Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυναμικές κινητοποιήσεις συνταξιούχων σε πολλές πόλεις για τη διεκδίκηση όσων τους έχουν κλέψει (ΦΩΤΟ)

Δυνα­μι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις σε πολ­λές πόλεις πραγ­μα­το­ποί­η­σαν οι συντα­ξιού­χοι, διεκ­δι­κώ­ντας όλα όσα τους έχουν αφαι­ρέ­σει τα τελευ­ταία χρόνια.

Χαρα­κτη­ρί­ζουν απα­ρά­δε­κτο το «αντί­δω­ρο» των 250 ευρώ που τους πετά­ει η κυβέρ­νη­ση. Απαι­τούν στή­ρι­ξη του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, από­δο­ση σε όλους τους συντα­ξιού­χους της 13ης και 14ης σύντα­ξης, αυξή­σεις σε όλες τις συντάξεις.

Να τους απο­δο­θεί το 0,5% του τακτι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού που είναι νομο­θε­τη­μέ­νο για τα έτη 2020–2021. Να τους απο­δο­θούν τα ανα­δρο­μι­κά αφορολόγητα.

Στη Λάρι­σα οι Συνερ­γα­ζό­με­νες Συντα­ξιου­χι­κές Οργα­νώ­σεις πραγ­μα­το­ποί­η­σαν παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας έξω από το Κέντρο Υγεί­ας (ΕΟΠΥΥ), ενώ στην Καρ­δί­τσα έγι­νε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο κτί­ριο του ΕΦΚΑ (πρώ­ην ΙΚΑ).

Στον Βόλο, έγι­νε συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Ελευ­θε­ρί­ας και στη συνέ­χεια έκα­ναν πορεία, διεκ­δι­κώ­ντας αξιο­πρε­πείς συντά­ξεις και θωρά­κι­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας. Στη συγκέ­ντρω­ση μίλη­σε η Παρα­σκευή Ευθυ­μί­ου, πρό­ε­δρος των συντα­ξιού­χων του Δημο­σί­ου, η οποία ανέ­φε­ρε ότι οι συντα­ξιού­χοι βρί­σκο­νται για ακό­μη μια φορά στον δρό­μο για να διεκ­δι­κή­σουν αξιο­πρε­πείς συντά­ξεις, δημό­σια και δωρε­άν Υγεία.

Ο Κώστας Γερο­γιάν­νης, γραμ­μα­τέ­ας του Συλ­λό­γου Συντα­ξιού­χων ΟΑΕΕ — ΤΕΒΕ — ΤΣΑ, ανέ­φε­ρε ότι για πολ­λο­στή φορά σήμε­ρα οι συντα­ξιού­χοι κατε­βαί­νουν στους δρό­μους σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέ­χεια δια­βά­στη­κε από τον Κων­στα­ντί­νο Τζου­μπου­σλή, γενι­κό γραμ­μα­τέα του Συλ­λό­γου Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Ν. Μαγνη­σί­ας, το ψήφι­σμα της συγκέ­ντρω­σης που εγκρί­θη­κε από τους συντα­ξιού­χους και ακο­λού­θη­σε πορεία στην Απο­κε­ντρω­μέ­νη Διοί­κη­ση Θεσ­σα­λί­ας Νομού Μαγνη­σί­ας όπου και επι­δό­θη­κε το συγκε­κρι­μέ­νο ψήφι­σμα. (Δια­βά­στε εδώ).

Στη Ζάκυν­θο έγι­νε κινη­το­ποί­η­ση στο Διοι­κη­τή­ριο, ενώ στη Χίο έγι­νε συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Βουνακίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο