Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διώξεις συνδικαλιστών καταγγέλλει το ΚΚ Βενεζουέλας — Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΚΚΕ

Την δίω­ξη συν­δι­κα­λι­στών, εργα­ζό­με­νων στην πετρε­λαϊ­κή βιο­μη­χα­νία, καταγ­γέλ­λουν με ανα­κοί­νω­ση τους το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας (PCV) και το Εθνι­κό Μέτω­πο Αγώ­να της Εργα­τι­κής Τάξης (FNLCT).

Σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία, οι Ντο­λό­ρες Ερέ­ρα και Γκου­στά­βο Γιά­νες, μέλη του συν­δι­κά­του “Jesus Faria”, δέχθη­καν επί­θε­ση από ένο­πλους άντρες στο ίδιο τους το σπί­τι, οι οποί­οι κατέ­σχε­σαν προ­σω­πι­κά τους αντικείμενα.

Η επί­θε­ση αυτή, που φέρε­ται να έγι­νε με την ανο­χή των τοπι­κών αστυ­νο­μι­κών αρχών, έγι­νε λίγο διά­στη­μα μετά την σύλ­λη­ψη και κρά­τη­ση τριών συν­δι­κα­λι­στών που οργά­νω­ναν συνέ­λευ­ση εργα­τών στην πολι­τεία Ζού­λια της Βενεζουέλας.

Μήνυμα αλληλεγγύης από το ΚΚΕ

Σε μήνυ­μά του προς το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας, το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας παρα­κο­λου­θεί με προ­σο­χή τις καταγ­γε­λί­ες του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Βενε­ζου­έ­λας για τις διώ­ξεις και τις επι­θέ­σεις ενά­ντια σε εργά­τες και κομ­μου­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές στην πετρε­λαϊ­κή βιο­μη­χα­νία της χώρας.

Συγκε­κρι­μέ­να, τις καταγ­γε­λί­ες για την επί­θε­ση ένο­πλης ομά­δας ενά­ντια στους κομ­μου­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές Ντο­λό­ρες Ερέ­ρα και Γκου­στά­βο Γιά­νες, που φαί­νε­ται να έγι­ναν με την ανο­χή των τοπι­κών αρχών και της αστυ­νο­μί­ας, όπως επί­σης για την αδι­καιο­λό­γη­τη πολυ­ή­με­ρη βίαιη κρά­τη­ση συν­δι­κα­λι­στών που προ­ε­τοί­μα­ζαν εργα­τι­κή συνέ­λευ­ση από την κρα­τι­κή υπη­ρε­σία DIGEDIM.

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τις διώ­ξεις και τις επι­θέ­σεις ενα­ντί­ον εργα­τών και κομ­μου­νι­στών συν­δι­κα­λι­στών και εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στο ΚΚΒ και στον αγώ­να του για την υπε­ρά­σπι­ση των εργα­τι­κών — λαϊ­κών δικαιω­μά­των. Καλεί την κυβέρ­νη­ση της Βενε­ζου­έ­λας να πάρει άμε­σα όλα τα ανα­γκαία μέτρα για να στα­μα­τή­σουν οι επι­θέ­σεις και οι διώ­ξεις ενά­ντια στους συν­δι­κα­λι­στές και τους κομμουνιστές».

Οπως κατήγ­γει­λε το ΠΓ του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας με ανα­κοί­νω­σή του, οι δύο σύντρο­φοι, που είναι ζευ­γά­ρι με 2 ανή­λι­κα παι­διά, πετά­χτη­καν έξω από την κατοι­κία στην οποία δια­μέ­νουν εδώ και 14 χρό­νια. Οι Βενε­ζου­ε­λά­νοι κομ­μου­νι­στές απαι­τούν να στα­μα­τή­σει η προ­σπά­θεια τρο­μο­κρά­τη­σης και δίω­ξης των εργα­ζο­μέ­νων της πετρε­λαιο­βιο­μη­χα­νί­ας που διορ­γα­νώ­νουν συνε­λεύ­σεις, διεκ­δι­κώ­ντας λύσεις στα προ­βλή­μα­τα της εργα­τι­κής τάξης σε μια περί­ο­δο έντα­σης του ιμπε­ρια­λι­στι­κού απο­κλει­σμού και ασυ­νέ­πειας της κυβέρ­νη­σης. Επί­σης, απαι­τούν να επι­στρα­φεί η κατοι­κία στους 2 συντρό­φους Ερέ­ρα και Γιά­νες, να τους επι­στρα­φούν τα κατα­σχε­μέ­να υπάρ­χο­ντά τους και να στα­μα­τή­σει κάθε δίω­ξη κατά των εργα­τών που ασκούν το νόμι­μο δικαί­ω­μα της συνά­θροι­σης καθώς και να απο­δο­θούν αυστη­ρές ποι­νές σε όσους κρα­τι­κούς λει­τουρ­γούς παρα­κο­λου­θούν, διώ­κουν και βασα­νί­ζουν εργά­τες που υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα δικαιώ­μα­τά τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο