Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Η βία και το έγκλημα αποτελούν την πεμπτουσία της δράσης των ναζιστών

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε την Παρα­σκευή 24 Γενά­ρη η αγό­ρευ­ση του Μάνου Μαλα­γά­ρη και ξεκί­νη­σε την αγό­ρευ­σή του ο Πανα­γιώ­της Σαπουν­τζά­κης, εκ των συνη­γό­ρων Πολι­τι­κής Αγω­γής των κομ­μου­νι­στών και συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ.

Να υπεν­θυ­μί­σου­με ότι την Τετάρ­τη ολο­κλή­ρω­σε την αγό­ρευ­σή του ο Χάρης Στρα­τής, ο οποί­ος επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ότι οι εγκλη­μα­τι­κές επι­θέ­σεις για τη Χρυ­σή Αυγή είναι «τρό­πος εκφο­ράς του πολι­τι­κού της λόγου ως ναζι­στι­κού κόμ­μα­τος, γι’ αυτό γίνο­νται οργα­νω­μέ­να, καλύ­πτο­νται από τη ΧΑ και τους βου­λευ­τές της (στα αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα με δηλώ­σεις διά­ψευ­σης και επι­θε­τι­κή ρητο­ρι­κή κατά των θυμά­των), γίνο­νται τη νύχτα αλλά ακό­μα και αδιά­ντρο­πα στο φως της μέρας, καθο­δη­γού­νται άμε­σα ή έμμε­σα από την ηγε­σία της ΧΑ, με συγκε­κρι­μέ­νο τρό­πο δράσης.

Η συνέ­νω­ση λοι­πόν όλων αυτών των επι­μέ­ρους επι­θέ­σε­ων σε μια ενιαία δικο­γρα­φία, άσχε­τα αν αυτό θα μπο­ρού­σε ή θα έπρε­πε να είχε γίνει πολ­λά χρό­νια πριν, κατα­δει­κνύ­ει εμφα­τι­κά την ύπαρ­ξη του παρα­πά­νω κοι­νού κέντρου από όπου εκπο­ρεύ­ο­νται αυτές οι επι­θέ­σεις, την ηγε­σία δηλα­δή της ΧΑ».

Την Τρί­τη 28 Γενά­ρη θα ξεκι­νή­σει την αγό­ρευ­σή του ο συνή­γο­ρος της Πολι­τι­κής Αγω­γής των κομ­μου­νι­στών και συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ Θόδω­ρος Θεοδωρόπουλος.

Ναζιστική — εγκληματική οργάνωση

Στη διάρ­κεια της αγό­ρευ­σής του στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής ο συνή­γο­ρος της Πολι­τι­κής Αγω­γής Π. Σαπουν­τζά­κης ανα­φέρ­θη­κε στο χαρα­κτή­ρα της, που απο­δε­δειγ­μέ­να είναι, όπως τόνι­σε, «μία ναζι­στι­κή — εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση».

Συγκε­κρι­μέ­να, υπο­γράμ­μι­σε μετα­ξύ άλλων στοι­χεί­ων και επιχειρημάτων:

«Η Χρυ­σή Αυγή είναι ένα μόρ­φω­μα — εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή οργά­νω­ση καλυμ­μέ­νη κάτω από το μαν­δύα του πολι­τι­κού κόμ­μα­τος. Η υπε­ρά­σπι­σή της αλλά και τα στε­λέ­χη της, καθ’ όλη τη διάρ­κεια των 5 ετών που διαρ­κεί η δίκη, προ­σπα­θούν απε­γνω­σμέ­να να απο­τι­νά­ξουν τον χαρα­κτη­ρι­σμό ότι η οργά­νω­ση αυτή είναι ναζι­στι­κή, λέγο­ντας ότι είναι εθνι­κι­στές. Αλλά η αλή­θεια, που απο­τυ­πώ­νε­ται σε εκα­το­ντά­δες φωτο­γρα­φί­ες, βίντεο και άλλα ντο­κου­μέ­ντα που ανα­γνώ­σθη­καν κατά τη διάρ­κεια της δίκης είναι ότι η Χρυ­σή Αυγή είναι καθα­ρό­αι­μη εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κή οργά­νω­ση, δηλα­δή ναζι­στι­κή, αφού ο όρος “ναζι­σμός” σχη­μα­τί­ζε­ται από τα αρχι­κά του γερ­μα­νι­κού (χιτλε­ρι­κού) εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κού κόμματος.

Δίκη Χρυσής Αυγής

Βέβαια, ο εθνι­κι­σμός, που πρε­σβεύ­ει την ανω­τε­ρό­τη­τα της φυλής ένα­ντι των άλλων φυλών, είναι ό,τι πιο αντι­δρα­στι­κό υπάρ­χει και δια­κρί­νε­ται από τον πατριω­τι­σμό που σημαί­νει να αγα­πάς την πατρί­δα σου και να την υπε­ρα­σπί­ζε­σαι από κάθε εισβο­λέα. Ομως, οι ναζι­στές της Χρυ­σής Αυγής δεν είναι ούτε καν εθνι­κι­στές, αλλά, σαν γνή­σιοι εθνι­κο­σο­σια­λι­στές, είναι θαυ­μα­στές των Γερ­μα­νών ομοϊ­δε­α­τών τους, του Αδόλ­φου Χίτλερ και των πιστών του που επι­τέ­θη­καν στην πατρί­δα μας, την υπο­δού­λω­σαν, κατέ­σφα­ξαν κάθε πατριώ­τη που τους αντι­στά­θη­κε, ύψω­σαν τη μαυ­ρο­κόκ­κι­νη σβά­στι­κα στον Βρά­χο της Ακρό­πο­λης, στη θέση της ελλη­νι­κής σημαί­ας. Απέ­να­ντι στους ναζί κατα­κτη­τές όρθω­σε το ανά­στη­μά του ο ελλη­νι­κός λαός και με μπρο­στά­ρη το ΕΑΜ — ΕΛΑΣ έγρα­ψε την επο­ποι­ία της Εθνι­κής Αντίστασης.

Τα ίδια ακρι­βώς χρώ­μα­τα έχει η σημαία της Χρυ­σής Αυγής — κόκ­κι­νο, μαύ­ρο — και απο­τε­λεί πιστή παραλ­λα­γή της σβά­στι­κας. Είναι δε τόση η ομοιό­τη­τα της σημαί­ας της Χρυ­σής Αυγής που περιέ­χει τον μαί­αν­δρο με τη σβά­στι­κα του Χίτλερ, ώστε ο μάρ­τυ­ρας υπε­ρά­σπι­σης του ίδιου του Μιχα­λο­λιά­κου, δημο­σιο­γρά­φος Αρης Σπί­νος, όταν του επι­δεί­χθη­κε στο Δικα­στή­ριο φωτο­γρα­φία του Μιχα­λο­λιά­κου να χαι­ρε­τά­ει ναζι­στι­κά μπρο­στά από τη σβά­στι­κα είπε: “Είναι ο Μιχα­λο­λιά­κος με αρχαιο­ελ­λη­νι­κό χαι­ρε­τι­σμό και πίσω του ο μαί­αν­δρος ανά­πο­δα”. Δηλα­δή, ομο­λό­γη­σε ότι η σβά­στι­κα είναι ο μαί­αν­δρος της Χρυ­σής Αυγής (…) ανά­πο­δα. Και βέβαια, η άπο­ψη ότι ο χαι­ρε­τι­σμός των ναζί είναι αρχαιο­ελ­λη­νι­κός είναι ανιστόρητη».

Για τον ναζι­στι­κό χαρα­κτή­ρα της Χρυ­σής Αυγής, ο συνή­γο­ρος ανέ­φε­ρε πως στο Δικα­στή­ριο κατέ­θε­σε απο­κα­λυ­πτι­κά το κεντρι­κό της στέ­λε­χος, μέλος της επι­στη­μο­νι­κής ομά­δας στη Βου­λή και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής Ημα­θί­ας, δικη­γό­ρος Ηλί­ας Σταύ­ρου. «Ο ίδιος απο­κά­λυ­ψε ότι η Χρυ­σή Αυγή είναι καθα­ρά εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κή οργά­νω­ση και ότι ο ίδιος όταν εισήλ­θε στο κόμ­μα ορκί­σθη­κε στις 21 Δεκεμ­βρί­ου 2011, ημέ­ρα του χει­με­ρι­νού ηλιο­στα­σί­ου, δηλα­δή τη μικρό­τε­ρη ημέ­ρα του χρό­νου, νύχτα, στο Φαλα­κρό Ορος της Δρά­μας, μπρο­στά στην πολε­μι­κή σημαία του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού του Τρί­του Ράιχ. Είναι η ίδια σημαία, με τη σβά­στι­κα, που βρέ­θη­κε στο κινη­τό του Κασι­διά­ρη», πρόσθεσε.Δίκη Χρυσής Αυγής

Αντιγραφή από το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας

Ο συνή­γο­ρος της Πολι­τι­κής Αγω­γής των κομ­μου­νι­στών και συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ πρό­σθε­σε: «Ακό­μα ότι η Χρυ­σή Αυγή είναι ένα ναζι­στι­κό κόμ­μα προ­κύ­πτει και από το κατα­στα­τι­κό της, της δεκα­ε­τί­ας του 1980, που είχε απο­στεί­λει η ίδια στο περιο­δι­κό “Σχο­λια­στής” και προ­σκο­μί­σθη­κε στο Δικα­στή­ριο από τον δημο­σιο­γρά­φο Δ. Ψαρ­ρά. Σε αυτό, εκτός των άλλων, περι­γρά­φε­ται ότι στη Χρυ­σή Αυγή ισχύ­ει η Αρχή Fuhrerprinzip, δηλα­δή η Αρχή του Αρχη­γού, που αντι­γρά­φε­ται από το ναζι­στι­κό κόμ­μα της Γερ­μα­νί­ας και που σημαί­νει ότι ο Φίρερ (ο Αρχη­γός) είναι πρό­σω­πο απα­ρα­βί­α­στο. Το κατα­στα­τι­κό αυτό, που “καί­ει” τη Χρυ­σή Αυγή, τόνι­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, επι­χεί­ρη­σαν να το παρου­σιά­σουν ως πλα­στό και ζήτη­σαν να μη δια­βα­στεί από το Δικα­στή­ριο. Ομως, το Δικα­στή­ριο απέρ­ρι­ψε την ένστα­σή τους. Η ύπαρ­ξη και το περιε­χό­με­νό του επι­βε­βαιώ­νο­νται από­λυ­τα από σει­ρά εγγρά­φων αλλά και από τα στοι­χεία που προ­έ­κυ­ψαν από την έρευ­να στο σπί­τι του Χρή­στου Παπ­πά στα Ιωάν­νι­να, το μόνο που δεν πρό­λα­βαν να “καθα­ρί­σουν” οι χρυ­σαυ­γί­τες όταν ασκή­θη­καν οι ποι­νι­κές διώ­ξεις ενα­ντί­ον τους».

«Η προ­σπά­θεια των χρυ­σαυ­γι­τών να απε­μπλα­κούν από τον ναζι­στι­κό χαρα­κτή­ρα της οργά­νω­σής τους, εκτός των άλλων, έγι­νε και για­τί όλοι γνω­ρί­ζουν ότι ναζι­σμός και βία — έγκλη­μα είναι έννοιες σύμ­φυ­τες. Η βία και το έγκλη­μα απο­τε­λούν την πεμ­πτου­σία της δρά­σης των ναζι­στών, όπως έχει ιστο­ρι­κά απο­δει­χθεί. Αρα η ταύ­τι­ση ναζί και Χρυ­σής Αυγής, που είναι δεδο­μέ­νη και απο­δε­δειγ­μέ­νη, αυτό­μα­τα βαρύ­νει το μόρ­φω­μα αυτό για την κατά­τα­ξή του στις εγκλη­μα­τι­κές οργα­νώ­σεις του άρθρου 187 του Ποι­νι­κού Κώδικα.

Βέβαια, για τις εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις που έχουν δια­πρά­ξει τα τάγ­μα­τα εφό­δου, μετα­ξύ των οποί­ων τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, τις από­πει­ρες ανθρω­πο­κτο­νί­ας των κομ­μου­νι­στών συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ στο Πέρα­μα και των Αιγυ­πτί­ων αλιερ­γα­τών, έχουν ήδη παρα­πεμ­φθεί με αμε­τά­κλη­το βού­λευ­μα ως εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, στο Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των, στη διάρ­κεια δε των 5 ετών έχουν απο­δει­χθεί όλοι οι όροι για να κατα­δι­κα­σθούν και αυτό ζητού­με ως συνή­γο­ροι της Πολι­τι­κής Αγω­γής. Η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, που προ­τεί­νει την απαλ­λα­γή τους από την κατη­γο­ρία αυτή, θεω­ρού­με ότι δεν έχει καμία σχέ­ση με όσα συντρι­πτι­κά κατα­δεί­χθη­καν σε βάρος τους κατά την απο­δει­κτι­κή δια­δι­κα­σία, όπως οι πάντες ανα­γνω­ρί­ζουν. Μετά από αυτό δεν υπάρ­χει κανέ­νας άλλος δρό­μος από το να κατα­δι­κα­σθούν, όπως κατηγορούνται».

χρυση-αυγη

Αναλυτικά στοιχεία για την εγκληματική επίθεση στους κομμουνιστές

Ο Πανα­γιώ­της Σαπουν­τζά­κης, ακό­μα, ανέ­πτυ­ξε ανα­λυ­τι­κά την εγκλη­μα­τι­κή ανθρω­πο­κτό­να επί­θε­ση που πραγ­μα­το­ποί­η­σε το τάγ­μα εφό­δου της Χρυ­σής Αυγής ενά­ντια στους κομ­μου­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτέμ­βρη του 2013. Για την επί­θε­ση αυτή είπε: «Τη νύχτα της 12ης προς 13ηΣεπτέμβρη 2013, γύρω στις 12, το τάγ­μα εφό­δου, απο­τε­λού­με­νο από 80 — 90 χρυ­σαυ­γί­τες από τους πυρή­νες Περά­μα­τος, Νίκαιας και Σαλα­μί­νας, οπλι­σμέ­νους με ρόπα­λα, στει­λιά­ρια, καδρό­νια, στα οποία είχαν κάνει ιδιο­κα­τα­σκευ­ές, δηλα­δή είχαν προ­σαρ­μό­σει μεταλ­λι­κές αιχ­μη­ρές απο­λή­ξεις, εγκλώ­βι­σαν σε ενέ­δρα τους 20 συν­δι­κα­λι­στές του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου που ανύ­πο­πτοι και άοπλοι έκα­ναν αφι­σο­κόλ­λη­ση και τους επι­τέ­θη­καν με τα φονι­κά αυτά όπλα με προ­φα­νή σκο­πό να τους σκοτώσουν.

Εδρα­σαν με στρα­τιω­τι­κή ακρί­βεια, βάσει σχε­δί­ου, που εκ των προ­τέ­ρων είχαν κατα­στρώ­σει. Αρχι­κά τους εγκλώ­βι­σαν κατε­βαί­νο­ντας σε δύο ομά­δες από δύο κάθε­τους δρό­μους ώστε να μην έχουν δίο­δο δια­φυ­γής, σε σημείο που η λεω­φό­ρος Δημο­κρα­τί­ας στε­νεύ­ει και δεν έχει σχε­δόν καθό­λου φωτι­σμό, και αφού συστή­θη­καν ότι είναι της Χρυ­σής Αυγής και δήλω­σαν ότι το Συν­δι­κά­το τέλειω­σε και ότι θα τους εξα­φα­νί­σουν, ακα­ριαία επι­τέ­θη­καν πρώ­τα στον πρό­ε­δρο του Συν­δι­κά­του, Σωτή­ρη Που­λι­κό­γιαν­νη, τον χτύ­πη­σαν στο κεφά­λι με καδρό­νι που έφε­ρε μεταλ­λι­κή αιχ­μη­ρή από­λη­ξη με προ­φα­νή σκο­πό να του αφαι­ρέ­σουν τη ζωή. Από το χτύ­πη­μα ο Που­λι­κό­γιαν­νης γέμι­σε αίμα­τα και έπε­σε κάτω ημι­λι­πό­θυ­μος, σώθη­κε δε η ζωή του όταν οι σύντρο­φοί του τον κάλυ­ψαν με τα σώμα­τά τους για να τον προ­στα­τεύ­σουν, αλλά και για­τί από καθα­ρή τύχη και λόγω του σκό­τους δεν τον πέτυ­χε στο κεφά­λι το μεταλ­λι­κό μέρος του καδρο­νιού αλλά το ξύλι­νο. Στη συνέ­χεια επι­τέ­θη­καν και τραυ­μά­τι­σαν άλλους 8, μετα­ξύ των οποί­ων ήταν ο πρώ­ην πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Ιορ­δά­νης Που­ντί­δης, ο αντι­πρό­ε­δρος Μιχά­λης Βαξε­βά­νης και άλλα δοκι­μα­σμέ­να στε­λέ­χη του ταξι­κού σωμα­τεί­ου, με στό­χο να τους εξο­ντώ­σουν βιο­λο­γι­κά, για­τί τα όπλα που χρη­σι­μο­ποί­η­σαν αυτόν τον σκο­πό εξυ­πη­ρε­τού­σαν. Για να πετύ­χουν ανε­νό­χλη­τοι τον σκο­πό τους είχαν απο­κλεί­σει τη λεω­φό­ρο Δημοκρατίας».

Συνε­χί­ζο­ντας, ο συνή­γο­ρος τόνι­σε: «Ταυ­τό­χρο­να με τις δύο ομά­δες επι­τέ­θη­κε και τρί­τη ομά­δα, επί­σης οπλι­σμέ­νη, προ­ερ­χό­με­νη από τον πυρή­να της Σαλα­μί­νας, η οποία μόλις είχε απο­βι­βα­σθεί από τα καρα­βά­κια Σαλα­μί­νας — Περά­μα­τος. Ο μάρ­τυ­ρας — οδη­γός του λεω­φο­ρεί­ου της γραμ­μής Περά­μα­τος — Πει­ραιά που είχαν απο­κλεί­σει οι χρυ­σαυ­γί­τες και παρα­κο­λού­θη­σε όλη την επί­θε­ση κατέ­θε­σε στο Δικα­στή­ριο ότι τους είδε να επι­τί­θε­νται οπλι­σμέ­νοι με καδρό­νια ύψους 2 μέτρων και να φωνά­ζουν: “Είναι λιγό­τε­ροι, πάμε να τους φάμε”». Υπεν­θύ­μι­σε επί­σης ότι «η Χρυ­σή Αυγή είχε προ­α­ναγ­γεί­λει την εγκλη­μα­τι­κή επί­θε­ση του τάγ­μα­τος εφό­δου, στις 8 Αυγού­στου 2013, όταν έκα­νε συγκέ­ντρω­ση στη Ζώνη και εκεί τα πρω­το­κλα­σά­τα στε­λέ­χη Λαγός, Πανα­γιώ­τα­ρος είχαν δηλώ­σει ότι “οι λακέ­δες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ θα εξα­φα­νι­σθούν, θα πάμε στη φωλιά του κού­κου και θα τους λιώ­σου­με”. Ανέ­βα­σαν δε στην επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα τους τη συγκέ­ντρω­ση με αυτές τις δηλώ­σεις τους».χρυσή αυγή

Αλλά, όπως δεί­χνουν και τα μηνύ­μα­τα, είπε ο συνή­γο­ρος, εκεί­νης της νύχτας «μετα­ξύ Λαγού, Πατέ­λη, Δεβε­λέ­κου, που ανα­γνώ­σθη­καν στο Δικα­στή­ριο, την εγκλη­μα­τι­κή επί­θε­ση με τον ανθρω­πο­κτό­νο σκο­πό είχε οργα­νώ­σει, εγκρί­νει εκ των προ­τέ­ρων και παρα­κο­λου­θού­σε η ηγε­σία της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Ο λόγος που την έκα­ναν ήταν, εξο­ντώ­νο­ντας τους ηγέ­τες του ταξι­κού σωμα­τεί­ου, να το δια­λύ­σουν ή να το απο­δυ­να­μώ­σουν για να ευνο­ή­σουν εργο­δό­τες με τους οποί­ους είχαν έρθει σε επα­φή, όπως κατέ­θε­σε στο Δικα­στή­ριο ο Που­λι­κό­γιαν­νης. Και αυτό για­τί το Συν­δι­κά­το έκα­νε ανυ­πο­χώ­ρη­το ταξι­κό αγώ­να για την προ­ά­σπι­ση των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων της Ζώνης και γι’ αυτό προ­σέ­κρουε στα εργο­δο­τι­κά συμφέροντα».

26 Γενάρη η συναυλία παρέμβαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο