Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο περιστατικά ξυλοδαρμού ντελιβεράδων από εργοδότες στη Θεσσαλονίκη

Για τη συγκε­κρι­μέ­νη μορ­φή που θα λάβουν οι κινη­το­ποι­ή­σεις τους, πραγ­μα­το­ποιούν συνέ­λευ­ση τα μέλη της Επι­τρο­πής  Αγώ­να Δια­νο­μέ­ων, με αφορ­μή τον ξυλο­δαρ­μό που, όπως καταγ­γέλ­λουν, δέχτη­κε ο 36άχρονος συνά­δελ­φός τους Τάσος Τοπα­λί­δης, την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα από τον πρώ­ην εργο­δό­τη του, στους Αμπε­λό­κη­πους Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ο πρώ­ην εργο­δό­της συνε­λή­φθη στο πλαί­σιο του αυτο­φώ­ρου στις 3/12, ύστε­ρα από μήνυ­ση του διανομέα. 

Οι δια­νο­μείς υπο­στη­ρί­ζουν ότι είναι το δεύ­τε­ρο περι­στα­τι­κό ξυλο­δαρ­μού στη Θεσ­σα­λο­νί­κη μέσα σε δύο μήνες και ζητούν την παρέμ­βα­ση του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας για το συγκε­κρι­μέ­νο συμ­βάν, την άμε­ση έκδο­ση της εγκυ­κλί­ου για ζητή­μα­τα υγιει­νής και ασφά­λειας που, όπως λένε, τους έχουν υπο­σχε­θεί από το αρμό­διο υπουρ­γείο και την εντα­τι­κο­ποί­η­ση των ελέγ­χων από το ΙΚΑ και την Επι­θε­ώ­ρη­ση Εργα­σί­ας για την αδή­λω­τη και ανα­σφά­λι­στη εργα­σία. Μέλη της Επι­τρο­πής Αγώ­να Δια­νο­μέ­ων που βρέ­θη­καν το πρωί στο νοσο­κο­μείο ΑΧΕΠΑ όπου νοση­λεύ­ε­ται από τη Δευ­τέ­ρα ο συνά­δελ­φός τους, υπο­στη­ρί­ζουν ότι πολ­λοί δια­νο­μείς εργά­ζο­νται σε καθε­στώς τρομοκρατίας.

Ο κ. Τοπα­λί­δης, πατέ­ρας ενός εννιά­χρο­νου παι­διού, ο οποί­ος ανα­μέ­νε­ται να πάρει εξι­τή­ριο από το νοσο­κο­μείο, υπο­στη­ρί­ζει ότι εργα­ζό­ταν ανα­σφά­λι­στος και ότι αφορ­μή για τον ξυλο­δαρ­μό του ήταν η δια­κο­πή της συνερ­γα­σί­ας του με τον συγκε­κρι­μέ­νο εργο­δό­τη μετά από απει­λές που δέχτη­κε στις αρχές Οκτω­βρί­ου όταν τον ενη­μέ­ρω­σε ότι θα απου­σί­α­ζε λόγω ασθε­νεί­ας. Ο δια­νο­μέ­ας ισχυ­ρί­ζε­ται μάλι­στα ότι απρό­κλη­τα δέχθη­κε την επί­θε­ση μετά από τυχαία συνά­ντη­ση στον δρό­μο: «Ήρθε και με χτύ­πη­σε από τα πλά­για στο πρό­σω­πο με σιδη­ρο­γρο­θιά. […] Έχω κατα­θέ­σει μήνυ­ση, τον έπια­σαν με τη δια­δι­κα­σία του αυτο­φώ­ρου και την Παρα­σκευή θα εκδι­κα­στεί», σημεί­ω­σε ο 36χρονος, που φέρει τραύ­μα­τα στο πρό­σω­πο και τον αυχέ­να. Η καταγ­γε­λία ξυλο­δαρ­μού θα εκδι­κα­στεί ύστε­ρα από ανα­βο­λή την Παρασκευή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο