Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής εντείνει τη σύγχυση για νεκρούς και αγνοούμενους — 91 οι νεκροί ή 88;

Να δια­λύ­σει τη σύγ­χυ­ση για τον αριθ­μό των νεκρών και των αγνο­ου­μέ­νων  επι­χεί­ρη­σε η Πυρο­σβε­στι­κή μα η ανα­κοί­νω­σή της εντεί­νει τη σύγχυση.

Σύμ­φω­να με την πρώ­τη ανα­κοί­νω­ση από­ψε το βρά­δυ, στους 91 ανέ­βη­κε πλέ­ον ο αριθ­μός των νεκρών από την πυρ­κα­γιά στο Μάτι της ανα­το­λι­κής Αττι­κής. Ο αριθ­μός των 91 νεκρών προ­κύ­πτει από την πρό­σθε­ση των 87 απαν­θρα­κω­μέ­νων ανθρώ­πων και των 4 που σύμ­φω­να με τη σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­ση κατέ­λη­ξαν σε νοσοκομεία.

Από την ίδια υπη­ρε­σία στην πρώ­τη απο­ψι­νή ανα­κοί­νω­σή της ανα­φέρ­θη­κε, επί­σης, ότι οι αγνο­ού­με­νοι, όσοι δηλα­δή έχουν δηλω­θεί ως αγνο­ού­με­νοι από συγ­γε­νείς τους στην Πυρο­σβε­στι­κή, είναι 25, για την ανεύ­ρε­ση των οποί­ων συνε­χί­ζο­νται οι έρευ­νες. Από την ιατρο­δι­κα­στι­κή υπη­ρε­σία έχουν ταυ­το­ποι­η­θεί μέχρι τώρα οι σοροί 59 ανθρώπων.

Ακο­λού­θη­σε διευ­κρι­νι­στι­κή ανα­κοί­νω­ση της Πυρο­σβε­στι­κής, προ­κει­μέ­νου, όπως ανα­φέ­ρει, να στα­μα­τή­σει η σύγ­χυ­ση που έχει δημιουργηθεί.

Στην ανα­κοί­νω­ση γίνε­ται έκκλη­ση προς τα ΜΜΕ, μέχρι να ταυ­το­ποι­η­θούν όλες οι σοροί που βρί­σκο­νται στο νεκρο­το­μείο, να μην προ­σθέ­τουν τους νεκρούς με τους αγνο­ού­με­νους, καθώς επί της ουσί­ας, πολ­λοί από τους φερό­με­νους ως αγνο­ού­με­νοι μπο­ρεί να είναι μετα­ξύ των νεκρών που δεν έχουν ταυ­το­ποι­η­θεί, ενώ με τα υπάρ­χο­ντα στοι­χεία μπο­ρεί ακό­μα να δοθεί ορι­στι­κή απά­ντη­ση για τον αριθ­μό των νεκρών.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, από την αρχή δηλώ­θη­καν ότι χάθη­καν στην πυρ­κα­γιά συνο­λι­κά 84 ονόματα.

Από αυτούς τους 84 μέχρι στιγ­μής έχουν ταυ­το­ποι­η­θεί οι 59, που είναι νεκροί. Οι υπό­λοι­ποι 25 παρα­μέ­νουν ως αγνο­ού­με­νοι, δεδο­μέ­νου οτι συνε­χί­ζε­ται το μακά­βριο έργο της ταυ­το­ποί­η­σης των νεκρών, μετα­ξύ των οποί­ων μπο­ρεί να είναι και αυτοί.

Επι­σή­μως, λοι­πόν, μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί είναι οι 59 που ταυ­το­ποι­ή­θη­καν από το DNA, συν τέσ­σε­ρις που άφη­σαν την τελευ­ταία τους πνοή στα νοσο­κο­μεία (σύνο­λο 63) και υπο­λεί­πο­νται οι 25 που ακό­μα είναι υπό έρευνα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο