Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για τις επιθέσεις κατά γραφείων της Χρυσής Αυγής

Στη σύλ­λη­ψη δύο ατό­μων για συμ­με­το­χή σε επι­θέ­σεις κατά γρα­φεί­ων της Χρυ­σής Αυγής, προ­χώ­ρη­σε η Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπηρεσία.

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε ενη­μέ­ρω­ση της ΕΛ.ΑΣ., πρό­κει­ται δύο Ελλη­νες, 36 και 35 ετών, των οποί­ων δια­πι­στώ­θη­κε η συμ­με­το­χή σε επι­θέ­σεις με εκρη­κτι­κούς μηχα­νι­σμούς ενα­ντί­ον γρα­φεί­ων της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, στο κέντρο της Αθή­νας (οδός Δηλη­γιάν­νη την 1η Νοεμ­βρί­ου) και τις Αχαρ­νές (στις 23 Μαΐ­ου). Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι για το δεύ­τε­ρο συμ­βάν την ευθύ­νη είχε ανα­λά­βει η οργά­νω­ση «Ταξιαρ­χία Ντουρρούτι».

Η ίδια οργά­νω­ση, σημειώ­νει η ΕΛ.ΑΣ., με πανο­μοιό­τυ­πο τρό­πο δρά­σης και μονα­δι­κή δια­φο­ρο­ποί­η­ση ως προς το δεύ­τε­ρο συν­θε­τι­κό της ονο­μα­σί­ας της, έχει ανα­λά­βει την ευθύ­νη για τέσ­σε­ρις ακό­μη επι­θέ­σεις κατά γρα­φεί­ων, τοπι­κών οργα­νώ­σε­ων και μελών της Χρυ­σής Αυγής και ειδικότερα:

• επί­θε­ση σε βάρος κεντρι­κών γρα­φεί­ων του κόμ­μα­τος στη Λεω­φό­ρο Μεσο­γεί­ων στις 31 Μαρ­τί­ου 2017, με την ονο­μα­σία «Ταξιαρ­χία Παύ­λος Φύσσας»

• επί­θε­ση σε βάρος μελών της Τοπι­κής Οργά­νω­σης Δυτι­κής Αττι­κής στον Ασπρό­πυρ­γο, στις 14 Ιου­νί­ου του με την ονο­μα­σία «Ταξιαρ­χία Σαχ­ζάτ Λούκμαν»,

• επί­θε­ση σε βάρος οχη­μά­των μέλους της Τοπι­κής Οργά­νω­σης Δυτι­κών Προ­α­στί­ων στην Πετρού­πο­λη στις 17 Οκτω­βρί­ου του ίδιου έτους με την ονο­μα­σία «Ταξιαρ­χία Abd Elsalam»

• επί­θε­ση σε βάρος των εγκα­τα­στά­σε­ων της Τοπι­κής Οργά­νω­σης Δυτι­κής Αττι­κής και πάλι στον Ασπρό­πυρ­γο στις 11 Φεβρουα­ρί­ου του 2019, με την ονο­μα­σία «Ταξιαρ­χία Petrit Zifle».

Στο πλαί­σιο της επι­χεί­ρη­σης, διε­νερ­γή­θη­καν «δύο έρευ­νες σε σπί­τια όπου βρέ­θη­κε και κατα­σχέ­θη­κε πλή­θος ψηφια­κών πει­στη­ρί­ων (ηλε­κτρο­νι­κοί υπο­λο­γι­στές, εξω­τε­ρι­κοί σκλη­ροί δίσκοι, κάρ­τες μνή­μης, φορη­τές μονά­δες απο­θή­κευ­σης ψηφια­κών δεδο­μέ­νων τύπου usb, κινη­τά τηλέ­φω­να, κάρ­τες sim κ.α.)».

Σε βάρος των συλ­λη­φθέ­ντων εκκρε­μού­σαν εντάλ­μα­τα, μετα­ξύ άλλων κατη­γο­ριών, και για τρο­μο­κρα­τι­κές πρά­ξεις κατά συναυτουργία.

Οι δύο συλ­λη­φθέ­ντες οδη­γή­θη­καν ενώ­πιον της αρμό­διας Ανα­κρί­τριας και έλα­βαν διή­με­ρη προ­θε­σμία προ­κει­μέ­νου απο­λο­γη­θούν την Πέμπτη.

Οπως τονί­ζε­ται, οι έρευ­νες συνε­χί­ζο­νται από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία προ­κει­μέ­νου να εξα­κρι­βω­θεί η ενδε­χό­με­νη συμ­με­το­χή των συλ­λη­φθέ­ντων και σε άλλες συνα­φείς περιπτώσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο