Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Συνεχίζεται η εξέταση της ιατροδικαστή – Επιδείχθηκε το «κάραμπιτ»

Για δεύ­τε­ρη συνε­χή μέρα κατα­θέ­τει στο Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο Θεσ­σα­λο­νί­κης η ιατρο­δι­κα­στής Λήδα — Καλ­λιό­πη Κοβά­τση με την εξέ­τα­ση της οποί­ας συνε­χί­ζε­ται η δίκη των 12 κατη­γο­ρού­με­νων για τη δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη Καμπα­νού και τον τραυ­μα­τι­σμό των δύο φίλων του.

Μετά τα ματω­μέ­να ρού­χα του Άλκη και το δρε­πά­νι που επι­δεί­χθη­καν χθες ως πει­στή­ρια στο δικα­στή­ριο, κατά την εξέ­τα­ση της μάρ­τυ­ρας — ιατρο­δι­κα­στή, σήμε­ρα επι­δεί­χθη­κε το μαχαί­ρι τύπου «κάρα­μπιτ» που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε στην φονι­κή επί­θε­ση, για να δια­κρι­βω­θεί εάν ταυ­τί­ζε­ται με τραύ­μα­τα που δια­πι­στώ­θη­καν στα κάτω άκρα του αδι­κο­χα­μέ­νου φοιτητή.

Η μάρ­τυ­ρας κατέ­θε­σε ότι το συγκε­κρι­μέ­νο όπλο είναι συμ­βα­τό με τραύ­μα στον αρι­στε­ρό μηρό του 19χρονου, το οποίο όμως — σύμ­φω­να με τα ιατρο­δι­κα­στι­κά εύρη­μα­τα — ήταν «επι­πό­λαιο». Όσον αφο­ρά, το μοι­ραίο χτύ­πη­μα στο δεξί μηρό του Άλκη, ήδη από χθες η κ. Κοβά­τση ανέ­φε­ρε ότι δεν είναι συμ­βα­τό ούτε με το «κάρα­μπιτ» ούτε με το δρεπάνι.

Πει­ρά­μα­τα προ­σο­μοί­ω­σης στην Ιατρο­δι­κα­στι­κή του ΑΠΘ

Το «κάρα­μπιτ» (γυρ­τό μαχαί­ρι) βρέ­θη­κε στο επί­κε­ντρο της δια­δι­κα­σί­ας κατά την υπο­βο­λή ερω­τή­σε­ων προς την μάρ­τυ­ρα από την υπε­ρά­σπι­ση του 9ου κατη­γο­ρού­με­νου που φέρε­ται να το κρα­τού­σε κατά την εκδή­λω­ση της άγριας επίθεσης.

Μάλι­στα, η κ. Κοβά­τση απο­κά­λυ­ψε ότι στο Εργα­στή­ρι Ιατρο­δι­κα­στι­κής του ΑΠΘ έγι­ναν «πει­ρά­μα­τα προ­σο­μοί­ω­σης με ίδιο κάρα­μπιτ σε χοι­ρι­νό», όπως ανέ­φε­ρε, για να δια­πι­στω­θεί τί είδους πλήγ­μα­τα μπο­ρεί να επι­φέ­ρει το συγκε­κρι­μέ­νο όπλο, σε μία προ­σπά­θεια εξα­γω­γής συμπε­ρα­σμά­των και σύγκρι­σης με τα ιατρο­δι­κα­στι­κά ευρή­μα­τα στη σορό του 19χρονου.

Η αντί­δρα­ση της μητέ­ρας του Άλκη

Κατά τη διάρ­κεια των συγκε­κρι­μέ­νων ερω­τή­σε­ων υπήρ­ξε αντί­δρα­ση από τη μητέ­ρα του Άλκη, η οποία απευ­θυ­νό­με­νη στην υπε­ρά­σπι­ση είπε «το κατά­λα­βες, αυτό ήθε­λες, έτσι ήταν;».

Ερω­τη­θεί­σα για το δόλο των δρα­στών, η μάρ­τυ­ρας απά­ντη­σε: «όταν κυκλο­φο­ρεί κανείς σαν “αστα­κός” εκτι­μώ ότι δεν πάει για ψιλο- καβγα­δά­κι», ενώ επα­νέ­λα­βε ότι στα πρό­σφα­τα κρού­σμα­τα οπα­δι­κής βίας που την απα­σχό­λη­σαν ιατρο­δι­κα­στι­κά, τα θύμα­τα φέρουν χτυ­πή­μα­τα στα πόδια και στο κεφά­λι, εκτι­μώ­ντας ότι υπάρ­χει «σχο­λή» από πίσω. «Το πρό­βλη­μά μου είναι ότι στο­χεύ­ουν με χτυ­πή­μα­τα στο κεφά­λι. Αυτό ισού­ται με ανθρω­πο­κτό­νο πρό­θε­ση. Ο εγκέ­φα­λος είναι το αρχη­γείο του ανθρώ­πι­νου σώμα­τος, είναι το πιο ευαί­σθη­το σημείο», επισήμανε.

Η δίκη συνε­χί­ζε­ται με την εξέ­τα­ση της ίδιας μάρτυρος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο