Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ο 20χρονος Αλβανός — Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις

Παρα­δό­θη­κε πριν από λίγο στην ελλη­νι­κή αστυ­νο­μία στη συνο­ρια­κή διά­βα­ση της Κρυ­σταλ­λο­πη­γής ο 20χρονος Αλβα­νός ενα­ντί­ον του οποί­ου είχε εκδο­θεί ένταλ­μα σύλ­λη­ψης για την υπό­θε­ση της δολο­φο­νί­ας του 19χρονου Άλκη.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο 20χρονος είχε παρου­σια­στεί νωρί­τε­ρα στην αλβα­νι­κή αστυ­νο­μία όπου δήλω­σε την πρό­θε­σή του να επι­στρέ­ψει στην Ελλά­δα προ­κει­μέ­νου να κατα­θέ­σει για την υπό­θε­ση και να δικα­σθεί. Ο 20χρονος θα οδη­γη­θεί στην Θεσσαλονίκη.

Προφυλακίστηκαν και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νοι κρί­θη­καν, μετά τις πολύ­ω­ρες απο­λο­γί­ες τους στην 7η τακτι­κή ανα­κρί­τρια Θεσ­σα­λο­νί­κης, ακό­μη τρεις κατη­γο­ρού­με­νοι για την υπό­θε­ση δολο­φο­νί­ας του 19χρονου Άλκη, στην περιο­χή Χαριλάου.

Πρό­κει­ται για δύο νεα­ρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο, οι οποί­οι, σύμ­φω­να με την έρευ­να της αστυ­νο­μί­ας, επέ­βαι­ναν σε δύο από τα τρία αυτο­κί­νη­τα με τα οποία οι δρά­στες μετέ­βη­σαν στο σημείο της φονι­κής επίθεσης.

Όπως έγι­νε γνω­στό, στις απο­λο­γί­ες τους παρα­δέ­χθη­καν ότι βρί­σκο­νταν στο σημείο του εγκλή­μα­τος, αλλά αρνή­θη­καν ότι ήταν αυτοί που ευθύ­νο­νται για τη δολο­φο­νία του 19χρονου φοι­τη­τή, ο θάνα­τος του οποί­ου, όπως προ­έ­κυ­ψε από την ιατρο­δι­κα­στι­κή εξέ­τα­ση, προ­κλή­θη­κε από το συν­δυα­σμό των χτυ­πη­μά­των στα κάτω άκρα και τα κατάγ­μα­τα στο κεφά­λι του.

Ο 21 ετών κατη­γο­ρού­με­νος που υπο­δεί­χθη­κε από τους συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νους του ως το πρό­σω­πο που κρα­τού­σε το δρε­πά­νι, φέρε­ται πράγ­μα­τι να απο­δέ­χθη­κε πως το χρη­σι­μο­ποί­η­σε όχι όμως ‑όπως απο­λο­γή­θη­κε- σε βάρος του 19χρονου αλλά ενα­ντί­ον «κάποιου που πρό­λα­βε κι έφυγε».

Ο ίδιος κατη­γο­ρού­με­νος, κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, κατο­νό­μα­σε τον 25χρονο συγκα­τη­γο­ρού­με­νό του ως το πρό­σω­πο που κατά­φε­ρε θανα­τη­φό­ρα χτυ­πή­μα­τα με μαχαί­ρι στον άτυ­χο φοι­τη­τή, ενώ φέρε­ται να υπέ­δει­ξε στην ανα­κρί­τρια και το σημείο όπου πετά­χτη­κε το μαχαί­ρι ώστε να εντο­πι­στεί από την αστυνομία.

Από την πλευ­ρά του, ο άλλος 21χρονος αρνή­θη­κε οποια­δή­πο­τε ενερ­γό συμ­με­το­χή στο επει­σό­διο. «Έφτα­σα στο σημείο τελευ­ταί­ος, χωρίς να κρα­τάω αντι­κεί­με­να στα χέρια μου. Κατευ­θύν­θη­κα προς το σημείο της επί­θε­σης, στα σκα­λο­πά­τια της πολυ­κα­τοι­κί­ας. Ένα από τα παι­διά που τραυ­μα­τί­στη­καν χτυ­πού­σε με κρά­νος έναν εκ των συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νων μου. Το μόνο που έκα­να ήταν να τον τρα­βή­ξω με τα χέρια μου», φαί­νε­ται να απο­λο­γή­θη­κε στην ανακρίτρια.

Ανά­λο­γη θέση δια­τύ­πω­σε κι ο 23χρονος, που, φέρε­ται να παρα­δέ­χθη­κε ότι χρη­σι­μο­ποί­η­σε το κρά­νος του για να «προ­στα­τεύ­σει» συγκα­τη­γο­ρού­με­νό του.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι οι τρεις κατη­γο­ρού­με­νοι δέχθη­καν επί­μο­νες ερω­τή­σεις ως προς την ταυ­τό­τη­τα και το ρόλο του οδη­γού του τρί­του αυτο­κι­νή­του — που μέχρι στιγ­μής παρα­μέ­νουν άγνω­στα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις.

Ανα­κρί­τρια και εισαγ­γε­λέ­ας, απο­φά­σι­σαν ομό­φω­να την προ­φυ­λά­κι­σή τους, όπως συνέ­βη τα προη­γού­με­να 24ωρα με άλλους τρεις κατη­γο­ρού­με­νους για την υπόθεση.

Αύριο θα περά­σουν την πόρ­τα της ανα­κρί­τριας οι υπό­λοι­ποι τέσ­σε­ρις συλληφθέντες.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο