Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο Δημοτικά Πάρκα για σκύλους παραδίδει σε 10 ημέρες ο Δήμος Πατρέων

Σχε­δόν έτοι­μα είναι τα δύο πάρ­κα για σκύ­λους (ένα για μικρά κι ένα για μεγα­λύ­τε­ρα σκυ­λιά) που έφτια­ξαν οι υπη­ρε­σί­ες του δήμου Πατρέ­ων, στο Νότιο Πάρκο.

Η δημιουρ­γία αυτών των πάρ­κων ήταν αίτη­μα πολ­λών πατρι­νών, οι οποί­οι έχουν καθη­με­ρι­νή συνή­θεια να βολ­τά­ρουν στο Νότιο Πάρ­κο μαζί με τα σκυ­λιά τους.

parko4

Ωστό­σο, υπάρ­χουν και πολ­λοί άλλοι συμπο­λί­τες που ενο­χλού­νται από την παρου­σία των τετρά­πο­δων φίλων μας, στο Νότιο Πάρ­κο, και ο δήμος γίνε­ται συχνά απο­δέ­κτης παρα­πό­νων καθώς , όπως καταγ­γέλ­λουν, οι ιδιο­κτή­τες σκύ­λων δεν μπαί­νουν στον κόπο να μαζεύ­ουν τα περιτ­τώ­μα­τα των ζώων και γεμί­ζουν με ακα­θαρ­σί­ες δια­δρο­μές περι­πά­του και αναψυχής.

Έτσι, απο­φα­σί­στη­κε η δημιουρ­γία πάρ­κων για σκύ­λους ώστε οι επι­σκέ­πτες του Νότιου Πάρ­κου να μπο­ρούν ν΄αφήνουν εκεί τα σκυ­λά­κια τους, αυτοί να κάνουν ανέ­με­λα τη βόλ­τα τους ή να αθλού­νται και να ξέρουν ότι το σκυ­λά­κι τους είναι σε μέρος ασφα­λές, παρέα με άλλα που θα παί­ζουν στο δικό τους κλει­στό χώρο.

parko2

Μέσα στο κατάλ­λη­λα δια­μορ­φω­μέ­νο χώρο των δύο πάρ­κων, ο δήμος θα τοπο­θε­τή­σει παι­χνί­δια, βρύ­σες — ποτί­στρες, ενώ σε λίγες μέρες θα προ­μη­θευ­τεί και ειδι­κά μηχα­νή­μα­τα τα οποία κατε­βά­ζουν τρο­φή για σκύ­λους εφό­σον μέσα σε θυρί­δα του μηχα­νή­μα­τος βάλει κάποιος ανα­κυ­κλώ­σι­μα υλικά.

Τα δύο πάρ­κα θα είναι έτοι­μα προς παρά­δο­ση στους δημό­τες σε 10 ημέ­ρες ή το πολύ σε δύο εβδο­μά­δες, αν και αυτό που φιλο­ξε­νεί μεγά­λα σκυ­λιά ξεκί­νη­σε ήδη να λει­τουρ­γεί και μάλι­στα παρα­τη­ρεί­ται πολλή…κίνηση.

parko3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο