Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ για να βγει ο λαός πιο δυνατός

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στην απο­ψι­νή του ομι­λία στην κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση του κόμ­μα­τος στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος, εξέ­φρα­σε την πεποί­θη­σή του ότι το ΚΚΕ μπο­ρεί να βγει απο­φα­σι­στι­κά ενι­σχυ­μέ­νο από τις κάλ­πες της Κυρια­κής, τονί­ζο­ντας ότι «αυτό που κρί­νε­ται είναι, αν την επό­με­νη μέρα, ο λαός μας θα βγει πιο δυνα­τός για τις μάχες που έρχονται».

SUNTAGMA3

Είπε ότι «κάθε επό­με­νη κυβέρ­νη­ση αντι­λαϊ­κής δια­χεί­ρι­σης θα είναι ίδια και χει­ρό­τε­ρη από την προη­γού­με­νη για­τί χτί­ζει πάνω στο αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο που ήδη υπάρ­χει και το ενι­σχύ­ει» και γι αυτόν τον λόγο «στο νέο αντι­λαϊ­κό σκη­νι­κό το ζητού­με­νο είναι να είναι δυνα­τό το ΚΚΕ για να παλέ­ψου­με μέσα και έξω από τη Βου­λή για αυτά που έχου­με ανά­γκη, για αυτά που ο λαός μας δημιουρ­γεί αλλά του τα κλέ­βουν με μια σει­ρά αντι­δρα­στι­κούς νόμους που είναι εδώ και θα συνε­χί­σουν να είναι εδώ».

suntagma17

«Οι κομ­μου­νι­στές μέσα στο κίνη­μα, σε κάθε χώρο, μέσα στη Βου­λή, δεν πίνουν νερό στο όνο­μα της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας και των κερ­δών για λίγους που πρέ­πει να απο­κτή­σει η ελλη­νι­κή οικο­νο­μία, όπως μας λένε τα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ πιστοί στο έργο που τους ανα­θέ­τουν ο ΣΕΒ, οι εφο­πλι­στές, το ΔΝΤ, η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση» είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας προ­σθέ­το­ντας «το ΚΚΕ προ­βάλ­λει αιτή­μα­τα και διεκ­δι­κή­σεις που ικα­νο­ποιούν τις ανά­γκες, επι­λύ­ουν τα φλέ­γο­ντα προ­βλή­μα­τα του σήμερα».

suntagma13

Επι­σή­μα­νε ότι πρό­ο­δος δεν είναι «να ξεζου­μί­ζεις έναν ολό­κλη­ρο λαό για να τα δώσεις πίσω στα λίγα μονο­πώ­λια με κον­δύ­λια και προ­γράμ­μα­τα για την ενί­σχυ­σή τους», τονί­ζο­ντας «πρό­ο­δος είναι με επι­στη­μο­νι­κό κεντρι­κό σχε­δια­σμό και με τον λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του και με τα κλει­διά της οικο­νο­μί­ας δικά του, να ικα­νο­ποιού­νται οι σύγ­χρο­νες κοι­νω­νι­κές ανά­γκες παντού: Στην υγεία, στην παι­δεία, στην ανα­ψυ­χή, στην κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση, στον πολι­τι­σμό, στον αθλητισμό».

suntagma9

Ανα­φέ­ρο­ντας ότι «το ΚΚΕ θα είναι εδώ και στις 8 Ιού­λη» κάλε­σε τον λαό να σκε­φτεί «τι δύνα­μη μπο­ρούν να πάρουν οι αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων, αν το ΚΚΕ είναι πιο δυνα­τό, με περισ­σό­τε­ρους βου­λευ­τές, με μεγα­λύ­τε­ρη δυνα­τό­τη­τα στή­ρι­ξης και οργά­νω­σης των διεκ­δι­κή­σε­ων και με μεγα­λύ­τε­ρη δυνα­τό­τη­τα απο­κά­λυ­ψης και πρό­τα­σης ανα­κού­φι­σης μέσα στη Βουλή»..

Μίλη­σε στη συνέ­χεια για τις προ­τά­σεις νόμου και τρο­πο­λο­γί­ες που κατέ­θε­σε η ΚΟ του ΚΚΕ για την κάλυ­ψη βασι­κών λαϊ­κών ανα­γκών και δικαιω­μά­των, ακό­μα και στοι­χειώ­δους ανα­κού­φι­σης, και οι οποί­ες «απορ­ρί­φθη­καν, απορ­ρί­πτο­νται στη συντρι­πτι­κή τους πλειο­ψη­φία, από τη δήθεν προ­ο­δευ­τι­κή, αρι­στε­ρή κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έκα­ναν και κάνουν πως δεν τα ακούνε».

SUNTAGMA2

Ανέ­φε­ρε ως επι­πλέ­ον λόγο ενί­σχυ­σης του ΚΚΕ στις κάλ­πες της Κυρια­κής τις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις στην περιο­χή, τονί­ζο­ντας ότι «η ενερ­γό­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενερ­γεια­κούς αντα­γω­νι­σμούς που κλι­μα­κώ­νο­νται στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, είναι η άλλη όψη του αντι­λαϊ­κού νομί­σμα­τος στο εσω­τε­ρι­κό της χώρας μας».

«Αυτή η πολι­τι­κή έφε­ρε και την αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κής κοπής Συμ­φω­νία των Πρε­σπών. Αυτή η πολι­τι­κή φέρ­νει νέους μεγά­λους κιν­δύ­νους για το Αιγαίο και το Κυπρια­κό, στη λογι­κή της “συν­δια­χεί­ρι­σης”, που προ­ω­θούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρ­νει πάνω απ΄όλα μεγά­λους κιν­δύ­νους για τους λαούς στην περιο­χή, πιο γενι­κευ­μέ­νες πολε­μι­κές συρ­ρά­ξεις» πρό­σθε­σε, επι­ση­μαί­νο­ντας, μετα­ξύ άλλων, ότι «την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που­λά­νε παρα­μύ­θια περί “ευη­με­ρί­ας” από τα “οικό­πε­δα” που δίνουν στους ενερ­γεια­κούς κολοσ­σούς, ο λαός βυθί­ζε­ται στην ενερ­γεια­κή φτώ­χεια. Οι τιμές στο ρεύ­μα αυξά­νο­νται, ενώ μέσα στο 2018 έχει κοπεί το ρεύ­μα σε 300.000 καταναλωτές».

SUNTAGMA6

Ο Δ. Κου­τσού­μπας τόνι­σε ότι «στην επό­με­νη Βου­λή διεκ­δι­κούν “έδρες” 4 μνη­μο­νια­κά κόμ­μα­τα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ25, 2 φασι­στι­κά, ακρο­δε­ξιά μορ­φώ­μα­τα η Χρυ­σή Αυγή και Ελλη­νι­κή Λύση, και το ΚΚΕ», προ­σθέ­το­ντας «δεν θα αφή­σου­με όλους όσοι κυβέρ­νη­σαν και μας έφε­ραν ως εδώ, αλλά ούτε και τους φασί­στες, τους ρατσι­στές και ακρο­δε­ξιούς να μιλά­νε εξ ονό­μα­τος του λαού και της νεολαίας».

Είπε ότι απέ­να­ντι στη νέα κυβέρ­νη­ση που θα συνε­χί­σει την ίδια σκλη­ρή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή δεν μπο­ρεί να κάνει πραγ­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση για το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ «που “ξέπλυ­νε” την πολι­τι­κή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι η πιο φιλι­κή κυβέρ­νη­ση των τελευ­ταί­ων χρό­νων “για τους φονιά­δες των λαών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ” και κυρί­ως εμφά­νι­σε ως μονό­δρο­μο την πολι­τι­κή των μνη­μο­νί­ων διαρκείας».

SUNTAGMA7

«Για όλα αυτά και πολ­λά άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπει­ρε την απο­γο­ή­τευ­ση, έστει­λε εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ψηφο­φό­ρους πίσω στη ΝΔ. Στα ψηφο­δέλ­τια του φιγου­ρά­ρουν δεκά­δες πρώ­ην υπουρ­γοί και στε­λέ­χη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν δια­κρι­θεί στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή. Ο συντη­ρη­τι­σμός της ΝΔ και η δυσφή­μη­ση προ­ο­δευ­τι­κών ιδε­ών από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομί­σμα­τος», πρόσθεσε.

Κάλε­σε να ενι­σχύ­σουν το ΚΚΕ όσοι «νιώ­θουν αρι­στε­ροί και δεν αλλοί­ω­σαν αξί­ες και ιδα­νι­κά, στό­χους και ελπί­δες με την τετρά­χρο­νη δια­κυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ», όσοι προ­βλη­μα­τί­ζο­νται να ξανα­ψη­φί­σουν ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τον φόβο επα­νό­δου της ΝΔ, σημειώ­νο­ντας «όμως τη Δεξιά φέρ­νει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και η δεξιά πολι­τι­κή του».

suntagma18

Πρό­σθε­σε ότι ούτε το ΚΙΝΑΛ «που είναι έτοι­μο να γίνει συμπλή­ρω­μα ανο­χής σε μια κυβέρ­νη­ση Μητσο­τά­κη» μπο­ρεί να αντι­πα­λέ­ψει μια αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, ενώ «δεν θα κοπεί η φόρα του Μητσο­τά­κη αν μπει το κόμ­μα μιας χρή­σης του κ. Βαρου­φά­κη στη Βουλή».

«Απευ­θυ­νό­μα­στε στον λαό μας που έχει δοκι­μά­σει πολ­λές συντα­γές δια­χεί­ρι­σης, μιας από χέρι απάν­θρω­πης πολι­τι­κής. Του λέμε με ευθύ­τη­τα ότι τώρα ήρθε η ώρα να σταθ­μί­σει την πεί­ρα του, να κάνει το βήμα. Να μην δώσει άφε­ση αμαρ­τιών σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Να μην πει “προ­χώ­ρα σε ακό­μα πιο εξο­ντω­τι­κά μέτρα”, ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

SUNYAGMA5

«Τώρα είναι η ώρα να πετά­ξου­με στα σκου­πί­δια της Ιστο­ρί­ας τη ναζι­στι­κή-εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή, η εκλο­γι­κή εγκα­τά­λει­ψή της από τους ψηφο­φό­ρους της πρέ­πει να συνε­χι­στεί αμεί­ω­τη» είπε στη συνέ­χεια της ομι­λί­ας του τονί­ζο­ντας «σήμε­ρα, μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύ­η­ση για να απο­μο­νω­θεί αλλά και για να απο­κα­λυ­φθεί παρα­πέ­ρα η Χρυ­σή Αυγή αλλά και για να μπουν στο περι­θώ­ριο άλλα ακρο­δε­ξιά μορ­φώ­μα­τα, τύπου Βελό­που­λου, που με τις κηρα­λοι­φές και τις συνο­μι­λί­ες του με τον Ιησού Χρι­στό προ­σβά­λει βάναυ­σα όλους τους πιστούς χρι­στια­νούς ορθόδοξους».

Κάλε­σε τον λαό να ακυ­ρώ­σει τα σχέ­δια όσων θέλουν το ΚΚΕ με μειω­μέ­να ποσο­στά και λιγό­τε­ρους βου­λευ­τές, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας «όλοι, όσοι δεν θέλε­τε το βρά­δυ των εκλο­γών να πανη­γυ­ρί­ζει ο Μητσο­τά­κης, ο Γεωρ­γιά­δης, ο Βορί­δης και σκέ­φτε­στε πάλι να ψηφί­σε­τε το ΣΥΡΙΖΑ σκε­φτεί­τε ότι το γέλιο τους δεν μπο­ρεί να το κόψει ούτε η Παπα­κώ­στα, ούτε ο Κου­ρου­μπλής ούτε η Κου­ντου­ρά. Το γέλιο και τη δεξιά πολι­τι­κή, μπο­ρεί να το βγά­λει ξινό, μόνο ένα ισχυ­ρό ΚΚΕ».

SUMTAGMA1

Είπε, επί­σης, ότι καμία ψήφος δεν πρέ­πει να χαθεί λόγω απο­χής καθώς στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα η απο­χή ενι­σχύ­ει τους αντι­πά­λους του λαού, ανα­φέ­ρο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά «στις εκλο­γές ψηφί­ζου­με. Και ψηφί­ζου­με ΚΚΕ. Για­τί ψήφος στο ΚΚΕ σημαί­νει ότι κρα­τά­με ζωντα­νή την ελπί­δα για το λαό. Ότι ο λαός κρα­τά­ει την υπό­θε­ση της ζωής του στα χέρια του».

«Η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ είναι στο χέρι μας. Είναι η ψήφος που μετρά­ει για τον λαό. Το ΚΚΕ τους πονά­ει όταν ψηλώ­νει. Τώρα μόνο ΚΚΕ. Για­τί έχου­με μεγά­λους αγώ­νες να δώσου­με αύριο. Καλή δύνα­μη σε όλους και όλες με υγεία, αγω­νι­στι­κό­τη­τα και ελπί­δα» κατέ­λη­ξε στην ομι­λία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ απηύ­θυ­ναν χαι­ρε­τι­σμό ο Γιώρ­γος Ροΐ­δης, αντι­ναύ­αρ­χος εν απο­στρα­τεία του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ, η Έρη Ρίτσου, λογο­τέ­χνης, συγ­γρα­φέ­ας και υπο­ψή­φια βου­λευ­τής Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ, ενώ εκ μέρους του μου­σι­κο­συν­θέ­τη και υπο­ψη­φί­ου βου­λευ­τή Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ, στην τιμη­τι­κή 12η θέση, Θάνου Μικρού­τσι­κου, μήνυ­μα διά­βα­σε ο ηθο­ποιός Γιώρ­γος Κιμούλης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο