Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΥΠΑ: Από Μ. Τετάρτη οι αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας στην Αττική με επιδότηση έως και 8.400 ευρώ

Τη Μεγά­λη Τετάρ­τη, 12 Απρι­λί­ου 2023, στις 13:00, ξεκι­νούν οι αιτή­σεις επι­χει­ρή­σε­ων που δρα­στη­ριο­ποιού­νται σε περιο­χές υψη­λής ανερ­γί­ας της Αττι­κής και, συγκε­κρι­μέ­να, στις Περι­φε­ρεια­κές Ενό­τη­τες του Δυτι­κού Τομέα Αθη­νών, της Δυτι­κής Αττι­κής και του Πει­ραιά, για τις 3.000 θέσεις του Δ’ κύκλου του «Προ­γράμ­μα­τος επι­χο­ρή­γη­σης επι­χει­ρή­σε­ων για την απα­σχό­λη­ση ανέρ­γων, ηλι­κί­ας 30 ετών και άνω, στις Περισ­σό­τε­ρο Ανε­πτυγ­μέ­νες Περι­φέ­ρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφα­ση στις γυναί­κες». Αιτή­σεις θα μπο­ρούν να υπο­βάλ­λο­νται, μέχρι την Παρα­σκευή 12 Μαΐ­ου 2023, στις 15:00 ή μέχρι εξα­ντλή­σε­ως των θέσεων.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση, τα ποσά της επι­χο­ρή­γη­σης μισθού και ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών για την πρό­σλη­ψη ανέρ­γων σε νέες θέσεις πλή­ρους απα­σχό­λη­σης για 12 μήνες ανέρχονται:

- Σε 467 ευρώ μηνιαία/5.598 ευρώ ετή­σια για ανέρ­γους, ηλι­κί­ας 30–49 ετών.

- Σε 560 ευρώ μηνιαία/6.718 ευρώ ετή­σια για ανέρ­γους, ηλι­κί­ας 50 ετών και άνω.

- Σε 606 ευρώ μηνιαία/7.277 ευρώ ετή­σια για μακρο­χρό­νια ανέρ­γους, ηλι­κί­ας 30 ετών και άνω.

- Σε 653 ευρώ μηνιαία/7.837 ευρώ ετή­σια για μακρο­χρό­νια ανέρ­γους, ηλι­κί­ας 50 ετών και άνω.

- Σε 700 ευρώ μηνιαία/8.397 ευρώ ετή­σια για άνερ­γες γυναί­κες, ηλι­κί­ας 30 ετών και άνω.

Οι επι­χει­ρή­σεις που ενδια­φέ­ρο­νται να συμ­με­τά­σχουν θα υπο­βά­λουν την αίτη­σή τους απο­κλει­στι­κά ηλε­κτρο­νι­κά, μέσω του Πλη­ρο­φο­ρια­κού Συστή­μα­τος Κρα­τι­κών Ενι­σχύ­σε­ων του υπουρ­γεί­ου Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, στη διεύ­θυν­ση www.ependyseis.gr/mis.

Στη συνέ­χεια, οι εργα­σια­κοί σύμ­βου­λοι της Δημό­σιας Υπη­ρε­σί­ας Απα­σχό­λη­σης (ΔΥΠΑ) θα υπο­δεί­ξουν στην επι­χεί­ρη­ση υπο­ψη­φί­ους, σύμ­φω­να με την κατη­γο­ρία ανέρ­γου, την ειδι­κό­τη­τα και τα απαι­τού­με­να προ­σό­ντα και η επι­χεί­ρη­ση θα επι­λέ­ξει μετα­ξύ των υπο­ψη­φί­ων για την πρόσληψη.

Απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση είναι η επι­χεί­ρη­ση να μην έχει μειώ­σει το προ­σω­πι­κό της κατά το τρί­μη­νο πριν από την αίτη­ση και να μην έχει λάβει χρη­μα­το­δό­τη­ση από κρα­τι­κή ενί­σχυ­ση άνω των 200.000 ευρώ τα προη­γού­με­να τρία έτη (τρέ­χον και δύο προηγούμενα).

Στην επι­χο­ρή­γη­ση συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται τα δώρα Χρι­στου­γέν­νων και Πάσχα και τα επι­δό­μα­τα αδείας.

Το πρό­γραμ­μα, συνο­λι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 26 εκατ. ευρώ, συγ­χρη­μα­το­δο­τεί­ται από την Ελλά­δα και την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση (Ευρω­παϊ­κό Κοι­νω­νι­κό Ταμείο), μέσω του ΕΠ «Ανά­πτυ­ξη Ανθρώ­πι­νου Δυνα­μι­κού, Εκπαί­δευ­ση και Διά Βίου Μάθη­ση 2014–2020».

Για τη δημό­σια πρό­σκλη­ση και για περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να επι­σκε­φθούν την ιστο­σε­λί­δα της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο