Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο Χανιώτες παγκόσμιοι πρωταθλητές σε κολύμβηση και ποδηλασία

Παγκό­σμιοι πρω­τα­θλη­τές στέ­φθη­καν δύο Χανιώ­τες αθλη­τές στην ποδη­λα­σία και την κολύμ­βη­ση, πετυ­χαί­νο­ντας σπου­δαί­ες εμφανίσεις.

Στην κορυ­φή του κόσμου «αναρ­ρι­χή­θη­κε» ο Από­στο­λος Παπα­στά­μου στο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα κολύμ­βη­σης εφήβων/νεανίδων, που διε­ξά­γε­ται στη Βου­δα­πέ­στη. Ο αθλη­τής του ΝΟ Χανί­ων έγρα­ψε ιστο­ρία στα 400μ. μικτή ατο­μι­κή, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι είναι ο από­λυ­τος κυρί­αρ­χος σε αυτό το αγώνισμα.

Ο νεα­ρός κολυμ­βη­τής δεν άφη­σε κανέ­να περι­θώ­ριο, σπά­ζο­ντας όλα τα κοντέρ, καθώς ανέ­βη­κε στο υψη­λό­τε­ρο σκα­λί του βάθρου, πετυ­χαί­νο­ντας και νέο Παγκό­σμιο ρεκόρ Εφή­βων, με επί­δο­ση 4:11.93 (σ.σ. απο­τε­λεί και πανελ­λή­νιο ρεκόρ Ανδρών, καθώς «έσπα­σε» το 4:14.41 του Γιάν­νη Δρυ­μω­νά­κου από το Ευρω­παϊ­κό του 2012 στο Ντέ­μπρε­τσεν). To σημε­ρι­νό μετάλ­λιο είναι το δεύ­τε­ρο του Παπα­στά­μου στη διορ­γά­νω­ση, καθώς πριν από λίγες ημέ­ρες είχε κατα­κτή­σει και το χάλ­κι­νο μετάλ­λιο στα 200μ. μικτή ατομική.

Στη δεύ­τε­ρη θέση βρέ­θη­κε ο Ρώσος Ίλια Μπο­ρό­ντιν με 4:12.95 και στην τρί­τη ο Γάλ­λος Λεόν Μαρ­σάντ με 4:16.37.

Ο ποδη­λά­της Κων­στα­ντί­νος Λιβα­νός, της ομά­δας «Τάλως» ανέ­βη­κε δύο φορές στο ψηλό­τε­ρο σκα­λί του βάθρου, στο παγκό­σμιο πρω­τά­θλη­μα εφή­βων που έγι­νε στη Φραν­κφούρ­τη. Ο νεα­ρός αθλη­τής κατέ­κτη­σε το χρυ­σό στο αγώ­νι­σμα του κέριν και στα 200 μέτρα σπριντ.

Ανακοίνωση της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ

Η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Χανί­ων του ΚΚΕ συγ­χαί­ρει τους Χανιώ­τες αθλη­τές, Κων­στα­ντί­νο Λιβα­νό και Από­στο­λο Παπα­στά­μο, καθώς και τους προ­πο­νη­τές τους, Πανα­γιώ­τη Μαρε­ντά­κη και Κων­τστα­ντί­νο Τζι­λι­βά­κη για την ολό­πλευ­ρη στή­ρι­ξη που δίνουν στους νεα­ρούς πρω­τα­θλη­τές. Επί­σης, συγ­χαί­ρει τις οικο­γέ­νειές τους και τις ομά­δες τους, σημειώνοντας:

«Η επι­τυ­χία γίνε­ται ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη για­τί οι εγκα­τα­στά­σεις στο νομό μας είναι ελά­χι­στες έως ανύ­παρ­κτες. Για παρά­δειγ­μα στην ποδη­λα­σία οι προ­πο­νη­τές και οι αθλη­τές προ­πο­νού­νται καθη­με­ρι­νά στο λιο­πύ­ρι και στη βρο­χή δια­κιν­δυ­νεύ­ο­ντας τη σωμα­τι­κή τους ακε­ραιό­τη­τα. Έχου­με την πρω­το­τυ­πία να έχου­με παγκό­σμιο πρω­τα­θλη­τή ποδη­λα­σί­ας πίστας χωρίς να υπάρ­χει πίστα!!! Και την ίδια στιγ­μή να παρα­μέ­νει για­πί το ποδη­λα­το­δρό­μιο στα Καθια­νά από το 2003. Αντί­στοι­χα και με το μονα­δι­κό κλει­στό κολυμ­βη­τή­ριο στο Πολυ­τε­χνείο που δεν έχει παρα­δο­θεί και καταρ­ρέ­ει από το 2003, αλλά και με το ανοι­χτό κολυμ­βη­τή­ριο να έχει σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα λειτουργικότητας.

Καλού­με τους αθλη­τές να συνε­χί­σουν με το ίδιο πεί­σμα και να πετύ­χουν περισ­σό­τε­ρες δια­κρί­σεις, ο αθλη­τι­σμός είναι “στί­βος” σφυ­ρη­λά­τη­σης υγιών χαρα­κτή­ρων που προ­φυ­λάσ­σει από πολ­λές κακοτοπιές.

Καλού­με γονείς και αθλη­τές να διεκ­δι­κή­σουν σύγ­χρο­νες δημό­σιες — δωρε­άν αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις στο νομό».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο