Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη στο πλευρό της Κούβας, του Κομμουνιστικού Κόμματος και του κουβανικού λαού

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε, σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα 1 Νοέμ­βρη, με την πρέ­σβει­ρα της Κού­βας στην Ελλά­δα Zelmys Maria Dominguez Cortina. Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν ακό­μη ο Jose Oriol Marrero Martinez, γενι­κός πρό­ξε­νος της πρε­σβεί­ας, ο Γιώρ­γος Μαρί­νος μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ και ο Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος, μέλος του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων και ευρω­βου­λευ­τής του Κόμματος.

Κατά τη διάρ­κεια της συζή­τη­σης η πρέ­σβει­ρα ενη­μέ­ρω­σε την αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ για τις εξε­λί­ξεις στην Κού­βα, την πάλη του ΚΚΚ και του κου­βα­νι­κού λαού, τις συνέ­πειες του πολύ­χρο­νου απο­κλει­σμού των ΗΠΑ και της αντε­πα­να­στα­στι­κής δράσης.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατα­δί­κα­σε τον εγκλη­μα­τι­κό αμε­ρι­κα­νι­κό απο­κλει­σμό της Κού­βας και ανα­φέρ­θη­κε στην πάλη του Κόμ­μα­τος για τον τερ­μα­τι­σμό του, στη στα­θε­ρή στά­ση του ενά­ντια στις αντε­πα­να­στα­τι­κές ενέρ­γειες και την αμέ­ρι­στη και έμπρα­κτη διε­θνι­στι­κή του αλλη­λεγ­γύη στο πλευ­ρό της Κού­βας, του ΚΚ και του κου­βα­νι­κού λαού.

902.gr

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο