Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διμερής συνάντηση PCV-PPT

Επι­μέ­λεια Ομά­δα ¡H.lV.S! //

Κοι­νό δελ­τίο τύπου PCV-PPT / 1 Φεβ-2019 Tribuna Popular

Διμε­ρής συνά­ντη­ση PCV-PPT: Αντι­προ­σω­πεία της εθνι­κής ηγε­σί­ας του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας (PCV) και του Patria Para Todos (PPT) πραγ­μα­το­ποί­η­σαν διμε­ρή συνά­ντη­ση, για να προ­βούν «σε συνο­λι­κή εκτί­μη­ση της εσω­τε­ρι­κής και διε­θνούς κατά­στα­σης στο σημε­ρι­νό πλαί­σιο της ιμπε­ρια­λι­στι­κής και αποι­κιο­κρα­τι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας και των παρεμ­βά­σε­ων που υπέ­στη η χώρα μας από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον Κανα­δά και τις ολι­γαρ­χί­ες της ομά­δας Λίμα». Σε αυτό το πλαί­σιο, ενη­με­ρώ­νου­με πως οι δύο οργα­νώ­σεις έχουν αποφασίσει:

α) Ενί­σχυ­ση των μηχα­νι­σμών συντο­νι­σμού μετα­ξύ μας, για την αντι­με­τώ­πι­ση την σοβα­ρή κατά­στα­σης, δημιουρ­γώ­ντας μια Επι­τρο­πή Παρα­κο­λού­θη­σης και Αξιο­λό­γη­σης για να δώσου­με στο λαό της Βενε­ζου­έ­λας για μια κοι­νή πρό­τα­ση διε­ξό­δου (ΣΣ |> κατά λέξη, «αντι­με­τώ­πι­σης») σφυ­ρη­λά­τη­σης της ενό­τη­τας και της εθνι­κής κυριαρχίας.

β) Προ­σα­να­το­λι­σμό των αντί­στοι­χων περι­φε­ρεια­κών δομών μας για την εμβά­θυν­ση των σχέ­σε­ων και των ενιαί­ων δρά­σε­ων, ώστε να πετύ­χου­με τους  προ­τει­νό­με­νους στόχων.

γ) Αίτη­μα προς τον Πρό­ε­δρο Nicolás Maduro για επεί­γου­σα συνε­δρί­α­ση αντι­με­τώ­πι­σης των εξής θεμε­λιω­δών ζητημάτων:

γ.1) τη λήψη μέτρων υπε­ρά­σπι­σης της εθνι­κής κυριαρ­χί­ας.

γ.2) πρό­τα­ση δρά­σης για την εξου­δε­τέ­ρω­ση του υπερ­βο­λι­κού πλη­θω­ρι­σμού και του λαθρε­μπο­ρί­ου.

γ.3) Επα­να­προσ­διο­ρι­σμός των συν­θη­κών ζωής των εργα­ζο­μέ­νων που περι­λαμ­βά­νει, μετα­ξύ άλλων, την ανά­κτη­ση της αγο­ρα­στι­κής τους δύνα­μης και πλή­ρη συμ­μόρ­φω­ση με την «κινη­τι­κό­τη­τα» (ΣΣ. |> βλ Ν. 2158 / 28-Δεκ2015 “GORBV” 6207 περί «inamovilidad laboral» …χρη­σι­μο­ποιεί­ται ο όρος «ακι­νη­σία» της εργα­σί­ας). Να στέ­ψου­με την προ­σο­χή μας στις καταγ­γε­λί­ες για αδι­καιο­λό­γη­τες απο­λύ­σεις σε δημό­σιες και ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες και επει­γό­ντως, στις καταγ­γε­λί­ες εργα­ζο­μέ­νων που ισχυ­ρί­ζο­νται ότι έχουν διω­χθεί για συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση (ΣΣ |> «για τα τα εργα­σια­κά τους δικαιώ­μα­τα») ή υπε­ρα­σπι­ζό­με­νοι τη βιο­μη­χα­νία μας ως εθνι­κό κεφά­λαιο που εξα­σφα­λί­ζει την παραγωγή

γ.4) να ανα­πτύ­ξει ένα ολο­κλη­ρω­μέ­νο ‑σε διε­θνές επί­πε­δο, πλά­νο για την υπε­ρά­σπι­ση της κυριαρ­χί­ας και της αυτο­διά­θε­σης του λαού της Βενε­ζου­έ­λας να λάβει μια από­φα­ση σχε­τι­κά με την πολι­τι­κή πορεία του, από τις 20 Μάη 2018.

Τέλος, και οι δύο οργα­νώ­σεις ζητούν να ενη­με­ρω­θούν για τα απο­τε­λέ­σμα­τα των συνο­μι­λιών του πρό­ε­δρου Nicolás Maduro με τους ντό­πιους και διε­θνείς πολι­τι­κούς παρά­γο­ντες, που εμεί τις μάθα­με μέσω των ΜΜΕ.

[ Καρά­κας, …για το  ΚΚ της Βενε­ζου­έ­λας: Oscar Figuera (κά) — για το Patria Para Todos: Rafael Uzcátegui (κά) ]

Στο μετα­ξύ κλι­μα­κώ­νο­νται οι πιέ­σεις και ο επι­κοι­νω­νια­κός πόλε­μος, με τη μαριο­νέ­τα των ΗΠΑ — ΕΕ Χ. Γκουαϊ­δό να εμφα­νί­ζε­ται ως δήθεν υπε­ρα­σπι­στής του λαού, που …κόπτε­ται για την ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια. Και αυτά υπό την απει­λή στρα­τιω­τι­κής επέμ­βα­σης από την πλευ­ρά των ΗΠΑ και συμ­μά­χων της κυβερ­νή­σε­ων στη Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή και την ΕΕ (όπου συμ­με­τέ­χει και η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ) παρου­σιά­ζο­ντας την ωμή επέμ­βα­ση στα εσω­τε­ρι­κά της χώρας και τις απει­λές για τη διε­νέρ­γεια, όπως λέει, «ελεύ­θε­ρων και δημο­κρα­τι­κών εκλο­γών» ως «διπλω­μα­τι­κή δια­με­σο­λά­βη­ση» και για ανα­τρο­πή της εκλεγ­μέ­νης κυβέρ­νη­σης του σοσιαλ­δη­μο­κρά­τη Νικο­λάς Μαδού­ρο με απώ­τε­ρο στό­χο τον έλεγ­χο της χώρας και της περιο­χής.

Σήμε­ρα ανα­μέ­νε­ται στο Μοντε­βι­δέο της Ουρου­γουά­ης να γίνει η πρώ­τη συνά­ντη­ση της «Διε­θνούς Ομά­δας Επα­φής», όπου συμ­με­τέ­χουν χώρες της ΕΕ και της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής και έχει στό­χο να «διευ­κο­λύ­νει τη δια­πραγ­μά­τευ­ση και τον διά­λο­γο μετα­ξύ της κυβέρ­νη­σης του Ν. Μαδού­ρο και της αντι­πο­λί­τευ­σης» για τη διε­νέρ­γεια «ελεύ­θε­ρων εκλογών».

Η κυβέρ­νη­ση έως τώρα έχει δεχτεί τη διε­νέρ­γεια βου­λευ­τι­κών εκλο­γών, αλλά ο αυτο­α­να­κη­ρυγ­μέ­νος Πρό­ε­δρος — μαριο­νέ­τα Χουάν Γκουαϊ­δό απορ­ρί­πτει διά­λο­γο που δεν θα περι­λαμ­βά­νει την απο­χώ­ρη­ση Μαδού­ρο και προ­ε­δρι­κές εκλογές.

ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας: Καταγ­γέλ­λει την επέμ­βα­ση και απαι­τεί μέτρα

Το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας (θυμί­ζου­με ότι «στη­ρί­ζει κρι­τι­κά» την μπο­λι­βα­ρια­νή δια­δι­κα­σία που ξεκί­νη­σε με την άνο­δο στην εξου­σία του Ούγκο Τσά­βες το 1999 και στη συνέ­χεια του Ν. Μαδού­ρο), απευ­θύ­νει «κάλε­σμα για την πιο πλα­τιά πατριω­τι­κή αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή λαϊ­κή συμ­μα­χία για την αντι­με­τώ­πι­ση της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επέμ­βα­σης που επι­χει­ρούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και σύμ­μα­χοί τους».  Οργα­νώ­νει μαζί με άλλες επα­να­στα­τι­κές δυνά­μεις Πατριω­τι­κές Λαϊ­κές Επι­τρο­πές, ζητά­ει να συγκλη­θεί ο λεγό­με­νος «Μεγά­λος Πατριω­τι­κός Πόλος» όπου συμ­με­τέ­χει και το κυβερ­νών Ενω­μέ­νο Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα και ταυ­τό­χρο­να καλεί την κυβέρ­νη­ση «να αντι­με­τω­πί­σει με άμε­σα ανα­γκαία μέτρα τις συνέ­πειες της καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης, τις ελλεί­ψεις σε βασι­κά αγα­θά, να συγκρου­στεί με τις μαφί­ες και τους διε­φθαρ­μέ­νους». Όπως τόνι­σε το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου τη Δευ­τέ­ρα, «απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση για να αντι­με­τω­πι­στεί με επι­τυ­χία η ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση είναι ο λαός να έχει πρό­σβα­ση σε τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα και ανα­γκαί­ες υπη­ρε­σί­ες».

Ταυ­τό­χρο­να, το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας χαι­ρέ­τι­σε τη διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη που δέχε­ται ο λαός και τόνι­σε ότι θα συμ­με­τά­σχει στην καμπά­νια που ξεκί­νη­σε χτες για τη συλ­λο­γή υπο­γρα­φών κατά της επέμ­βα­σης στη Βενε­ζου­έ­λα, που εξήγ­γει­λε ο Πρό­ε­δρος της χώρας, Ν. Μαδού­ρο, με στό­χο τη συγκέ­ντρω­ση 10 εκατ. υπογραφών.

Κατά­σχε­ση φορ­τί­ου με όπλα: Ενδει­κτι­κή της κατά­στα­σης που επι­κρα­τεί στη Βενε­ζου­έ­λα είναι η κατά­σχε­ση χτες στο διε­θνές αερο­δρό­μιο Αρτού­ρο Μιτσε­λέ­να, στην επαρ­χία Καρα­μπό­μπο, ενός φορ­τί­ου με όπλα που προ­έρ­χο­νταν από το Μαϊ­ά­μι και προ­ο­ρί­ζο­νταν για τις δυνά­μεις που θέλουν την ανα­τρο­πή της κυβέρνησης.

 Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο