Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δικηγόρος κοσμηματοπώλη: Αμφισβητεί ότι ο θάνατος του Ζακ προήλθε από τα «ασήμαντα τραύματα» (!!!) που του προκάλεσε ο πελάτης του

Επι­στη­μο­νι­κά μη παρα­δε­κτό χαρα­κτη­ρί­ζει το ιατρο­δι­κα­στι­κό πόρι­σμα για τον Ζακ Κωστό­που­λο ο συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του κοσμη­μα­το­πώ­λη της οδού Γλάδ­στω­νος που λίν­τσα­ρε τον Ζακ. Προ­σπα­θεί να απαλ­λά­ξει τον πελά­τη του από ένα βάρ­βα­ρο έγκλη­μα που για τόση ώρα ήταν κατα­γε­γραμ­μέ­νο καθα­ρά με ήχο και εικό­να, μπρο­στά στα μάτια μας.

Ο δικη­γό­ρος του ανθρώ­που (;) που με πρω­το­φα­νή βαρ­βα­ρό­τη­τα χτυ­πού­σε τον εγκλω­βι­σμέ­νο και ανί­κα­νο να αντι­δρά­σει Ζακ, κάνει λόγο για τεθλα­σμέ­νη σύν­δε­ση των «ασή­μα­ντων τραυ­μά­των» (!!!) με το ισχαι­μι­κό επει­σό­διο και προ­σπα­θεί εμμέ­σως να συν­δέ­σει το θάνα­το του Ζακ με τη χρή­ση ναρ­κω­τι­κών ουσιών.

Ειδι­κό­τε­ρα, σε ανα­κοί­νω­σή του ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων:

Η δια της τεθλα­σμέ­νης αιτιώ­δης σύν­δε­ση, των ισχαι­μι­κών αλλοιώ­σε­ων που δια­πι­στώ­θη­καν, με τα πολ­λα­πλά πλην ασή­μα­ντα όπως χαρα­κτη­ρί­ζο­νται, τραύ­μα­τα που έφε­ρε ο παθών, μέσω μηχα­νι­σμού stress, δηλα­δή με συλ­λο­γι­στι­κή του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέ­χει», καθι­στούν το συμπέ­ρα­σμα της ιατρο­δι­κα­στι­κής εκθέ­σε­ως επι­στη­μο­νι­κά μη παραδεκτό.

Παράλ­λη­λη, η  εξε­λί­ξεις και στην εσω­τε­ρι­κή έρευ­να που γίνε­ται στην Αστυ­νο­μία για την υπό­θε­ση του Ζακ Κωστό­που­λου, έφε­ρε το πόρι­σμα των ιατρο­δι­κα­στών που συν­δέ­ει την αιτία θανά­του του 33χρονου με τα χτυ­πή­μα­τα που δέχτηκε.

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση και τη δημο­σιο­ποί­η­ση του πορί­σμα­τος, με εντο­λή του αρχη­γού της ΕΛ.ΑΣ, αντι­στρά­τη­γου Αρι­στεί­δη Ανδρι­κό­που­λου, η προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση που είχε δια­τα­χθεί αρχι­κά για τη συμπε­ρι­φο­ρά των αστυ­νο­μι­κών που συμ­με­τεί­χαν στην σύλ­λη­ψη του Ζακ, ανα­βαθ­μί­στη­κε πλέ­ον σε Ένορ­κη Διοι­κη­τι­κή Εξέ­τα­ση (ΕΔΕ).

Οι εννέα αστυ­νο­μι­κοί της Ομά­δας ΔΙΑΣ και άλλων υπη­ρε­σιών που εμπλέ­κο­νται στην υπό­θε­ση, τέθη­καν αυτο­μά­τως στη διά­θε­ση του επι­τε­λεί­ου της ΓΑΔΑ, εωσό­του ολο­κλη­ρω­θεί η ΕΔΕ.

Σημειώ­νε­ται ότι, αρχι­κά η προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση είχε ανα­τε­θεί σε αστυ­νο­μι­κό διευ­θυ­ντή, στη συνέ­χεια δόθη­κε σε έμπει­ρο ταξί­αρ­χο, ο οποί­ος όμως απο­στρα­τεύ­τη­κε στις τελευ­ταί­ες κρί­σεις και τώρα την ΕΔΕ χει­ρί­ζε­ται άλλος ταξί­αρ­χος της Διεύ­θυν­σης Αστυ­νο­μί­ας Αθηνών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο