­σή της, η Έκτα­κτη Σύνο­δος Πρυ­τά­νε­ων. Όπως προ­σθέ­τει, «η Σύνο­δος έχει ήδη εκφρά­σει ομό­φω­να την ανά­γκη της επι­στρο­φής από τον περα­σμέ­νο Ιούλιο».

Η κυβέρ­νη­ση, αφού άφη­σε μήνες ολό­κλη­ρους να περά­σουν χωρίς καμία προ­ε­τοι­μα­σία για το άνοιγ­μα των σχο­λών,  ανοί­γει τις σχο­λές με πλή­ρη πλη­ρό­τη­τα των αμφι­θε­ά­τρων και των εργα­στη­ρί­ων με μονα­δι­κό μέτρο το κυνή­γι των ανεμ­βο­λί­α­στων και πάλι δηλα­δή, με ελεγ­κτι­κή προ­σέγ­γι­ση (η ανά­θε­ση του ελέγ­χου των πιστο­ποι­η­τι­κών φοι­τη­τών σε ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες σεκιού­ρι­τι!) χωρίς κανέ­να άλλο μέτρο προ­στα­σί­ας δημό­σιας υγείας.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο