Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δόμνα Μιχαηλίδου: Από την Πατησίων στη Δαμασκό μια μπαρούφα δρόμος…

Προ­βαί­νο­ντας σε ένα πρω­το­φα­νές λογι­κό άλμα, η υφυ­πουρ­γός Εργα­σί­ας Δόμνα Μιχαη­λί­δου συνέ­δε­σε τα ευρή­μα­τα της αστυ­νο­μι­κής έρευ­νας στην ΑΣΟΕΕ με τα όπλα που χρη­σι­μο­ποιεί ο συρια­κός στρατός!

Συγκε­κρι­μέ­να, η Υφυ­πουρ­γός Εργα­σί­ας, μιλώ­ντας στο ραδιό­φω­νο του Flash, τόνι­σε τα εξής: «Ως κάτοι­κος του κέντρου και ως πολί­της της χώρας αυτής, θεω­ρώ αδια­νό­η­το να υπάρ­χει έρευ­να της αστυ­νο­μί­ας μέσα σε έναν δημό­σιο φορέα εκπαί­δευ­σης και να βρί­σκει τα πολε­μο­φό­δια που βρή­κε. Δηλα­δή μου φαί­νε­ται τρο­με­ρό ότι υπάρ­χει ακό­μη και αντι­πα­ρά­θε­ση πάνω στο ζήτη­μα αυτό. Δεν είναι δυνα­τόν κάποιος συμπο­λί­της μας να έχει πρό­σβα­ση σε όπλα τα οποία έχει πρό­σβα­ση ο στρα­τός της Συρί­ας! Δηλα­δή δεν μπο­ρού­με να συζη­τού­με για αυτά τα πράγ­μα­τα. Και μόνο ότι υπάρ­χουν αντι­πα­ρα­θέ­σεις σε αυτό» .

Ενδε­χο­μέ­νως η κ. Μιχαη­λί­δου να μπέρ­δε­ψε την Πατη­σί­ων με κάποιο δρό­μο της… Δαμα­σκού ή του Χαλε­πί­ου. Δεν είναι, βέβαια, η πρώ­τη φορά που η υφυ­πουρ­γός προ­κα­λεί με τα λεγό­με­να της. Είναι ακό­μη νωπές οι μνή­μες από τις δηλώ­σεις της περί… «εθε­λο­ντι­σμού» στον πόλε­μο του ’40 και, παλαιό­τε­ρα, περί «ψυχι­κά νοσού­ντων».

Ωστό­σο, πέρα απ’ την φαι­δρό­τη­τα της δήλω­σης, δεν είναι διό­λου τυχαίο ότι κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη και φιλο­κυ­βερ­νη­τι­κοί δημο­σιο­γρά­φοι επι­χει­ρούν να δημιουρ­γή­σουν «κλί­μα» τρο­μο­κρα­τί­ας και φόβου ενό­ψει της επε­τεί­ου της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου στις 17 Νοέμ­βρη. Ίσως έτσι να νομί­ζουν ότι θα φοβί­σουν το λαό ώστε να μην συμ­με­τά­σχει μαζι­κά στους εορ­τα­σμούς και τις πορείες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο