Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο πανό ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα — Ζάεφ κρέμασε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη

Δύο μεγά­λα πανό,  ένα γραμ­μέ­νο στα αγγλι­κά κι ένα στα ελλη­νι­κά, κρέ­μα­σαν πριν λίγη ώρα μέλη του ΚΚΕ από τα τεί­χη της Ακρό­πο­λης, με σύν­θη­μα: «ΟΧΙ στη συμ­φω­νία Τσί­πρα — Ζάεφ, στα σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, στον αλυ­τρω­τι­σμό και τον εθνι­κι­σμό». ΝΑΙ στη φιλία — αλλη­λεγ­γύη, και κοι­νή πάλη των λαών».

pano1

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στέλ­νουν σήμε­ρα το μήνυ­μα της κατα­δί­κης της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών, που είναι είναι Νατοϊ­κής έμπνευ­σης που ρίχνει νερό στο μύλο των εθνι­κι­σμών και των αλυ­τρω­τι­σμών, σε βάρος των λαϊ­κών συμφερόντων.

Καλούν στα αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κά συλ­λα­λη­τή­ρια του ΚΚΕ το από­γευ­μα, σε Αθή­να, Θεσ­σα­λο­νί­κη και Λάρισα.

pano7

Στο κοι­νο­βού­λιο το ΚΚΕ έχει εκφρά­σει έντο­νες για την συμ­φω­νία, καταγ­γέλ­λο­ντας πως δρο­μο­λο­γεί «ιμπε­ρια­λι­στι­κά συμ­φέ­ρο­ντα» και δεν θέτει τέλος σε εκφάν­σεις αλυ­τρω­τι­σμού στα Βαλκάνια.

Ενό­ψει της ψηφο­φο­ρί­ας για την συμ­φω­νία, που ανα­μέ­νε­ται τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Παρα­σκευ­ής Το ΚΚΕ διορ­γα­νώ­νει συλ­λα­λη­τή­ρια δια­μαρ­τυ­ρί­ας στην Αθή­να, στην Θεσ­σα­λο­νί­κη και στην Λάρι­σα στις 18:30 το απόγευμα.

Στην πρω­τεύ­ου­σα το σημείο συνά­θροι­σης είναι το Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας όπου θα μιλή­σει ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της παρά­τα­ξης, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

pano3

Στον χώρο βρέ­θη­κε ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ, ο οποί­ος σε δήλω­σή του κάλε­σε στα σημε­ρι­νά συλ­λα­λη­τή­ρια του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ με αυτή τη συμ­βο­λι­κή ενέρ­γεια λέει ένα “Όχι” στη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών, στη συμ­φω­νία Τσί­πρα-Ζάεφ, λέει “Όχι” στα σχέ­δια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιο­χή, λέει “Όχι” στον αλυ­τρω­τι­σμό και τον εθνι­κι­σμό και από τη μία και από την άλλη πλευ­ρά, λέει “Ναι” στη φιλία, την αλλη­λεγ­γύη και την κοι­νή πάλη των λαών. Αυτό είναι το μήνυ­μα που θέλου­με να στεί­λου­με σήμε­ρα και καλού­με τους εργα­ζό­με­νους και το λαό στα συλ­λα­λη­τή­ρια του ΚΚΕ στη Αθή­να, το από­γευ­μα στις 6.30 στο Πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας (πρώ­ην ΕΑΤ-ΕΣΑ), στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, στη Λάρι­σα, αντί­στοι­χα. Ο λαός πρέ­πει να εκφρά­σει την πλή­ρη αντί­θε­σή του, για­τί αυτή η συμ­φω­νία είναι επι­κίν­δυ­νη για τους λαούς της περιο­χής» δήλω­σε ο Χ. Κατσώτης.

pano4

pano6

Σημειώ­νε­ται, τέλος, ότι εκ μέρους του ΚΚΕ έγι­νε παρέμ­βα­ση στον υπεύ­θυ­νο του αρχαιο­λο­γι­κού χώρου, προ­κει­μέ­νου να επι­τρέ­πε­ται η είσο­δος επι­σκε­πτών στον αρχαιο­λο­γι­κό χώρο και να μη μεί­νει κλει­στός με πρό­σχη­μα την ανάρ­τη­ση των πανό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο