Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Προσωρινά κρατούμενοι άλλοι 4 κατηγορούμενοι- Ομολόγησε ότι κρατούσε το «καραμπίτ» ο 25χρονος «Αθηναίος»

Στη φυλα­κή οδη­γού­νται άλλοι τέσ­σε­ρις κατη­γο­ρού­με­νοι για τη δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη και τον τραυ­μα­τι­σμό των δύο φίλων του, τα ξημε­ρώ­μα­τα της 1ης Φεβρουα­ρί­ου, στην περιο­χή Χαρι­λά­ου, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Μετά τις μαρα­θώ­νιες απο­λο­γί­ες τους ενώ­πιον της 7ης τακτι­κής ανα­κρί­τριας, κρί­θη­καν προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νοι, όπως είχε συμ­βεί με τους έξι συγκα­τη­γο­ρου­μέ­νους τους, τα προη­γού­με­να 24ωρα.

Στην ομο­λο­γία ότι κρα­τού­σε μαχαί­ρι, τύπου «καρα­μπίτ», προ­έ­βη κατά την απο­λο­γία του ο 25χρονος, απο­κα­λού­με­νος και «Αθη­ναί­ος», επι­βά­της του τρί­του αυτο­κι­νή­του, ο οποί­ος παρα­δέ­χθη­κε επι­πλέ­ον ότι το χρη­σι­μο­ποί­η­σε κατα­φέ­ρο­ντας «δύο τσι­μπιές» ‑όπως είπε- σε άτο­μο που όμως δεν ήταν ο Άλκης. Μάλι­στα, το μαχαί­ρι αυτό φέρε­ται να εντο­πί­στη­κε από την αστυ­νο­μία. Τον 25χρονο είχε κατο­νο­μά­σει συγκα­τη­γο­ρού­με­νός του ως το πρό­σω­πο που μαχαί­ρω­σε τον 19χρονο φοι­τη­τή, υπο­δει­κνύ­ο­ντας και το σημείο όπου πέτα­ξε το μαχαί­ρι, σε ερη­μι­κή περιοχή.

Οι υπό­λοι­ποι τρεις κατη­γο­ρού­με­νοι που πέρα­σαν χθες (Παρα­σκευή) την πόρ­τα του γρα­φεί­ου της ανα­κρί­τριας αρνή­θη­καν όλοι την εμπλο­κή τους στον θανά­σι­μο τραυ­μα­τι­σμό του 19χρονου (ο θάνα­τός του προ­ήλ­θε από τα χτυ­πή­μα­τα στα κάτω άκρα και τα κατάγ­μα­τα που υπέ­στη στο κεφάλι).

Συγκε­κρι­μέ­να, ο 22χρονος οδη­γός του δευ­τέ­ρου αυτο­κι­νή­του φέρε­ται να απο­λο­γή­θη­κε ότι πλη­σί­α­σε στο σημείο του εγκλή­μα­τος, όταν το επει­σό­διο είχε λήξει και επέ­στρε­φαν οι συγκα­τη­γο­ρού­με­νοί του. «Δεν κρα­τού­σα τίπο­τα στα χέρια μου και δεν χτύ­πη­σα κανέ­ναν», φέρε­ται να ανέ­φε­ρε, σύμ­φω­να με όσα έγι­ναν γνωστά.

Από την πλευ­ρά του, ο 23χρονος επι­βά­της του ίδιου αυτο­κι­νή­του φαί­νε­ται να υπο­στή­ρι­ξε ότι βγή­κε από το όχη­μα αλλά δεν απο­μα­κρύν­θη­κε απ’ αυτό. Στο ίδιο μήκος κύμα­τος, ένας ακό­μη επι­βά­της του συγκε­κρι­μέ­νου αυτο­κι­νή­του, ηλι­κί­ας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίπο­τα από το επει­σό­διο και δεν κατέ­βη­κε καν στο δρό­μο. «Δεν γνω­ρι­ζό­μα­στε όλοι μετα­ξύ μας. Δεν μπο­ρού­σα να φαντα­στώ ότι υπήρ­χαν όπλα στα αυτο­κί­νη­τα ούτε πως η συνά­ντη­σή μας αυτή θα είχε τέτοια κατά­λη­ξη», φέρε­ται να υποστήριξε.

Οι τέσ­σε­ρις κατη­γο­ρού­με­νοι κλή­θη­καν να απο­κα­λύ­ψουν την ταυ­τό­τη­τα και τον ρόλο του οδη­γού του τρί­του οχή­μα­τος, αλλά ‑όπως και οι προη­γού­με­νοι που απο­λο­γή­θη­καν- φαί­νε­ται να μην έδω­σαν αξιό­πι­στες απα­ντή­σεις ή δήλω­σαν άγνοια.

Οι πολύ­ω­ρες απο­λο­γί­ες τους τελεί­ω­σαν αργά το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής, με την ομό­φω­νη από­φα­ση ανα­κρί­τριας και εισαγ­γε­λέ­ως ως προς την προ­φυ­λά­κι­σή τους.

 Η δια­δι­κα­σία των απο­λο­γιών θα ολο­κλη­ρω­θεί τη Δευ­τέ­ρα με τον 20χρονο (11ο κατη­γο­ρού­με­νο), ο οποί­ος είχε δια­φύ­γει στην Αλβα­νία και παρα­δό­θη­κε στις αστυ­νο­μι­κές αρχές.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο