Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο φλαμίνγκο θα επανεντάξει η Δράση για την Άγρια Ζωή

Πρό­σκλη­ση για το ταξί­δι ενός φλα­μίν­γκο ξανά προς την… ελευ­θε­ρία, απευ­θύ­νει η «Δρά­ση για την Άγρια Ζωή», που περιέ­θαλ­ψε το τραυ­μα­τι­σμέ­νο ζώο.

Το φλα­μίν­γκο είχε μπλε­χτεί, πριν από ένα μήνα, σε σχοι­νιά ερα­σι­τε­χνών ψαρά­δων, στις εκβο­λές του Γαλ­λι­κού ποτα­μού και μέλη του σωμα­τεί­ου είχαν στή­σει ολό­κλη­ρη επι­χεί­ρι­ση διά­σω­σης για να κατα­φέ­ρουν να το απε­γκλω­βί­σουν. Το που­λί ανάρ­ρω­σε από τα τραύ­μα­τά του και θα απε­λευ­θε­ρω­θεί την Κυρια­κή 23 Φεβρουα­ρί­ου, στη λιμνο­θά­λασ­σα Καλο­χω­ρί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, ενώ όσοι θα ήθε­λαν να παρα­βρε­θούν στην επι­στρο­φή του στον υγρό­το­πό του, μπο­ρούν, είτε να βρί­σκο­νται στις εγκα­τα­στά­σεις της Δρά­σης για την άγρια ζωή, στις 11:30, είτε στο Πάρ­κο της οδού Κερ­κύ­ρας στο Καλο­χώ­ρι, στις 12:30.

Οι εθε­λο­ντές της Δρά­σης θα επα­νε­ντά­ξουν αύριο, στα έλη Νέας Φωκια Χαλ­κι­δι­κής, ακό­μη ένα φοι­νι­κό­πτε­ρο που είχε βρε­θεί με τραύ­μα­τα στο σώμα από άλλα ζώα, στο έλος Γερά­νι των Αγρο­τι­κών Φυλα­κών Κασ­σάν­δρας και μετα­φέρ­θη­κε στις εγκα­τα­στά­σεις του σωμα­τεί­ου με μέρι­μνα του Δασαρ­χεί­ου Κασσάνδρας.

Η Δρά­ση για την Άγρια Ζωή είναι μη κερ­δο­σκο­πι­κό σωμα­τείο, το οποίο στη­ρί­ζε­ται στην προ­σφο­ρά εθε­λο­ντι­κής εργα­σί­ας και ως σκο­πό έχει την περί­θαλ­ψη και επα­νέ­ντα­ξη άγριων ζώων στο φυσι­κό περι­βάλ­λον, καθώς και την περι­βαλ­λο­ντι­κή ενη­μέ­ρω­ση και ευαι­σθη­το­ποί­η­ση των πολιτών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο