Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Βολική για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η μεταξύ τους αντιπαράθεση (VIDEO)

Στον «δικομ­μα­τι­κό καυ­γά» που στή­νουν ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ ανα­φέρ­θη­κε, μετα­ξύ άλλων, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής.

Συγκε­κρι­μέ­να επισήμανε:
«Η ΝΔ κλη­ρο­νό­μη­σε από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ήδη ασφυ­κτι­κό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο για τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα, για τις εργα­τι­κές — λαϊ­κές ελευθερίες.

Και τώρα, νόμο το νόμο, το ανα­βαθ­μί­ζει αυτό το νομο­θε­τι­κό πλαίσιο.
Γι’ αυτό η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ επι­λέ­γει ως βολι­κό αντί­πα­λο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλι­στα, προ­σω­πι­κά ο κ. Μητσο­τά­κης επι­λέ­γει να απα­ντή­σει αύριο από αυτό εδώ το βήμα στον κ. Τσί­πρα για την αστυ­νο­μι­κή βία σε βάρος πολι­τών στη Νέα Σμύρνη.

Τον κατα­λα­βαί­νου­με τον κ. Μητσοτάκη.
Επι­λέ­γει τον εύκο­λο, τον βολι­κό αντίπαλο!

Για­τί, τι λέτε και οι δύο μαζί, πολ­λές φορές ακό­μα και με τα ίδια λόγια. “Ομο­ψυ­χία”, “κοι­νω­νι­κή ειρή­νη”, “όχι στο διχα­σμό”, “ομα­λό­τη­τα” και πολ­λά άλλα που απο­τε­λούν τα συν­θή­μα­τα του “Νόμου και της Τάξης”.

ΟΧΙ. Δεν μπο­ρεί να υπάρ­χει ομο­ψυ­χία με το άδι­κο, για­τί τελι­κά στην άδι­κη και εκμε­ταλ­λευ­τι­κή κοι­νω­νία όλα αυτά δεν είναι τίπο­τα άλλο από την υπο­τα­γή των πολ­λών, των αδι­κη­μέ­νων, των κατα­πιε­σμέ­νων. Δεν είναι τίπο­τε άλλο από την άρνη­ση του αγώ­να, της ταξι­κής πάλης η οποία θέλε­τε δεν θέλε­τε θα υπάρ­χει και θα δυναμώνει.

Για­τί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χρε­ώ­νει την κλι­μά­κω­ση της κατα­στο­λής στις “δεξιές” και “ακρο­δε­ξιές” κατα­βο­λές της ΝΔ, αφή­νει στο απυ­ρό­βλη­το την ουσία, δηλα­δή την ταξι­κή, αντι­λαϊ­κή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή που και ο ίδιος εφάρ­μο­σε και η οποία πάντα επι­βάλ­λε­ται με την κατα­στο­λή και τον αυταρχισμό.
Σας βολεύ­ει και τους δύο η μετα­ξύ σας αντι­πα­ρά­θε­ση. Τα κοκο­ρά­κια πάντα παρά­γουν θέα­μα για το κοινό.

Δεν παύ­ουν όμως να είναι κοκοράκια…

Τα βλέ­που­με καθη­με­ρι­νά. Ο ΣΥΡΙΖΑ να σας κατη­γο­ρεί για τις ακρο­δε­ξιές εμμο­νές σας κι εσείς να προ­σπα­θεί­τε να παρου­σιά­σε­τε τον ΣΥΡΙΖΑ, σώνει και καλά, ως τον οργα­νω­τή όλων αυτών των κινη­το­ποι­ή­σε­ων. Έλε­ος πια!».

Σας το λέμε, δεν θα κατα­φέ­ρε­τε να κλεί­σε­τε το στό­μα του ελλη­νι­κού λαού, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας από τη Βου­λή, προ­σθέ­το­ντας ότι η κυβέρ­νη­ση λογα­ριά­ζει χωρίς τον ξενο­δό­χο όπως απέ­δει­ξε η μεγα­λειώ­δης δια­δή­λω­ση στη Νέα Σμύ­ρη ενά­ντια στην απρο­κά­λυ­πτη αστυ­νο­μι­κή βία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο