Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δική σου υπόθεση η ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Τρεις βδο­μά­δες μένουν μέχρι την Κυρια­κή 7 Ιού­λη, που θα ανοί­ξουν οι κάλ­πες για τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, χρό­νος που πρέ­πει να αξιο­ποι­η­θεί ώρα την ώρα και μέρα τη μέρα, για να φτά­σου­με πλα­τιά σε εργα­ζό­με­νους, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, ανέρ­γους, συντα­ξιού­χους και νεο­λαί­ους.

kke logo

Για να φτάσει παντού το κάλεσμα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Οι μέρες αυτές που απο­μέ­νουν, θα είναι γεμά­τες με εκα­το­ντά­δες πρω­το­βου­λί­ες, με συσκέ­ψεις, με συγκε­ντρώ­σεις, με εξορ­μή­σεις και περιο­δεί­ες σε τόπους δου­λειάς και γει­το­νιές. Γεμά­τες με τη δια­κί­νη­ση του «Ριζο­σπά­στη» καθη­με­ρι­νά, ώστε ο εξο­πλι­σμός με επι­χει­ρή­μα­τα να είναι διαρ­κής, να εξα­ντλού­νται όλα τα περι­θώ­ρια στην αντι­πα­ρά­θε­ση με τα ψεύ­τι­κα διλήμ­μα­τα, στην ανά­δει­ξη του πραγ­μα­τι­κού δια­κυ­βεύ­μα­τος της επό­με­νης μέρας των εκλο­γών, επο­μέ­νως και της ανά­γκης να δυνα­μώ­σει η συστρά­τευ­ση με το ΚΚΕ.

Κανένας δεν περισσεύει στη μεγάλη μάχη!

Τώρα όλοι στη μάχη για ισχυ­ρό ΚΚΕ! Με το σύν­θη­μα αυτό πρέ­πει να «επι­στρα­τευ­τούν» όλες οι δια­θέ­σι­μες δυνά­μεις στην πολι­τι­κή δρά­ση. Δυνά­μεις που έδει­ξαν και στην τρι­πλή εκλο­γι­κή μάχη του Μάη ότι μπο­ρούν να προ­σφέ­ρουν πολ­λά στο πλάι του Κόμ­μα­τος. Εργα­ζό­με­νοι που συγκρό­τη­σαν εκλο­γι­κές επι­τρο­πές στή­ρι­ξης σε χώρους δου­λειάς και κλά­δους, υπο­ψή­φιοι που εντά­χθη­καν στα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», που δεί­χνουν ότι υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα να μπουν νέες δυνά­μεις στον αγώνα.

Με σχέ­διο και καλή διά­τα­ξη για να μπού­με σε όσο γίνε­ται περισ­σό­τε­ρους χώρους, με «άπλω­μα» μελών, φίλων και οπα­δών του Κόμ­μα­τος σε συνοι­κί­ες, με επι­μο­νή στην οργά­νω­ση συσκέ­ψε­ων για τον εξο­πλι­σμό και τη μαχη­τι­κο­ποί­η­ση ακό­μα περισ­σό­τε­ρων, μπο­ρεί να ανέ­βει κι άλλο η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα της προ­σπά­θειάς μας.

Απέ­να­ντι στους φανε­ρούς και αθέ­α­τους μηχα­νι­σμούς, την προ­πα­γάν­δα και τον εκβια­σμό των αστι­κών κομ­μά­των, τις μειω­μέ­νες απαι­τή­σεις που καλ­λιερ­γεί η εργο­δο­σία, την απο­γο­ή­τευ­ση που σπέρ­νει ο ΣΥΡΙΖΑ, την αντι-ΚΚΕ προ­πα­γάν­δα στε­λε­χών του, τα «όπλα» του ΚΚΕ είναι η στα­θε­ρό­τη­τά του, οι προ­βλέ­ψεις του που επι­βε­βαιώ­νο­νται, οι προ­τά­σεις νόμου και οι διεκ­δι­κή­σεις του που αντα­πο­κρί­νο­νται στις ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων, η πρω­το­πό­ρα και μαχη­τι­κή δρά­ση των κομ­μου­νι­στών μέσα στο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα. Επί­σης, οι χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι, οι άνθρω­ποι του Πολι­τι­σμού, των Γραμ­μά­των και των Τεχνών που συμπο­ρεύ­ο­νται με το Κόμ­μα, οι πρω­το­πό­ροι συν­δι­κα­λι­στές, όσοι το τελευ­ταίο διά­στη­μα αντα­πο­κρί­νο­νται στο κάλε­σμά του να αφή­σουν πίσω προ­κα­τα­λή­ψεις και άλλες πολι­τι­κές επι­λο­γές που η ίδια η ζωή ξεπέ­ρα­σε, και σήμε­ρα δίνουν στο πλάι μας τη μάχη.

Η επόμενη μέρα αφορά τη δικιά μας ζωή

Η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ είναι υπό­θε­ση δική μας, κάθε εργα­ζό­με­νου, νέου συντα­ξιού­χου, επαγ­γελ­μα­τία, αγρό­τη, για­τί αυτό που κρί­νε­ται την επό­με­νη μέρα αφο­ρά τη δικιά μας ζωή.

Κι αυτό που στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα κρί­νε­ται, δεν είναι το αν η ΝΔ και με πόση δια­φο­ρά θα παρα­λά­βει τη σκυ­τά­λη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνε­χί­σει την υλο­ποί­η­ση όλων των αντι­λαϊ­κών δεσμεύ­σε­ων για λογα­ρια­σμό του κεφα­λαί­ου.

Δεν κρί­νε­ται ποια κυβέρ­νη­ση θα συνε­χί­σει την πολύ­μορ­φη χρη­μα­το­δό­τη­ση των μονο­πω­λια­κών ομί­λων, τη θέσπι­ση των «κινή­τρων» που απαι­τεί ο ΣΕΒ  και των άλλων διευ­κο­λύν­σε­ων για τους μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες, το χτύ­πη­μα των εργα­τι­κών — λαϊ­κών δικαιω­μά­των. Δεν κρί­νε­ται για τους εργα­ζό­με­νους με ποιο ή με ποια κόμ­μα­τα στην κυβέρ­νη­ση θα συνε­χί­σουν να εργά­ζο­νται σε καθε­στώς ανα­σφά­λειας, με μηνιαί­ες συμ­βά­σεις, με απλή­ρω­τες υπε­ρω­ρί­ες, με τρί­ω­ρατετρά­ω­ρα και μισθούς — χαρ­τζι­λί­κια, με εντα­τι­κο­ποί­η­ση και με τρα­γι­κές ελλεί­ψεις σε μέτρα υγεί­ας και ασφά­λειας. Δεν κάνει κάποια δια­φο­ρά για τους χιλιά­δες ασθε­νείς που γίνο­νται μπα­λά­κι ανά­με­σα στα ξεχαρ­βα­λω­μέ­να δημό­σια νοσο­κο­μεία και τις πανά­κρι­βες υπη­ρε­σί­ες που προ­σφέ­ρουν οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες της Υγεί­ας. Πόση δια­φο­ρά μπο­ρεί να κάνουν για τον συντα­ξιού­χο τα ποσο­στά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο μετα­ξύ τους συσχε­τι­σμός, για τα φάρ­μα­κα που πλη­ρώ­νει πανά­κρι­βα, ενώ στραγ­γί­ζε­ται από τους φόρους και τα χαρά­τσια, τα οποία μεγα­λώ­νουν; Τι θα αλλά­ξει την επό­με­νη μέρα για τα υπερ­χρε­ω­μέ­να νοι­κο­κυ­ριά, που εκβιά­ζο­νται να πλη­ρώ­σουν σε τρά­πε­ζες και κρά­τος, υπό τη δαμό­κλειο σπά­θη των πλει­στη­ρια­σμών που η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση γενίκευσε;

Αυτό που κρί­νε­ται λοι­πόν είναι το πώς θα οργα­νω­θεί η αντί­στα­ση στο δεδο­μέ­νο αντι­λαϊ­κό έργο της επό­με­νης κυβέρ­νη­σης, η αντι­πο­λί­τευ­ση μέσα και έξω από τη Βου­λή, πώς θα μπουν δηλα­δή εμπό­δια. Οι εργα­ζό­με­νοι δεν έχουν να περι­μέ­νουν τίπο­τα το θετι­κό από τα κόμ­μα­τα που από κυβερ­νη­τι­κές θέσεις τα τελευ­ταία χρό­νια τον τσά­κι­σαν, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επι­χει­ρούν προ­ε­κλο­γι­κά να «μηδε­νί­σουν το κοντέρ». Από τα κόμ­μα­τα αυτά το μόνο που έχει να περι­μέ­νει ο εργα­ζό­με­νος, είναι είτε τη συμ­με­το­χή τους στην αυρια­νή κυβέρ­νη­ση, είτε τη στή­ρι­ξή της, είτε την απαί­τη­σή τους από τους επό­με­νους υπουρ­γούς για να αντα­πο­κρί­νο­νται στις «δεσμεύ­σεις» της χώρας. Αυτό απο­δει­κνύ­ε­ται άλλω­στε και από την κρι­τι­κή που κάνει από σήμε­ρα ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, υπουρ­γοί της κυβέρ­νη­σης που φτά­νουν να κάνουν μέχρι και «συστά­σεις» στη ΝΔ να είναι πιο «συνε­τή» στις «υπο­σχέ­σεις» της, επι­κα­λού­με­νοι τον «κίν­δυ­νο δημο­σιο­νο­μι­κού εκτροχιασμού».

Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ θα «ανακάμψουν» οι εργαζόμενοι

Συνε­πώς, μπρο­στά στην κάλ­πη, πρέ­πει ο λαός να κάνει δικιά του υπό­θε­ση τη μάχη για την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ, με δεδο­μέ­νο το αντι­λαϊ­κό σχέ­διο της «επό­με­νης μέρας», με σίγου­ρο το πρό­γραμ­μα της αυρια­νής κυβέρ­νη­σης. Αυτό είναι το πραγ­μα­τι­κό ερώ­τη­μα των εκλο­γών: Αν θα ισχυ­ρο­ποι­ή­σει το ΚΚΕ, τη δύνα­μη που μάχε­ται για τα εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα, το μόνο κόμ­μα που μπο­ρεί να αντι­πα­λέ­ψει τη συντη­ρη­τι­κή πολι­τι­κή, που θα ακο­λου­θή­σει η οποια­δή­πο­τε κυβέρ­νη­ση. Αυτήν την πολι­τι­κή, που ούτε θέλουν ούτε μπο­ρούν να αντι­πα­λέ­ψουν τα κόμ­μα­τα εκεί­να που δοκι­μά­στη­καν από κυβερ­νη­τι­κές θέσεις.

  • Μόνο το ΚΚΕ θα είναι, όπως και ήταν, απέ­να­ντι σε κάθε αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νηση, όπως η σημε­ρι­νή.
  • Μόνο το ΚΚΕ, και αυτό το έχει απο­δεί­ξει τα δύσκο­λα τελευ­ταία χρό­νια, μπο­ρεί να ηγη­θεί σε μεγά­λους ταξι­κούς αγώ­νες, που είναι και ο μονα­δι­κός τρό­πος για να μπουν εμπό­δια στην αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή, να απο­σπά­σουν κατα­κτή­σεις οι εργα­ζό­με­νοι.
  • Μόνο το ΚΚΕ είναι ο πραγ­μα­τι­κός αντί­πα­λος του δρό­μου της ενί­σχυ­σης των μονο­πω­λί­ων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

ΚΚΕ ισχυρό - Η δύναμή σου την επόμενη μέρα

  • Μόνο το ΚΚΕ βλέπει ως «πρωταγωνιστές» τους εργαζόμενους, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και όχι τους «επενδυτές», στέκεται στο πλάι του ανέργου και όχι του αφεντικού που τον απέλυσε, στηρίζει τον αγώνα του αυτοαπασχολούμενου και όχι τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και των μονοπωλίων που τον τσακίζουν. Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί την πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού.

  • Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει στο λαό την αυτοπεποίθηση, να επιταχύνει τα βήματα ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και στον αντίποδα της σημερινής μιζέριας, να δώσει στους εργαζόμενους την προοπτική της ριζικής ανατροπής, την προοπτική της δικής τους εξουσίας, που θα φέρει στο προσκήνιο την κοινωνική ευημερία.


[πηγή][Αντι­πο­λί­τευ­ση από τη σκο­πιά του λαού την επο­μέ­νη των εκλο­γών μπο­ρεί να είναι μόνο ένα πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ |> Συνέ­ντευ­ξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ] — [Tην επό­με­νη μέρα ο λαός χρειά­ζε­ται ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ] — [ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ» — «Επι­στρέ­φου­με για συνερ­γα­σία» με όποια κυβέρ­νη­ση… |> για «εδραί­ω­ση και συνέ­χι­ση» των «μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων» που ξεκί­νη­σαν κατά τη διάρ­κεια των μνη­μο­νί­ων]


KKE η μόνη κερδισμένη ψήφος 1B 8B 5

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο