Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Απαράδεκτος» ο Παναγιωτόπουλος, υπεκφεύγει να απαντήσει για τα όπλα στην Ουκρανία

Στην «θέση τους» έβα­λε την κυβέρ­νη­ση και τον υπουρ­γό Άμυ­νας Νίκο Πανα­γιω­τό­που­λο ο γραμ­μα­τέ­ας τηε ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας με αφορ­μή τις χτε­σι­νές δηλώ­σεις του κ. Πανα­γιω­τό­που­λου που επέ­πλη­ξε στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνά­με­ων για διαρ­ρο­ές απόρ­ρη­των πλη­ρο­φο­ριών σχε­τι­κά με τα οπλι­κά συστή­μα­τα στα νησιά και κυρί­ως με το πολε­μι­κό υλι­κό που έχει απο­στα­λεί στην Ουκρανία.

Σε δηλώ­σεις του από τη Νάου­σα, ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας τόνι­σε ότι ο υπουρ­γός Άμυ­νας «ήταν απα­ρά­δε­κτος» και σημεί­ω­σε ότι τα στοι­χεία που είδαν το φως της δημο­σιό­τη­τας μέσω του Τύπου και για τα οποία μίλη­σαν οι βου­λευ­τές στη Βου­λή είναι ήδη δημο­σιευ­μέ­να από την ουκρα­νι­κή πρε­σβεία στην Αθήνα.

Ειδι­κό­τε­ρα δε ο κ. Κου­τσού­μπας χαρα­κτή­ρι­σε υπεκ­φυ­γή του Νίκου Πανα­γιω­τό­που­λου τα περί εθνι­κής ασφα­λεί­ας για να μη δώσει στοι­χεία για την απο­στο­λή όπλων στην Ουκρα­νία και υπο­γράμ­μι­σε ότι τα στοι­χεία αυτά τα έχει το ΝΑΤΟ και είναι πασί­γνω­στα μέσω του ΝΑΤΟ και στην Τουρκία.

Για τα Ελλη­νο­τουρ­κι­κά σημεί­ω­σε ότι «το ΝΑΤΟ δεν είναι “προ­στα­σία και ασφά­λεια”, έτσι όπως προ­βάλ­λε­ται από τους κυβερ­νη­τι­κούς ή από άλλα κόμ­μα­τα. Αντί­θε­τα, δημιουρ­γεί προβλήματα».

Ολό­κλη­ρη η δήλωση:

«Το καλο­καί­ρι είναι ήδη θερ­μό. Υπάρ­χει όξυν­ση των ελλη­νο­τουρ­κι­κών σχέ­σε­ων, υπάρ­χει μεγά­λη επι­θε­τι­κό­τη­τα εκ μέρους της άρχου­σας τάξης της Τουρ­κί­ας και του κυρί­ου Ερντο­γάν. Το ζήτη­μα είναι ότι οι επι­λο­γές της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, με το να εμπλέ­κε­ται όλο και περισ­σό­τε­ρο στον πόλε­μο στην Ουκρα­νία, δηλα­δή στην αντι­πα­ρά­θε­ση που υπάρ­χει ανά­με­σα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και στη Ρωσία αυτή τη στιγ­μή ‑για­τί ο πόλε­μος δεν είναι ανά­με­σα στη Ρωσία και την Ουκρα­νία μόνο, είναι ανά­με­σα σε δύο μεγά­λα στρα­τό­πε­δα διε­θνών καπι­τα­λι­στών, της Ρωσί­ας και των ΗΠΑ από τη μια και του ΝΑΤΟ και των συμ­μα­χιών τους αντί­στοι­χα- και βεβαί­ως την πλη­ρώ­νει ο ουκρα­νι­κός λαός και οι άλλοι λαοί. Θα την πλη­ρώ­σει και ο ελλη­νι­κός λαός αν συνε­χί­σου­με στην ίδια ρότα.

Στην ουσία, τα όπλα που συνε­χώς στέλ­νο­νται, τα οποία είναι μεγά­λης αξί­ας όπλα, οδη­γούν και σε μεί­ω­ση της δυνα­τό­τη­τας άμυ­νας της χώρας μας. Αυτά τα θέσα­με χθες στη Βου­λή και ο κ. υπουρ­γός (Άμυ­νας) δεν απά­ντη­σε. Ήταν απα­ρά­δε­κτος. Μάλι­στα, ενέ­πλε­ξε τα στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνά­με­ων της χώρας μας, των εν ενερ­γεία ανώ­τε­ρων αξιω­μα­τι­κών, ότι κάνουν διαρ­ρο­ές. Αυτό είναι απα­ρά­δε­κτο. Αυτά που είπαν στις Επι­τρο­πές όλα τα κόμ­μα­τα, και οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ, είναι δημο­σιευ­μέ­να και από την ουκρα­νι­κή πρε­σβεία στην Ελλά­δα, όπως έχου­με δημό­σια πει. Είναι σε διε­θνείς οργα­νι­σμούς, τα έχει το ΝΑΤΟ, στο οποίο συμ­με­τέ­χει και η Ελλά­δα και η Τουρ­κία αντί­στοι­χα, και Έλλη­νες και Τούρ­κοι αξιω­μα­τι­κοί και είναι πασί­γνω­στα ανά την οικου­μέ­νη. Πρό­κει­ται για υπεκ­φυ­γή του υπουρ­γού, δεν ήθε­λε να δώσει αυτά τα στοιχεία.

Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι αυτά που έδω­σε ο “Ριζο­σπά­στης”, άλλες εφη­με­ρί­δες, και που κατήγ­γει­λαν οι βου­λευ­τές είναι απο­λύ­τως ορθά. Και, βεβαί­ως, αυτό το ζήτη­μα θα το πλη­ρώ­σου­με. Το ΝΑΤΟ δεν είναι “προ­στα­σία και ασφά­λεια”, έτσι όπως προ­βάλ­λε­ται από τους κυβερ­νη­τι­κούς ή από άλλα κόμ­μα­τα. Αντί­θε­τα, δημιουρ­γεί προ­βλή­μα­τα. Διό­τι να ξέρου­με ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν στο επί­κε­ντρό τους πώς θα τρα­βή­ξουν την Τουρ­κία και τον Ερντο­γάν, ώστε να εξα­σφα­λί­σουν τη συνο­χή του ΝΑΤΟ στη νοτιο­α­να­το­λι­κή του πτέ­ρυ­γα και όχι βεβαί­ως να τον στεί­λουν στην αγκα­λιά της Ρωσί­ας. Κι αυτό πρυ­τα­νεύ­ει στις όποιες απο­φά­σεις τους. Άρα, πάλι ριγ­μέ­να θα είναι τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της Ελλά­δας, τα δικαιώ­μα­τα που έχει ο ελλη­νι­κός λαός».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο