Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Τα αποδεικτικά στοιχεία κραυγάζουν, η εισαγγελική πρόταση τα αγνοεί!

Οργή και αγα­νά­κτη­ση προ­κά­λε­σε σε εργα­ζό­με­νους και φορείς, σε κάθε προ­ο­δευ­τι­κό άνθρω­πο, η πρό­τα­ση — ασπί­δα προ­στα­σί­ας για τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση Χρυ­σή Αυγή, της εισαγ­γε­λέα Αδα­μα­ντί­ας Οικο­νό­μου, που ύστε­ρα από σχε­δόν 5 χρό­νια δια­δι­κα­σί­ας και ανά­δει­ξης αμέ­τρη­των και ατρά­ντα­χτων απο­δει­κτι­κών στοι­χεί­ων για τους απο­γό­νους των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών και των δοσί­λο­γων της «σπο­ράς των ηττη­μέ­νων του ’45, των εθνι­κο­σο­σια­λι­στών, των φασι­στών (…) των μαχαι­ρο­βγαλ­τών (…)» (όπως δήλω­νε ο αρχη­γός τους, Μιχα­λο­λιά­κος), τους αθωώνει.

Η απα­ρά­δε­κτη αυτή εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση σημα­το­δο­τεί το «ξέπλυ­μα» των ναζι­στών για να συνε­χί­σουν την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση τους και την τρα­μπού­κι­κη επι­βο­λή των επι­διώ­ξε­ων και των συμ­φε­ρό­ντων τους πρω­τί­στως κατά του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήματος.

Κι όλα αυτά όταν:

– Η Χρυ­σή Αυγή δήλω­νε ως το μακρύ χέρι της εργο­δο­σί­ας και του συστή­μα­τος ότι: «Η ζώνη του Περά­μα­τος θα λει­τουρ­γή­σει ξανά υπό την αιγί­δα της Χρυ­σής Αυγής (…) και θα απο­μο­νώ­σου­με τους επαγ­γελ­μα­τί­ες εργα­το­πα­τέ­ρες του ΚΚΕ που λει­τουρ­γούν για ξένα συμ­φέ­ρο­ντα» (δηλώ­σεις Κασιδιάρη).

Στοι­χεία σαν κι αυτά …αγνο­ή­θη­καν

✔️  Απει­λού­σε ευθέ­ως (Λαγός), λέγο­ντας: «(…) Οι λακέ­δες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (…) θα εξα­φα­νι­στούν από δω πέρα μέσα». Και δήλω­νε (Χρ. Κυρι­τσό­που­λος, γνω­στός εργο­δη­γός των εργο­λά­βων και στη συνέ­χεια πρό­ε­δρος του χρυ­σαυ­γί­τι­κου σωμα­τεί­ου) στο Πέρα­μα, λίγες ώρες πριν από τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα: «Εχου­με το δικαί­ω­μα, λοι­πόν, κι εμείς να κάνου­με ένα σωμα­τείο και με αυτό το σωμα­τείο, βάσει νόμου, που θα απο­τε­λεί­ται από αρκε­τά μέλη, θα δια­φο­ρο­ποι­ή­σου­με τα μερο­κά­μα­τά μας, για­τί η κρί­ση αυτή που υπάρ­χει στην Ελλά­δα (…) Τα μερο­κά­μα­τα που παίρ­να­με πριν δύο, τρία ή τέσ­σε­ρα χρό­νια ήταν πάρα πολύ μεγά­λα και υψη­λά, σε σχέ­ση με την κρί­ση. Θα μπο­ρού­σα­με να χαμη­λώ­σου­με τα μερο­κά­μα­τά μας, να εγγυ­η­θού­με στους Ελλη­νες εφο­πλι­στές ότι αν φέρουν τα βαπό­ρια τους εδώ, θα στα­μα­τή­σου­με τις απερ­γί­ες που γίνο­νταν όλα αυτά τα χρό­νια για διά­φο­ρους λόγους».

✔️  Πιο πριν, απο­κα­λυ­πτι­κές ήταν οι δηλώ­σεις των εργο­δο­τών που χρό­νια είχαν βάλει στο στό­χα­στρο το ταξι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα στο Πέρα­μα και αλλού. Δήλω­ναν ότι «το εργα­τι­κό κόστος διώ­χνει τον εφο­πλι­σμό από την Ελλά­δα» (Δ. Μετα­ξάς, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Εργο­δο­τι­κών Ενώ­σε­ων Επι­χει­ρή­σε­ων Ναυ­πή­γη­σης και Επι­σκευ­ής Πλοί­ων Πει­ραιά). Μάλι­στα, όταν οι εργά­τες έστη­σαν μνη­μείο στη Ζώνη αφιε­ρω­μέ­νο «Στους συνα­δέλ­φους που δολο­φο­νή­θη­καν από την εργο­δο­σία στο βωμό του κέρ­δους», η Ενω­ση Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στών με αγω­γή της αξί­ω­νε «απο­κα­θή­λω­ση του μνημείου».

✔️  Χαρα­κτή­ρι­ζαν τη Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση «τέρας» και ζητού­σαν «να παρέμ­βει το έννο­μο κρά­τος και το υπουρ­γείο Περι­φε­ρεια­κής Ανά­πτυ­ξης, Αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας και Ναυ­τι­λί­ας στο χώρο του Περά­μα­τος» (πρό­ε­δρος της Ενω­σης των εργο­δο­τών, Θ. Πυρι­νής). «Απο­μα­κρυν­θεί­τε από το χώρο αυτό για να σώσου­με τις επι­χει­ρή­σεις μας», αξί­ω­νε η Ομο­σπον­δία των εργο­δο­τών, ή δήλω­ναν ότι το Συν­δι­κά­το «εφάρ­μο­ζε κάθε χρό­νο διμε­ρείς συμ­βά­σεις και εκβιά­ζει τις επι­χει­ρή­σεις να υπο­γρά­φουν απα­ρά­δε­κτες αυξή­σεις, μειώ­σεις ωρα­ρί­ων, για το ωρά­ριο εργα­σί­ας πέραν των 10 ωρών, για υπε­ρω­ρία, ζητά­ει μάλι­στα έγγρα­φη συγκα­τά­θε­ση του Συν­δι­κά­του» (Αντ. Αθα­να­σό­που­λος, πρό­ε­δρος της Ενω­σης Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στών). Ηταν οι εργο­δό­τες που προ­σπά­θη­σαν πρώ­τα να κάμ­ψουν το Σωμα­τείο μέσω μιας κυριο­λε­κτι­κά βιο­μη­χα­νί­ας μηνύ­σε­ων σε μια προ­σπά­θεια ποι­νι­κο­ποί­η­σης της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης. Χαρα­κτη­ρι­στι­κός είναι άλλω­στε ο φάκε­λος που προ­σκο­μί­στη­κε στο δικαστήριο.

✔️  Η Χρυ­σή Αυγή δήλω­νε ευθέ­ως για τους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες: «Εχου­με γίνει δέκτες παρα­πό­νων για κάποια θέμα­τα που έχε­τε εδώ στην ιχθυό­σκα­λα, στο Κερα­τσί­νι, με τους Αιγύ­πτιους, που κάνουν ό,τι θέλουν, που που­λάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρ­νουν από όπου θέλουν, γενι­κά δεν δίνουν λογα­ρια­σμό σε κανέ­ναν. Ε, λοι­πόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογα­ρια­σμό, θα δίνουν λογα­ρια­σμό στη Χρυ­σή Αυγή…» (Λαγός). Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κή και η από 21/11/2012 από­φα­ση του διευ­θύ­νο­ντος συμ­βού­λου του ΟΚΑΑ ΑΕ περί τοπο­θέ­τη­σης του Νικό­λα­ου Κού­ζη­λου στη θέση του επό­πτη της Ιχθυό­σκα­λας Κερα­τσι­νί­ου. Στην ιχθυό­σκα­λα εργα­ζό­ταν ο Νικό­λα­ος Κού­ζη­λος, εξά­δελ­φος του συνο­νό­μα­του τότε βου­λευ­τή Α’ Πει­ραιώς της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης. Μάλι­στα, τα ξημε­ρώ­μα­τα της 9ης Φλε­βά­ρη του 2013, με τον Ν. Κού­ζη­λο στη θέση του επό­πτη, έφυ­γαν δωρε­άν ψάρια από εκεί για τα γρα­φεία της ΧΑ στην Αθή­να. Σχε­τι­κό δημο­σί­ευ­μα ιστο­τό­που (27/10/2013) με τίτλο «Τα χρυ­σαυ­γί­τι­κα “δίχτυα” στην Ιχθυό­σκα­λα: Ενας σκο­τει­νός διο­ρι­σμός και το πάρ­τι με τα δωρε­άν ψάρια» κατα­τέ­θη­κε στο δικαστήριο.

✔️  Ηταν ηγε­τι­κά στε­λέ­χη της Χρυ­σής Αυγής που είχαν αυτο­πρό­σω­πη συμ­με­το­χή και οργά­νω­σαν την επί­θε­ση στο «Συνερ­γείο» (Λαγός) κ.α. Επι­πρό­σθε­τα, όπως ανα­δεί­χθη­κε στη δίκη, για την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής ήταν χαρα­κτη­ρι­στι­κό το καθε­στώς αστυ­νο­μι­κής ανο­χής και κάλυψης.

Η ναζιστική ιδεολογία το κίνητρο της εγκληματικής δράσης

Η απα­ρά­δε­κτη εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση εμφα­νί­ζει σκαν­δα­λω­δώς τις εγκλη­μα­τι­κές επι­θέ­σεις ως… μεμο­νω­μέ­να περι­στα­τι­κά και ως συμ­πτώ­σεις, για την οργά­νω­ση όπου η ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία είναι το κίνη­τρο της εγκλη­μα­τι­κής της δρά­σης και ο εγκλη­μα­τι­κός της χαρα­κτή­ρας είναι αλλη­λέν­δε­τος με τη ναζι­στι­κή της ιδεολογία.

Τι να πρω­το­πα­ρα­θέ­σει κανείς από τα αμέ­τρη­τα κι ατρά­ντα­χτα απο­δει­κτι­κά στοι­χεία που ανα­δεί­χθη­καν όλα αυτά τα χρό­νια στη δίκη…

✔️  Αρθρα και δηλώ­σεις του αρχη­γού Μιχα­λο­λιά­κου και των στε­λε­χών της ΧΑ, που εξυ­μνούν τον ισό­θεο Χίτλερ, το ναζι­στι­κό καθε­στώς και τις θηριω­δί­ες του, την άρια φυλή, τη λατρεία στο Γ’ Ράιχ, τους ναζί ως «ήρω­ες της ανθρω­πό­τη­τας». Φωτο­γρα­φι­κά ντο­κου­μέ­ντα με ναζι­στι­κά σύμ­βο­λα, σβά­στι­κες, σημαί­ες της Βέρ­μαχτ, των SS, ναζι­στι­κά τατουάζ στα μπρά­τσα των στε­λε­χών της. Μαρ­τυ­ρί­ες για όρκους πίστης υπό τη σημαία του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού του Γ’ Ράιχ.

✔️  Φωτο­γρα­φι­κά ντο­κου­μέ­ντα, μαρ­τυ­ρί­ες με επι­θέ­σεις σε μετα­νά­στες, αντι­φα­σί­στες, πρω­το­πό­ρους συν­δι­κα­λι­στές, κομ­μου­νι­στές, βίντεο με τα τάγ­μα­τα εφό­δου εν δρά­σει, με στει­λιά­ρια, με όπλα, συνο­μι­λί­ες και μηνύ­μα­τα με εντο­λές, όπου ακο­λου­θού­σαν εγκλη­μα­τι­κές πράξεις.

✔️  Βίντεο με τον αρχη­γό της Χρυ­σής Αυγής αλλά και σύσ­σω­μο τον ηγε­τι­κό πυρή­να της οργά­νω­σης, Κασι­διά­ρη, Πανα­γιώ­τα­ρο, Γερ­με­νή, Ματ­θαιό­που­λο κ.ά. («συναυ­λία» που διορ­γα­νώ­θη­κε στην Αθή­να στις 30/1/2005), να τρα­γου­δούν τον ελλη­νι­κό εθνι­κό ύμνο με το χέρι σε ναζι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό. Οι σημαί­ες που υπάρ­χουν είναι μόνο ναζι­στι­κές, η σημαία των SS και η πολε­μι­κή σημαία της Βέρ­μαχτ με τον αγκυ­λω­τό σταυ­ρό. Τα συν­θή­μα­τα που ακού­γο­νται είναι μόνο ναζι­στι­κά, με κυρί­αρ­χα το κλα­σι­κό χιτλε­ρι­κό «Sieg Heil» (ζήτω η νίκη) και «Juden Raus» (Εξω οι Εβραί­οι). Ολοι τρα­γου­δούν τον γνω­στό (και απα­γο­ρευ­μέ­νο στη Γερ­μα­νία) ναζι­στι­κό ύμνο «Deutschland Uber alles» (Υπε­ρά­νω όλων η Γερμανία).

✔️  Διά­σπαρ­τα δημο­σιεύ­μα­τα στην εφη­με­ρί­δα της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης, που ανα­φέ­ρο­νται στη δια­δι­κα­σία «των πυρή­νων υπο­δο­χής των μελών» (η δια­δι­κα­σία ανα­φε­ρό­ταν στο κατα­στα­τι­κό της Χρυ­σής Αυγής που είχε δημο­σιευ­τεί στην εφη­με­ρί­δα «Ελευ­θε­ρο­τυ­πία» στις 2/7/1998, αλλά δεν υπάρ­χει στο κατα­στα­τι­κό που κατέ­θε­σε η Χρυ­σή Αυγή στον Αρειο Πάγο μετά τις εκλο­γές του 2012).

✔️  Κεί­με­νο για το 1945 και τα εξή­ντα χρό­νια μετά τη νίκη επί της εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Νικη­τής δεν είναι ο βάρ­βα­ρος βια­στής μου­ζί­κος της σοβιε­τί­ας αλλά ο νεα­ρός αγω­νι­στής της Hitlerjugent που έπε­σε μαχό­με­νος στο κατε­στραμ­μέ­νο Βερο­λί­νο. Ο στρα­τιώ­της της Wermacht και των Waffen SS που αγω­νί­στη­κε στο ανα­το­λι­κό μέτω­πο ενά­ντια στις φονι­κές δυνά­μεις και στις δυνά­μεις του εχθρού…». Αρθρο για την επέ­τειο «της ανά­λη­ψης της Αρχής» και τον λόγο του Φίρερ στις 30 Γενά­ρη του ’42.

Αμέτρητα και ατράνταχτα στοιχεία

Ολα αυτά απο­τε­λούν συντρι­πτι­κά στοι­χεία και ντο­κου­μέ­ντα, τα οποία επι­βε­βαιώ­νουν τη στρα­τιω­τι­κή δομή και εκπαί­δευ­ση της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης. Αλλω­στε, τα τάγ­μα­τα εφό­δου μιμού­νται τα αντί­στοι­χα του Χίτλερ πριν την άνο­δό του στην εξου­σία. «Είμα­στε στρα­τός», λέει σε όλους τους τόνους ο Μιχα­λο­λιά­κος. Πολ­λές είναι οι φωτο­γρα­φί­ες στε­λε­χών που ποζά­ρουν οπλι­σμέ­να, ανά­με­σά τους ο Ρου­πα­κιάς, ο Κασι­διά­ρης. Επί­σης, τα φωτο­γρα­φι­κά ντο­κου­μέ­ντα όπου εμφα­νί­ζο­νται μέλη της Χρυ­σής Αυγής να ακο­λου­θούν εκπαί­δευ­ση παρα­στρα­τιω­τι­κής ομά­δας, με χρη­σι­μο­ποί­η­ση υλι­κών παραλ­λα­γής για να μη γίνο­νται αντι­λη­πτά από τον εχθρό. Μετέ­χουν στη στρα­τιω­τι­κή κατα­σκή­νω­ση στον ποτα­μό Νέδα. Εκπαι­δεύ­ο­νται ένο­πλα, κινού­νται σε αντί­θε­τη φορά από τα νερά του ποτα­μού, οργα­νώ­νουν σκο­πιές, χρη­σι­μο­ποιούν καμου­φλάζ. Φωτο­γρα­φί­ες σε νυχτε­ρι­νή επι­φυ­λα­κή, πεζο­πο­ρία, έρπειν, κάλυ­ψη από τον εχθρό με όπλα, σε νυχτε­ρι­νή εκπαί­δευ­ση και διαβίωση.

Αμέ­τρη­τα και ατρά­ντα­χτα είναι τα απο­δει­κτι­κά στοι­χεία που ανα­δεί­χθη­καν και για την ευθύ­νη της ηγε­σί­ας: Οι οργα­νω­μέ­νες επι­θέ­σεις των ταγ­μά­των εφό­δου που δρού­σαν κατό­πιν εντο­λών, οδη­γιών, ενη­μέ­ρω­σης και έγκρι­σης από την ηγε­σία της (πυρη­νάρ­χης — περι­φε­ρειάρ­χης βου­λευ­τής — αρχη­γός) κ.ά. Ολα αυτά η εισαγ­γε­λέ­ας επέ­λε­ξε να μην τα «δει».

Να υπο­γραμ­μι­στεί ότι για την κατη­γο­ρία της έντα­ξης και διεύ­θυν­σης της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης η εισαγ­γε­λέ­ας ζήτη­σε την απαλ­λα­γή της ηγε­σί­ας της Χρυ­σής Αυγής και στε­λε­χών της υπερ­θε­μα­τί­ζο­ντας και υιο­θε­τώ­ντας την επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης. Δεν απο­δέ­χθη­κε ότι υπήρ­ξε κεντρι­κός σχε­δια­σμός για τις εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις. «Η ηγε­σία δεν γνώ­ρι­ζε, δεν έδι­νε εντο­λή, δεν υπήρ­χε σχε­δια­σμός, δεν υπήρ­χε στο­χο­ποί­η­ση των θυμά­των από την ηγε­σία της», όπως προ­κλη­τι­κά ανέ­φε­ρε στην πρό­τα­σή της.

Επι­πρό­σθε­τα, σύμ­φω­να με την εισαγ­γε­λέα, δεν υπήρ­χε κίνη­τρο για τις εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις. Οσο για τη ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία, υιο­θέ­τη­σε πλή­ρως τα όσα είπε ο αρχη­γός της Χρυ­σής Αυγής περί απο­χώ­ρη­σης το 1992 ακραί­ων ιδε­ο­λο­γι­κά μελών. Ομως, όπως ανέ­φε­ρε, και να είναι ναζι­στές, αυτό είναι ποι­νι­κά αδιά­φο­ρο… Υιο­θέ­τη­σε πλή­ρως και τα όσα έλε­γαν χρυ­σαυ­γί­τες για την πολι­τι­κή ευθύ­νη που ανέ­λα­βε ο αρχη­γός της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης Μιχα­λο­λιά­κος μετά από και­ρό για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα σε τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή. Οπως έλε­γαν, εννο­ού­σε την ανά­λη­ψη του πολι­τι­κού κόστους… Η εισαγ­γε­λέ­ας επι­κα­λέ­στη­κε επί­σης δήλω­ση στε­λέ­χους της Χρυ­σής Αυγής, του ναζι­στή Κασι­διά­ρη, ότι «μαζί με την δολο­φο­νία Φύσ­σα δολο­φο­νή­θη­κε και η Χρυ­σή Αυγή»…

Απο­συ­νέ­δε­σε επί­σης τις υπο­θέ­σεις από το γενι­κό­τε­ρο σχε­δια­σμό της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής οργά­νω­σης. Σύμ­φω­να με την εισαγ­γε­λέα και την πρό­τα­σή της, η δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, του Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν, οι επι­θέ­σεις στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ, στο στέ­κι «Αντί­πνοια», στον μαθη­τή στο Π. Φάλη­ρο κ.τ.λ., ήταν άσχε­τα μετα­ξύ τους περι­στα­τι­κά!!! Σαν να μην υπήρ­ξε το ηχη­τι­κό ντο­κου­μέ­ντο που ακού­στη­κε στο δικα­στή­ριο με το στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής Ν. Απο­στό­λου που επι­βε­βαιώ­νει τη στο­χο­ποί­η­ση του Παύ­λου Φύσ­σα: «Το ψάχνα­με τόσο και­ρό το μπαστάρδι».

Ηταν λογι­κό μετά από όλα αυτά να μη …μνη­μο­νεύ­σει στην πρό­τα­σή της το ρόλο της αστυ­νο­μί­ας και στη δολο­φο­νία Φύσ­σα. Δεν υπήρ­ξαν, για την εισαγ­γε­λέα, οι δηλώ­σεις Λαγού για τους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες και ό,τι ακο­λού­θη­σε, ούτε οι δηλώ­σεις Λαγού — Πανα­γιώ­τα­ρου — Μίχου στη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή Ζώνη και ό,τι ακο­λού­θη­σε. Οσο για το «ό,τι κινεί­ται σφά­ζε­ται (…) αν πάρου­με το OK από τον Λαγό» του Πατέ­λη και το «για να κάνεις κάτι, παίρ­νεις πρώ­τα τον Γιάν­νη (Λαγό), ο Γιάν­νης το λέει στον Μεγά­λο (Μιχα­λο­λιά­κο) κι αν δώσει το OK ο Μεγά­λος πας», του Απο­στό­λου, τα αγνό­η­σε… Αλλά και τη φρά­ση του Λαγού «τους μακε­λέ­ψα­με» για την επί­θε­ση στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ. Ακό­μα και για την επί­θε­ση στο στέ­κι «Αντί­πνοια» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Ακό­μα και η φρά­ση που ακού­στη­κε από δρά­στη “έχε­τε χαι­ρε­τί­σμα­τα από τη Χρυ­σή Αυγή” δεν είναι αρκε­τή, καθώς δεν γίνε­ται ανα­φο­ρά στο όνο­μα κάποιου συγκε­κρι­μέ­νου βουλευτή».

Μυρίζει συγκάλυψη

Ολα τα παρα­πά­νω στην πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέα Αδα­μα­ντί­ας Οικο­νό­μου μυρί­ζουν συγκά­λυ­ψη, μυρί­ζουν «ξέπλυ­μα». Και σ’ αυτό η εισαγ­γε­λέ­ας δεν πρω­το­τυ­πεί στην πρό­τα­σή της. Είναι άλλω­στε γνω­στές οι προ­σπά­θειες συγκά­λυ­ψης των δολο­φο­νι­κών επι­θέ­σε­ων των χρυ­σαυ­γι­τών από την κεντρι­κή διοί­κη­ση της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, όπως επι­βε­βαιώ­νει και το υλι­κό που κατα­τέ­θη­κε στο δικα­στή­ριο. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι μετά τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους κομ­μου­νι­στές και στους συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ, υπήρ­ξε αρχι­κά διά­ψευ­ση με ανα­κοί­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής που καταγ­γέλ­λει τους …συκο­φά­ντες επαγ­γελ­μα­τί­ες εργα­το­πα­τέ­ρες του ΚΚΕ: «Οι μπολ­σε­βί­κοι της συμ­φο­ράς, οι νεκρο­θά­φτες της Ζώνης του Περά­μα­τος να μην τολ­μή­σουν να ξανα­πιά­σουν στο στό­μα τους τη ΧΑ», έλεγαν.

Την επι­χεί­ρη­ση συγκά­λυ­ψης είχε ανα­λά­βει μετα­ξύ άλλων ο Ηλ. Κασι­διά­ρης, με τον οποίο ο Ι. Λαγός έχει τηλε­φω­νι­κή συνο­μι­λία την επό­με­νη μέρα της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης. Ο Κασι­διά­ρης δια­ψεύ­δει και καταγ­γέλ­λει ότι «στο Πέρα­μα δρα­στη­ριο­ποιεί­ται εθνι­κό σωμα­τείο μέσα στη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή Ζώνη Περά­μα­τος, γι’ αυτό το λόγο έστη­σε όλο αυτό το θέα­τρο σήμε­ρα το ΚΚΕ». «Οσοι από το ΚΚΕ κάνουν καταγ­γε­λί­ες, είναι ψεύ­τες και συκο­φά­ντες», αναφέρει.

Ανα­δεί­χθη­κε επί­σης ξεκά­θα­ρα στη δίκη ότι για τις εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις δεν υπήρ­ξε καμία επί­πτω­ση, γεγο­νός που επι­βε­βαιώ­νε­ται και από τα λεγό­με­να των ίδιων των στε­λε­χών της, όπως π.χ. του πυρη­νάρ­χη Πατέ­λη που αρνή­θη­κε ότι υπήρ­ξαν πει­θαρ­χι­κός έλεγ­χος και επί­πτω­ση σε βάρος του μετά τη δολο­φο­νία Φύσ­σα, επι­βε­βαιώ­νο­ντας και την τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία που είχε στις 23 Σεπτέμ­βρη με τον Ι. Λαγό, ο οποί­ος του είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Γιώρ­γο, μένεις».

Εδειχνε τις προθέσεις

Η πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέα Αδα­μα­ντί­ας Οικο­νό­μου, όπως έχου­με τονί­σει, δεν έπε­σε ως κεραυ­νός εν αιθρία. Σε όλη τη διάρ­κεια της δίκης της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, τόσο το περιε­χό­με­νο των ερω­τή­σε­ών της όσο και προ­τά­σεις της έδει­χναν τις προ­θέ­σεις της. Οι ερω­τή­σεις της κατέ­τει­ναν στην απο­δό­μη­ση του κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου και των μαρ­τυ­ρι­κών καταθέσεων.

Ενδει­κτι­κά ανα­φέ­ρου­με ότι υπε­ρα­σπι­ζό­ταν επί της ουσί­ας τη διά­χυ­ση του ρατσι­σμού στην κοι­νω­νία, όταν απα­ντού­σε στους μάρ­τυ­ρες κατη­γο­ρί­ας που ανα­φέ­ρο­νταν στα «συσ­σί­τια των χρυ­σαυ­γι­τών μόνο για Ελλη­νες» ότι «του­λά­χι­στον δίνουν ένα πιά­το φαγη­τό στους Ελληνες»!

Προ­σπα­θού­σε να μειώ­σει και να αμφι­σβη­τή­σει μαρ­τυ­ρί­ες δημο­σιο­γρά­φων ή πανε­πι­στη­μια­κών, με το σκε­πτι­κό ότι ουδέ­πο­τε απευ­θύν­θη­καν και «στην άλλη πλευ­ρά», δηλα­δή στη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, για να λάβουν την άπο­ψή της (!) επί της ουσί­ας για τις εγκλη­μα­τι­κές της πρά­ξεις κ.λπ.

Δεν ήταν τυχαία η πρόταση

Η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση ανα­δει­κνύ­ει ότι δεν πρέ­πει να υπάρ­χει κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός από τους εργα­ζό­με­νους και το λαό απέ­να­ντι στη Χρυ­σή Αυγή, την εγκλη­μα­τι­κή ιδε­ο­λο­γία της, τη χρη­σι­μό­τη­τά της για το αστι­κό σύστη­μα και τις υπη­ρε­σί­ες που προσφέρει.

Το ΚΚΕ είχε δια­τυ­πώ­σει από την αρχή την ανη­συ­χία του για τις κωλυ­σιερ­γί­ες στη δίκη, είχε καταγ­γεί­λει τη στά­ση όλων των αστι­κών κομ­μά­των, κυβερ­νή­σε­ων, τοπι­κών διοι­κή­σε­ων, που χαϊ­δο­λο­γού­σαν τους ναζί και ψάρευαν στα βρω­μό­νε­ρα της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Η πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέα δεν ήταν τυχαία, εκφρά­ζει αυτήν ακρι­βώς την προ­στα­σία που παρέ­χει το σύστη­μα στον φασι­σμό, που είναι δικό του παι­δί. Αρκεί να θυμη­θεί κανείς ότι η δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής πάει πολ­λά χρό­νια πίσω και ότι αντι­με­τω­πι­ζό­ταν με ανο­χή από τις διω­κτι­κές αρχές και από δικα­στι­κούς και εισαγ­γε­λι­κούς κύκλους. ‘Η τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στον Δημ. Κου­σου­ρή, που σώθη­κε από «θαύ­μα» το 1998 από τάγ­μα εφό­δου με επι­κε­φα­λής τον γνω­στό ως Περί­αν­δρο, κατά κόσμον Αντώ­νη Ανδρου­τσό­που­λο, πάλαι ποτέ υπαρ­χη­γό της Χρυ­σής Αυγής και δεξί χέρι του αρχη­γού της. «Δεν μπο­ρούν να μου κάνουν τίπο­τα… Με τρέ­μουν… Αν ανοί­ξω το στό­μα μου για τα επει­σό­δια του ’98 στέλ­νω φυλα­κή τον Πανα­γιώ­τα­ρο για φυσι­κό αυτουρ­γό και τον Μιχα­λο­λιά­κο για ηθι­κό αυτουρ­γό…», δήλω­νε πρό­σφα­τα ο εν λόγω…

Το σύστη­μα που υπη­ρε­τούν οι φασί­στες πότε τους αμο­λά­ει και πότε τους μαζεύ­ει, ανά­λο­γα με τους σχε­δια­σμούς του. Οι εργα­ζό­με­νοι και η νεο­λαία πρέ­πει να εκφρά­σουν ακό­μα πιο μαζι­κά την κατα­δί­κη τους στην πρό­τα­ση αυτή και στην προ­σπά­θεια επα­να­φο­ράς των ταγ­μά­των εφό­δου της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης στους δρό­μους. Δεν είναι τυχαίο ότι με την πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέα οι χρυ­σαυ­γί­τες ανα­θάρ­ρη­σαν, βγή­καν κυριο­λε­κτι­κά από τις τρύ­πες τους, με σχε­τι­κές δηλώ­σεις του αρχη­γού Μιχαλολιάκου…

Το αίτη­μα της κατα­δί­κης και τιμω­ρί­ας των ναζί — φασι­στών, της εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης τους, πρέ­πει να ακου­στεί σήμε­ρα ακό­μα πιο δυνα­τά. Ταυ­τό­χρο­να, οι εργα­ζό­με­νοι και η νεο­λαία πρέ­πει να εντεί­νουν τον αγώ­να τους για την απο­μό­νω­ση των φασι­στών — ναζι­στών παντού. Να δυνα­μώ­σει σε κάθε γει­το­νιά, σε κάθε χώρο δου­λειάς η πάλη για την απο­μό­νω­ση των φασι­στι­κών — ναζι­στι­κών ιδε­ών και της ρατσι­στι­κής δρά­σης, να απο­μο­νω­θούν όσοι τους κάνουν πλά­τες. Και κυρί­ως να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα, που τους γεν­νά και τους θρέφει.

Πηγή |> Ριζο­σπά­στης (Π. Καζ.) 
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο