Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη δημοσιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Έκθεσης» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών

Σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών και τη δημο­σιο­ποί­η­ση της «Ολο­κλη­ρω­μέ­νης Έκθε­σης» του αμε­ρι­κα­νι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, αναφέρει:

«Η πρό­σφα­τη δημο­σιο­ποί­η­ση της “Ολο­κλη­ρω­μέ­νης Έκθε­σης” του αμε­ρι­κα­νι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών για την Ελλά­δα, πέρα από το γεγο­νός ότι θυμί­ζει παλιές σκο­τει­νές επο­χές, επι­βε­βαιώ­νει πλή­ρως το ρόλο που έχει ανα­λά­βει η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ στην προ­ώ­θη­ση των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κών σχεδιασμών.

Στην Έκθε­ση ανα­γνω­ρί­ζε­ται ρητά και κυνι­κά ότι η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών έχει την ευρω­α­τλα­ντι­κή σφρα­γί­δα, ότι “η Ελλά­δα είναι αφο­σιω­μέ­νος εταί­ρος στην προ­ώ­θη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ εντός και εκτός της Ελλά­δας”, ότι “η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση υπο­στη­ρί­ζει την εμβά­θυν­ση της στρα­τιω­τι­κής συνερ­γα­σί­ας”, προ­σφέ­ρο­ντας “επι­πλέ­ον τοπο­θε­σί­ες εκτός του κόλ­που της Σού­δας, για να υπο­στη­ρί­ξει τις στρα­τιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις των ΗΠΑ στην περιοχή”.

Φτά­νει μάλι­στα στο σημείο να ομο­λο­γεί ότι θα επι­στρα­τευ­τούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πει­σθεί ο ελλη­νι­κός λαός για την ανα­γκαιό­τη­τα αυτής της πολι­τι­κής. Τόσο “προ­ο­δευ­τι­κή” είναι η πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι ανα­τρι­χια­στι­κές επι­διώ­ξεις της αμε­ρι­κα­νι­κής πολι­τι­κής, που δεν αμφι­σβη­τού­νται από την κυβέρ­νη­ση, ούτε φυσι­κά από τη ΝΔ, ούτε από κανέ­ναν άλλο από τους διορ­γα­νω­τές των αυρια­νών συλ­λα­λη­τη­ρί­ων, δεί­χνουν την ανά­γκη ο λαός να επα­γρυ­πνά και να γυρί­σει την πλά­τη σε όλους εκεί­νους που θέλουν την Ελλά­δα προ­κε­χω­ρη­μέ­νο φυλά­κιο των ΗΠΑ για χάρη των συμ­φε­ρό­ντων του κεφα­λαί­ου και μόνο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο