Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Αποκατάσταση πυροπαθών, κατάργηση μνημονιακών μέτρων και απεγκλωβισμός από ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τα ζητήματα αιχμής το επόμενο διάστημα

Τα ζητή­μα­τα που πρέ­πει να απο­κτή­σουν προ­τε­ραιό­τη­τα το αμέ­σως επό­με­νο διά­στη­μα θέτει με δήλω­σή του ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας. Πρώ­τον, ο κ. Κου­τσού­μπας προ­τάσ­σει την άμε­ση απο­κα­τά­στα­ση των πλη­γέ­ντων, με απο­ζη­μιώ­σεις 100% και τη λήψη όλων των απα­ραί­τη­των μέτρων αντι­πυ­ρι­κής, αντι­σει­σμι­κής και αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας για τη χώρα, για τον ελλη­νι­κό λαό. «Μαζί με όλα τα υπό­λοι­πα μέτρα που προ­τεί­νει ήδη το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα και τα έχει ως αιτή­μα­τα στις διεκ­δι­κή­σεις του» συμπληρώνει.

Το δεύ­τε­ρο ζήτη­μα που πρέ­πει να απο­κτή­σει προ­τε­ραιό­τη­τα το αμέ­σως επό­με­νο διά­στη­μα είναι, σύμ­φω­να με τον κ. Κου­τσού­μπα, «η κατάρ­γη­ση όλων των μνη­μο­νια­κών αντι­λαϊ­κών μέτρων». «Όταν η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ μιλά για τέλος των μνη­μο­νί­ων σημαί­νει ότι καταρ­γού­νται όλοι οι μνη­μο­νια­κοί νόμοι, που έχουν ματώ­σει τον ελλη­νι­κό λαό, 10 χρό­νια τώρα. Και βεβαί­ως καμία μεί­ω­ση σε συντά­ξεις, σε μισθούς, αλλά παρα­πέ­ρα αύξη­ση των μισθών, αύξη­ση των συντά­ξε­ων, μεί­ω­ση της φορο­λο­γί­ας του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος» υπο­γραμ­μί­ζει ο κ. Κουτσούμπας.

Ως τρί­το προσ­διο­ρί­ζει τον «απε­γκλω­βι­σμό από όλους τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, από τις απο­στο­λές εκτός συνό­ρων, από το θανά­σι­μο ενα­γκα­λι­σμό του ελλη­νι­κού λαού, της χώρας μας με τις αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κές πολι­τι­κές, τις στρα­τιω­τι­κές επι­λο­γές τόσο στα Βαλ­κά­νια όσο και στη Μεσό­γειο, τη Μ. Ανα­το­λή, την ευρύ­τε­ρη περιο­χή». Αυτά, δια­μη­νύ­ει ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΚΚΕ, «πρέ­πει να απο­τε­λέ­σουν τα ζητή­μα­τα αιχ­μής σήμε­ρα, από δω και πέρα, κάθε μέρα, του οργα­νω­μέ­νου λαϊ­κού κινήματος».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο