Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ακούσαμε πολλά λόγια επί της ουσίας τίποτα — Όλοι μαζί υπερασπίζεστε τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων

Ακού­σα­με πολ­λά λόγια επί της ουσί­ας τίπο­τα, τη μομ­φή του το ΚΚΕ αντί­θε­τα την εκφρά­ζει εδώ και 4 χρό­νια κυρί­ως μέσα από τον καθη­με­ρι­νό αγώ­να, τόνι­σε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ξεκι­νώ­ντας την ομι­λία του στη Βουλή.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην υπό­θε­ση των υπο­κλο­πών μίλη­σε για ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης και του πρω­θυ­πουρ­γού που δεν μπο­ρούν να κρυ­φτούν πίσω από υπεκ­φυ­γές, απα­ρά­δε­κτες δικα­στι­κές γνω­μο­δο­τή­σεις και κοι­νο­βου­λευ­τι­κά τερ­τί­πια. Η ΝΔ και ο κ. Μητσο­τά­κης οφεί­λουν να δώσουν εξη­γή­σεις για όλες τις υπο­θέ­σεις είπε και συμπλή­ρω­σε «τα ερω­τή­μα­τα είναι αμεί­λι­κτα και ζητούν απαντήσεις».

Κανείς δεν πρό­κει­ται να απο­φύ­γει την από­δο­ση ευθυ­νών ούτε εσείς της κυβέρ­νη­σης που συμπε­ρι­φέ­ρε­στε σα να μην τρέ­χει τίπο­τα αλλά κι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που βάλα­τε την υπο­γρα­φή σας σε αυτό το θεσμι­κό πλαί­σιο, ανέ­φε­ρε ακό­μα μετα­ξύ άλλων.

Όπως είπε «[…] ούτε εσείς από την άλλη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ που έχε­τε βάλει την υπο­γρα­φή σας σε αυτό το θεσμι­κό πλαί­σιο του βούρ­κου, των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, της συγκά­λυ­ψης. Αλλά αυτό τον βούρ­κο δεν το ακου­μπά­ει κανείς σας όχι για να μη λερω­θεί­τε ‑αυτό άλλω­στε έγι­νε όταν τον δια­μορ­φώ­σα­τε. Καυ­γά­δες, αντι­πα­ρα­θέ­σεις, βαριές κου­βέ­ντες, χαρα­κτη­ρι­σμοί περίσ­σε­ψαν εδώ μέσα. Αλλά οι νόμοι, οι οδη­γί­ες, οι κανο­νι­σμοί της ΕΕ που επι­τρέ­πουν υπο­κλο­πές και παρα­κο­λου­θή­σεις, σύμ­φω­να με το δόγ­μα “ουδείς εξαι­ρεί­ται των παρα­κο­λου­θή­σε­ων” παρα­μέ­νουν κάτω από το χαλί. Τσι­μου­διά για όλα αυτά από όλους σας. Μιλά­με για τον νόμο συγκε­κρι­μέ­να του 1994 σύμ­φω­να με τον οποίο οι παρα­κο­λου­θή­σεις θεω­ρού­νται νόμι­μες. Αυτόν τον νόμο έχε­τε όλοι σας εμπλου­τί­σει με βάση και το ανά­λο­γο αντι­δρα­στι­κό ευρω­παϊ­κό νομο­θε­τι­κό οπλο­στά­σιο και φυσι­κά αυτή τη νομο­θε­σία την έκα­νε πιο αντι­δρα­στι­κή με τη σει­ρά της η ΝΔ με τον νέο νόμο για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις».

«Κάνε­τε ότι μπο­ρεί­τε για να μεί­νει στο απυ­ρό­βλη­το αυτό το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο που είτε καθο­δη­γεί είτε συγκα­λύ­πτει κραυ­γα­λέ­ες υπο­θέ­σεις όπως αυτή των παρα­κο­λου­θή­σε­ων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και των πρό­σφα­των στοι­χεί­ων βέβαια που προ­κύ­πτουν από την επι­στο­λή του προ­έ­δρου της ΑΔΑΕ» είπε.

«Τόσο εσείς της κυβέρ­νη­σης όσο και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνα­τε ό,τι μπο­ρού­σα­τε για να θαφτεί ακό­μα πιο βαθιά στο σκο­τά­δι η υπό­θε­ση παρα­κο­λου­θή­σε­ων του ΚΚΕ» τόνι­σε χαρακτηριστικά.

Όλοι μαζί υπε­ρα­σπί­ζε­στε τη νομι­μό­τη­τα των παρα­κο­λου­θή­σε­ων ανέ­φε­ρε σε άλλο σημείο της ομι­λί­ας του ενώ κάνο­ντας επί­θε­ση στον ΣΥΡΙΖΑ τόνι­σε μετα­ξύ άλλων ότι τα ρίχνει όλα στον κ. Μητσο­τά­κη μη και βγει το συμπέ­ρα­σμα ότι το αυτό το αίσχος έχει και τη σφρα­γί­δα του.

«Για­τί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατα­θέ­σα­τε πρό­τα­ση μομ­φής για τη δια­χεί­ρι­ση της κυβέρ­νη­σης κατά της παν­δη­μί­ας με την οποία χάθη­καν τόσες ζωές; Για­τί δεν κατα­θέ­σα­τε μομ­φή για την εμπλο­κή της χώρας στον πόλε­μο στην Ουκρα­νία; Για­τί δεν κατα­θέ­σα­τε μομ­φή για τον νόμο για τα εργα­σια­κά;» διε­ρω­τή­θη­κε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το δίλημ­μα για τον λαό μπο­ρεί να είναι ανά­με­σα στην αδι­κία που γίνε­ται με κυνι­σμό ή στην αδι­κία που γίνε­ται με πόνο ψυχής; Ή να ξεμπερ­δεύ­ει ορι­στι­κά με όλα αυτά; Ή να πάρει την υπό­θε­ση στα χέρια του; » διε­ρω­τή­θη­κε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας κι επι­σή­μα­νε ότι το ΚΚΕ έχει αξια­κές δια­φο­ρές με τα άλλα κόμματα.

Η μομ­φή που σας πονά­ει είναι μέσα στους αγώ­νες του λαού, τόνισε.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο