Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τριών ανδρών που συνελήφθησαν για βιασμό της 12χρονης στο Κολωνό

Η Αστυ­νο­μία, κατό­πιν σχε­τι­κής διά­τα­ξης της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα τα στοι­χεία ακό­μη τριών ανδρών που συνε­λή­φθη­σαν από αστυ­νο­μι­κούς της υπο­διεύ­θυν­σης Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων της διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, κατη­γο­ρού­με­νοι για βια­σμό της 12χρονης, από τον Κολωνό.

Πρό­κει­ται για τους εξής:

- Δαμια­νί­δη Ιωάν­νη του Ιωάν­νη και της Αφρο­δί­της, γεν­νη­θέ­ντα την 2–7‑1987 στην Αθήνα

- Μοσχο­λιό Αλέ­ξαν­δρο του Δημη­τρί­ου και της Ευαν­θί­ας, γεν­νη­θέ­ντα την 7-10-1967 στην Αθήνα

- Μακρα­δή­μα Ανδρέα του Ευθυ­μί­ου και της Μαρί­ας, γεν­νη­θέ­ντα την 16–8‑1979 στην Κόρινθο

Δεί­τε ΕΔΩ ανα­λυ­τι­κά τα στοι­χεία και τις φωτο­γρα­φί­ες των τριών συλληφθέντων.

Σε βάρος των ανω­τέ­ρω ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για γενε­τή­σια πρά­ξη με ανή­λι­κο συμπλη­ρώ­σα­ντα και μη τα 12 έτη, ένα­ντι αμοι­βής, κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκε­κρι­μέ­νη δημο­σιο­ποί­η­ση, σύμ­φω­να με τη σχε­τι­κή εισαγ­γε­λι­κή διά­τα­ξη, απο­σκο­πεί στην άμε­ση ανά­γκη προ­στα­σί­ας του κοι­νω­νι­κού συνό­λου από την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση των κατη­γο­ρου­μέ­νων, στην πλη­ρέ­στε­ρη διε­ρεύ­νη­ση τέλε­σης και άλλων ομοει­δούς βαρύ­τη­τας αξιό­ποι­νων πρά­ξε­ων σε βάρος απροσ­διο­ρί­στου εισέ­τι αριθ­μού ανη­λί­κων παθό­ντων και στην ευχε­ρέ­στε­ρη ικα­νο­ποί­η­ση της ποι­νι­κής αξί­ω­σης της Πολι­τεί­ας για τον κολα­σμό των εγκλη­μά­των που τέλε­σαν, προ­κει­μέ­νου να απο­τρα­πεί η διά­πρα­ξη άλλων εγκλη­μα­τι­κών ενερ­γειών από τους ανω­τέ­ρω, καθώς και στη διε­ρεύ­νη­ση της συμ­με­το­χής αυτών και σε άλλες αξιό­ποι­νες πράξεις.

Η ΕΛΑΣ παρα­κα­λεί τους πολί­τες να επι­κοι­νω­νούν με τους τηλε­φω­νι­κούς αριθ­μούς 210–6476370 της υπο­διεύ­θυν­σης Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων και 210–6411111 της διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, για την παρο­χή οποιασ­δή­πο­τε σχε­τι­κής πλη­ρο­φο­ρί­ας. Σημειώ­νε­ται ότι δια­σφα­λί­ζε­ται η ανω­νυ­μία και το απόρ­ρη­το της επικοινωνίας.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο