Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δράμα: Το ΚΚΕ καταγγέλλει κηρύγματα μίσους από φασιστικά εγκληματικά στοιχεία

Την προ­σπά­θεια της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σής Αυγής να χύσει δηλη­τή­ριο του ναζι­σμού και του μίσους στην περιο­χή καταγ­γέλ­λει η ΤΕ Δρά­μας του ΚΚΕ με αφορ­μή τα τρι­κά­κια που ρίχθη­καν στους δρό­μους της πόλης με κηρύγ­μα­τα μίσους κατά των μετα­να­στών και αντι­κο­μου­νι­στι­κά καλέ­σμα­τα. Η ΤΕ Δρά­μας του Κόμ­μα­τος τονί­ζει ότι δεν υπάρ­χουν περι­θώ­ρια εφη­συ­χα­σμού και υπο­γραμ­μί­ζει πως η μαζι­κή λαϊ­κή δρά­ση είναι αυτή που θα απο­μο­νώ­σει και θα τσα­κί­σει τα φασι­στι­κά εγκλη­μα­τι­κά στοιχεία.

Η ανα­κοί­νω­ση της ΤΕ Δρά­μας του ΚΚΕ:

«”… ο φασι­σμός δεν μπο­ρεί να πολε­μη­θεί παρά σαν καπι­τα­λι­σμός. Ως ο πιο ωμός, ο πιο κατα­πιε­στι­κός, ο πιο θρα­σύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός”

Μπ. Μπρεχτ

Ένα χρό­νο μετά την από­φα­ση του Τρι­με­λούς  Εφε­τεί­ου  Κακουρ­γη­μά­των κατα­δί­κης της ηγε­σί­ας της Χρυ­σής Αυγής για έντα­ξη και διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, απο­δει­κνύ­ε­ται ότι ο φασι­σμός είναι και παρα­μέ­νει χρή­σι­μο όπλο του συστή­μα­τος, που δε διστά­ζει να το αξιο­ποι­ή­σει σε βάρος του κινή­μα­τος, σε βάρος των κομ­μου­νι­στών, που πρω­το­στα­τούν για την οργά­νω­ση κι ενί­σχυ­ση της λαϊ­κής πάλης.

Το αυγό του φιδιού εκκο­λά­πτε­ται κι επι­χει­ρεί να χύσει το δηλη­τή­ριο του ναζι­σμού σε μαθη­τές, φοι­τη­τές δια­φη­μί­ζο­ντας τη δρά­ση της ΧΑ μέσα από ραδιό­φω­νο, ιστο­σε­λί­δες, “εθνι­κι­στι­κούς” πολυ­χώ­ρους, “εθνι­κι­στι­κή” δανει­στι­κή βιβλιοθήκη.

Η επα­νεμ­φά­νι­σή της στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με το Μέτω­πο Νεο­λαί­ας Χρυ­σής Αυγής να κατευ­θύ­νει τους τρα­μπου­κι­σμούς στο ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης, η δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση φασι­στών — εγκλη­μα­τιών κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ώρα που πραγ­μα­το­ποιού­σαν πολι­τι­κή εξόρ­μη­ση και οι φασι­στι­κές επι­θέ­σεις σε μαθη­τές κι εργα­ζό­με­νους στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και σε άλλες περιο­χές συνι­στούν επί­θε­ση συνο­λι­κά κατά του λαού και της νεολαίας.

Στην πόλη μας η κατά­θε­ση στε­φα­νιού στην επέ­τειο της 28ης Οκτω­βρί­ου από τον Λαϊ­κό Σύν­δε­σμο – Χρυ­σή Αυγή καθώς και τα τρι­κά­κια στους δρό­μους της πόλης με κηρύγ­μα­τα μίσους κατά των μετα­να­στών και αντι­κο­μου­νι­στι­κά καλέ­σμα­τα, με υπο­γρα­φή της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης ΧΑ, δεν αφή­νουν περι­θώ­ρια εφησυχασμού.

Μεγά­λες οι ευθύ­νες αστι­κών πολι­τι­κών κομ­μά­των, που με όχη­μα τον αντι­κο­μου­νι­σμό και την ανι­στό­ρη­τη θεω­ρία των δύο άκρων, ψαρεύ­ουν σε θολά νερά αθω­ώ­νο­ντας αυτά τα φασι­στι­κά τομά­ρια. Οι εκδη­λώ­σεις μίσους, όπως αυτή στο Βίτσι, στην οποί­αν παρα­βρέ­θη­καν στε­λέ­χη της ΝΔ πλάι πλάι με χρυ­σαυ­γί­τες είναι σ’ αυτή την κατεύ­θυν­ση και δίνουν άλλο­θι σε ό,τι πιο αντι­δρα­στι­κό προ­σπα­θούν να περά­σουν στις συνει­δή­σεις των εργα­ζό­με­νων και της νεο­λαί­ας τα φασι­στοει­δή, καλύ­πτο­ντας το μίσος τους για τον αγω­νι­ζό­με­νο λαό, για όποιον άνθρω­πο αντι­στέ­κε­ται στη βαρ­βα­ρό­τη­τα και την αδικία.

Καλού­με κάθε εργα­ζό­με­νο, άνερ­γο, μικρό επαγ­γελ­μα­τία, αγρό­τη, κάθε γυναί­κα, μαθη­τή, φοι­τη­τή να ‘χει τα μάτια ορθά­νοι­χτα. Στη συνεί­δη­ση των νέων, των ανθρώ­πων του μόχθου ο φασί­στας και ο ναζι­στής είναι συνώ­νυ­μα των μεγα­λυ­τέ­ρων εγκλη­μά­των. Η μαζι­κή λαϊ­κή δρά­ση είναι αυτή που θα απο­μο­νώ­σει και θα τσα­κί­σει τα φασι­στι­κά εγκλη­μα­τι­κά στοι­χεία. Μέσα από τα σωμα­τεία και τους συλ­λό­γους σε κάθε γει­το­νιά, σε κάθε σχο­λείο, σε κάθε πανε­πι­στη­μια­κό τμή­μα να μη μένει χώρος για τη δρά­ση, για την ύπαρ­ξη των φασι­στι­κών μορφωμάτων.

Καλού­με σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ, για­τί μαζί μπο­ρού­με να τσα­κί­σου­με τον φασι­σμό και το σάπιο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που τον γεν­νά και φέρ­νει τη φτώ­χεια, την εκμε­τάλ­λευ­ση, τους πολέ­μους, την προσφυγιά.»

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο