Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυστύχημα στον Ηλεκτρικό — Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

 Τρα­γω­δία σημειώ­θη­κε τα ξημε­ρώ­μα­τα στις γραμ­μές του ΗΣΑΠ στο ύψος του σταθ­μού Αττι­κή, μετα­ξύ ειδι­κής μηχα­νής λεί­αν­σης και επι­βα­τι­κού συρ­μού (χωρίς επι­βά­τες). Τρεις εργά­τες τραυ­μα­τί­στη­καν και δια­κο­μί­στη­καν στο νοσο­κο­μείο, εκ των οποί­ων σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ο ένας κατέληξε.

Το δυστύ­χη­μα σημειώ­θη­κε στη γραμ­μή 1 στις 04:05 όταν η ειδι­κή μηχα­νή λεί­αν­σης που είχε ξεκι­νή­σει από την Κηφι­σιά παρου­σί­α­σε βλά­βη στα φρέ­να με απο­τέ­λε­σμα να αρχί­σει να κινεί­ται ανε­ξέ­λεγ­κτα προ­τού τελι­κά συγκρου­στεί με άλλο τρέ­νο, στο ύψος του σταθ­μού του Αγί­ου Νικο­λά­ου, το οποίο είχε τοπο­θε­τή­σει εκεί η αρμό­δια υπη­ρε­σία της ΣΤΑΣΥ, προ­κει­μέ­νου να στα­μα­τή­σει την πορεία της.

Οι επι­βαί­νο­ντες ανα­γκά­στη­καν να πηδή­ξουν στις γραμ­μές πριν τη σύγκρου­ση, με απο­τέ­λε­σμα ο ένας να χάσει τη ζωή του.

Η κυκλο­φο­ρία των συρ­μών γίνε­ται τοπι­κά μετα­ξύ Ομό­νοια και Πει­ραιά και ‘Ανω Πατή­σια — Κηφισιά.

Ανα­μέ­νε­ται επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση της διοί­κη­σης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Όπως δήλω­σε ο Νίκος Χαι­ρέ­τας, διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της ΣΤΑΣΥ, η κυκλο­φο­ρία των συρ­μών θα γίνε­ται τοπι­κά μετα­ξύ Ομό­νοιας και Πει­ραιά και στα δύο ρεύ­μα­τα μέχρι να απε­λευ­θε­ρω­θούν οι γραμ­μές από τις μηχα­νές, κάτι που θα πάρει ώρες. «Αυτό θα το εκτι­μή­σει η ομά­δα εκτρο­χια­σμού που θα φρο­ντί­σει για τη μετα­κί­νη­ση της μηχα­νής που είναι στις γραμ­μές», είπε και ανέ­φε­ρε πως γίνε­ται συνεν­νό­η­ση με τον ΟΑΣΑ για την ενί­σχυ­ση των συγκοι­νω­νιών στο τμή­μα που δεν θα κυκλο­φο­ρούν συρ­μοί. Ανέ­φε­ρε πως λεπτο­μέ­ρειες για το δυστύ­χη­μα θα ανα­κοι­νω­θούν, μόλις η Πυρο­σβε­στι­κή ολο­κλη­ρώ­σει το πόρι­σμά της.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο