Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφόνοι με ρατσιστικό κίνητρο μεν, καλά παιδιά δε οι χρυσαυγίτες για το Εφετείο που έσπασε τα ισόβια

Ποι­νή κάθειρ­ξης 21 ετών και 5 μηνών επέ­βα­λε το Μει­κτό Ορκω­τό Εφε­τείο της Αθή­νας στους δύο χρυ­σαυ­γί­τες δολο­φό­νους του πακι­στα­νι­κής κατα­γω­γής Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν στα Πετρά­λω­να τον Ιανουά­ριο του 2013.

Το δικα­στή­ριο κατά πλειο­ψη­φία 6–1 ανα­γνώ­ρι­σε το ελα­φρυ­ντι­κό της καλής συμπε­ρι­φο­ράς μετά την πρά­ξη και επέ­βα­λε την ανω­τέ­ρω ποι­νή για τα αδι­κή­μα­τα της ανθρω­πο­κτο­νί­ας κατά συναυ­τουρ­για με άμε­σο δόλο, της οπλο­φο­ρί­ας, της οπλο­χρη­σί­ας και της οπλοκατοχής.

Αμέ­σως μετά την ανα­κοί­νω­ση της από­φα­σης συγκε­ντρω­μέ­νοι πέτα­ξαν μπου­κά­λια με νερά και φώνα­ξαν φασί­στες, κου­φά­λες, θέλε­τε κρε­μά­λες. Διμοι­ρία της αστυ­νο­μί­ας μπή­κε μέσα στη δικα­στι­κή αίθου­σα και έβγα­λε τους συγκεκριμένους.

Νωρί­τε­ρα, το Μει­κτό Ορκω­τό Εφε­τείο είχε κρί­νει ομό­φω­να ένο­χους τους δύο κατηγορουμένους.

Μάλι­στα, ο εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας ζήτη­σε να μην ανα­γνω­ρι­στούν ελα­φρυ­ντι­κά στους δυο κατη­γο­ρού­με­νους και συγκε­κρι­μέ­να αυτά του προ­τέ­ρου εντί­μου βίου, της μετα­γε­νέ­στε­ρης καλής συμπε­ρι­φο­ράς και της ειλι­κρι­νούς μετα­μέ­λειας. Όπως είπε ο εισαγ­γε­λέ­ας, «οι κατη­γο­ρού­με­νοι πλα­νή­θη­καν και παρα­σύρ­θη­καν στην πρά­ξη αυτή» αλλά το δικα­στή­ριο δεν θα πρέ­πει να τους ανα­γνω­ρί­σει ελαφρυντικά.

Αξί­ζει να σημειω­θεί πάντως πως μετά από επι­σή­μαν­ση του συνη­γό­ρου Αντώ­νη Φούσ­σα, που εκπρο­σω­πεί τον Δ. Λια­κό­που­λο και στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, ο πρό­ε­δρος της έδρας επε­σή­μα­νε ότι «το δικα­στή­ριο δεν συν­δέ­ει την επί­μα­χη πρά­ξη με τη Χρυ­σή Αυγή, απλά ότι εκεί­νη τη στιγ­μή γνώ­ρι­ζαν ότι εκεί­νος είναι αλλο­δα­πός». Τη στιγ­μή που και οι δύο χρυ­σαυ­γί­τες Διο­νύ­σης Λια­κό­που­λος και Χρή­στος Στερ­γιό­που­λος δικά­ζο­νται παράλ­λη­λα ως μέλη εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής.

Βέβαια ανα­ρω­τιέ­ται κανείς τι μήνυ­μα στέλ­νει το Εφε­τείο με αυτή την ποι­νή και το σκε­πτι­κό της προς τους απο­θρα­συ­μέ­νους χρυ­σαυ­γί­τες. Αν δε δει κάποιος το σκε­πτι­κό στον κατα­λο­γι­σμό της ποι­νής, συγκρι­τι­κά με άλλες υπο­θέ­σεις π.χ. καθα­ρι­στριών, τα ερω­τή­μα­τα και οι προ­βλη­μα­τι­σμοί πλη­θαί­νουν. Η από­φα­ση αυτή είναι μια μαχαι­ριά ακό­μη στο νεκρό Σεχ­ζάντ.  Πρα­κτι­κά σημαί­νει ότι οσο­νού­πω οι δολο­φό­νοι θα κυκλο­φο­ρούν ελεύ­θε­ροι (όπως ο Ρου­πα­κιάς) και πιθα­νά κάποιος άλλος δυστυ­χής μετα­νά­στης θα την πληρώσει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο