Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Δυνητικά επικίνδυνη» κακοκαιρία ο Γηρυόνης, με ισχυρά φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής

Η μεγά­λη έντα­ση των ανα­με­νό­με­νων φαι­νο­μέ­νων και οι σημα­ντι­κές ποσό­τη­τες βρο­χής που θα πέσουν στο σύνο­λο της κακο­και­ρί­ας «Γηρυό­νης», την καθι­στούν δυνη­τι­κά επι­κίν­δυ­νη και ικα­νή να δημιουρ­γή­σει προ­βλή­μα­τα, όπως προει­δο­ποιεί η μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Σύμ­φω­να με τα νεό­τε­ρα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία, ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στο νομό Αττι­κής και στην πόλη της Αθή­νας από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες έως και το μεση­μέ­ρι της Δευτέρας.

Η έντο­νη κακο­και­ρία ανα­μέ­νε­ται να επη­ρε­ά­σει τη χώρα μας με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες και πολύ θυελ­λώ­δεις νοτιά­δες έως την Τρί­τη. Οι δορυ­φο­ρι­κές εικό­νες δεί­χνουν ένα εκτε­τα­μέ­νο βαρο­με­τρι­κό χαμη­λό που σχε­τί­ζε­ται με την κακο­και­ρία, το οποίο τις πρω­ι­νές ώρες της Κυρια­κής είχε κέντρο στην Κορσική.

Σήμε­ρα βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά (εξαι­ρού­νται η Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και η Θρά­κη), φαι­νό­με­να που από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες τοπι­κά θα εντα­θούν και ενδε­χο­μέ­νως θα επη­ρε­ά­σουν τις Σπο­ρά­δες και τη Δυτι­κή Κρήτη.

Από τις νυκτε­ρι­νές ώρες της Κυρια­κής και κατά τη διάρ­κεια της Δευ­τέ­ρας ένα μέτω­πο πολύ ισχυ­ρών βρο­χών και καται­γί­δων θα δια­σχί­σει το σύνο­λο της χώρας, με κατεύ­θυν­ση από τα δυτι­κά προς τα ανα­το­λι­κά. Τα φαι­νό­με­να σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις ενδέ­χε­ται να συνο­δευ­τούν από χαλα­ζο­πτώ­σεις, κυρί­ως στα νότια τμή­μα­τα της χώρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο