Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με 68 κατηγορούμενους (την ηγεσία και μέλη της), άρχισε πριν πέντε (5) ολόκληρα χρόνια, στις 20–4‑2015 και — ύστερα από σημαντική καθυστέρηση, για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες- οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

ℹ️  Στις πάνω από 400 δικα­σί­μους που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν κατέ­θε­σαν εκα­το­ντά­δες μάρ­τυ­ρες και εξε­τά­στη­καν χιλιά­δες έγγρα­φα, φωτο­γρα­φί­ες, βίντεο κλπ.

Τα κρινόμενα αδικήματα είναι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αμπουζίτ Εμπάρακ στο πλαίσιο της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών επίσης στο Πέραμα και πλέον αυτών το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και της διεύθυνσής της από τους κατηγορούμενους της ηγεσίας της.

Δίκη Χρυσής Αυγής

✔️  Για τη διε­ρεύ­νη­ση των αδι­κη­μά­των της έντα­ξης και διεύ­θυν­σης εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, εξε­τά­στη­καν και δεκά­δες άλλες επι­θέ­σεις της Χρυ­σής Αυγής σε κομ­μου­νι­στές, αντι­φα­σί­στες, προ­ο­δευ­τι­κούς ανθρώ­πους, μετα­νά­στες σε όλη την Ελλά­δα.

Με την καθοριστική συμβολή της Πολιτικής Αγωγής αναδείχτηκαν τόσο η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής ως κινητήρια δύναμη των εγκλημάτων αυτών όσο και η δομή, λειτουργία και δράση της.

✔️  Κατό­πιν της γνω­στής, απα­ρά­δε­κτης και προ­κλη­τι­κής εισαγ­γε­λι­κής πρό­τα­σης, δόθη­κε ο λόγος στην Πολι­τι­κή Αγω­γή, η οποία τοπο­θε­τή­θη­κε σε όλα τα παρα­πά­νω, απέ­δει­ξε το κατη­γο­ρη­τή­ριο και κατέρ­ρι­ψε τεκ­μη­ριω­μέ­να τόσο την ίδια την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, όσο και τους σαθρούς ισχυ­ρι­σμούς της Υπε­ρά­σπι­σης που η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση υιο­θέ­τη­σε.

Στην ομά­δα της Πολι­τι­κής Αγω­γής των κομ­μου­νι­στών και συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ συμ­με­τεί­χαν οι Αντώ­νης Αντα­να­σιώ­της, Άγγε­λος Βρετ­τός, Ελέ­νη Ζαφει­ρί­ου (η οποία συντα­ξιο­δο­τή­θη­κε κατά τη διάρ­κεια της δίκης και έτσι δεν μπό­ρε­σε να αγο­ρεύ­σει), Θόδω­ρος Θεο­δω­ρό­που­λος, Μάνος Μαλα­γά­ρης, Τάκης Σαπουν­τζά­κης και Χάρης Στρα­τής.

Δίκη Χρυσής Αυγής ομάδα Πολιτικής Αγωγής κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Εκ των συνη­γό­ρων Πολι­τι­κής Αγω­γής: Ελ. Ζαφει­ρί­ου, Α. Αντα­να­σιώ­της, Χ. Στρα­τής, Μ. Μαλα­γά­ρης, Τ. Σαπουν­τζά­κης, Θ. Θεο­δω­ρό­που­λος  (Πηγή: Eurokinissi)

  • Παρα­θέ­του­με ολό­κλη­ρο το περιε­χό­με­νο των αγο­ρεύ­σε­ών τους:

info Ατέχνως

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο