Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Σήμερα θα ανακοινωθεί η εισαγγελική πρόταση για τους 12 κατηγορούμενους

Την πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέ­ως της Έδρας του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης θα ακού­σουν σήμε­ρα οι 12 κατη­γο­ρού­με­νοι που δικά­ζο­νται εδώ και 4,5 μήνες για τη δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη Καμπα­νού και τον τραυ­μα­τι­σμό των δύο φίλων του, μετά την «τυφλή» οπα­δι­κή επί­θε­ση που πάγω­σε το πανελ­λή­νιο, τα ξημε­ρώ­μα­τα της 1ης Φεβρουα­ρί­ου 2022, στη Χαρι­λά­ου Θεσσαλονίκης.

Η εισαγ­γε­λέ­ας Κυρια­κή Κλιά­μπα ανα­μέ­νε­ται να ανα­πτύ­ξει, νομι­κά εμπε­ρι­στα­τω­μέ­να, την πρό­τα­σή της προς τους δικα­στές του Κακουρ­γιο­δι­κεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, αξιο­λο­γώ­ντας το σύνο­λο των απο­δει­κτι­κών μέσων, τις μαρ­τυ­ρι­κές κατα­θέ­σεις και απο­λο­γί­ες. Κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες, η πρό­τα­σή της θα ξεπερ­νά­ει τις 400 σελί­δες, ενώ όπως προ­α­νήγ­γει­λε η ίδια, η αγό­ρευ­ση θα διαρ­κέ­σει 10 ώρες. «Δεν μπο­ρείς να τα θυμά­σαι όλα απ’ έξω, ούτε θέλεις να ξεχά­σεις κάτι», ανέ­φε­ρε η κ. Κλιά­μπα κατά την τελευ­ταία συνε­δρί­α­ση του δικα­στη­ρί­ου, καλώ­ντας όλους τους παρά­γο­ντες της δίκης να «οπλι­στούν με υπομονή».

Στη συνέ­χεια, τον λόγο θα λάβουν οι συνή­γο­ροι πολι­τι­κής αγω­γής και υπε­ρά­σπι­σης για να τοπο­θε­τη­θούν επί του περιε­χο­μέ­νου της εισαγ­γε­λι­κής πρό­τα­σης, δια­δι­κα­σία που ανα­μέ­νε­ται να κρα­τή­σει μέρες. Η δίκη εκτι­μά­ται ότι θα ολο­κλη­ρω­θεί μέσα στον Ιού­λιο με την εκφώ­νη­ση της ετυ­μη­γο­ρί­ας των δικα­στών- ένα μήνα προ­τού ολο­κλη­ρω­θεί το 18μηνο της προ­σω­ρι­νής κρά­τη­σης των κατηγορουμένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο