Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

«Αυτή την Εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά του 2020 τη γιορ­τά­ζου­με μέσα στις ειδι­κές δύσκο­λες συν­θή­κες της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, αλλά με το βλέμ­μα όλων μας στραμ­μέ­νο στην επό­με­νη μέρα, κατά την οποία θα έρχε­ται στην επι­και­ρό­τη­τα όλο και πιο επι­τα­κτι­κά το βασι­κό δίλημ­μα, το βασι­κό ερώ­τη­μα που χρειά­ζε­ται απά­ντη­ση: «Σοσια­λι­σμός ή βαρ­βα­ρό­τη­τα;», ανέ­φε­ρε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σε δήλω­σή του, με αφορ­μή τις συμ­βο­λι­κές συγκε­ντρώ­σεις των σωμα­τεί­ων για την Εργα­τι­κή Πρωτομαγιά.

«Εμείς απα­ντά­με Σοσια­λι­σμός» υπο­γράμ­μι­σε ο κ. Κου­τσού­μπας και προ­σέ­θε­σε: «Χρειά­ζε­ται μια νέα κοι­νω­νία δίκαιη, με την εργα­τι­κή τάξη, τον λαό πραγ­μα­τι­κά στην εξου­σία. Για να προ­στα­τεύ­ει την υγεία του λαού, για να υπάρ­χει ευη­με­ρία στον ελλη­νι­κό λαό. Καλή δύνα­μη! Καλό κου­ρά­γιο σε όλους και όλες. Χρό­νια πολλά!».

Στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής κατέθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Απο­τί­ου­με σήμε­ρα φόρο τιμής στους 200 κομ­μου­νι­στές που εκτε­λέ­στη­καν από τους φασί­στες κατα­κτη­τές, εδώ στην Και­σα­ρια­νή, την Πρω­το­μα­γιά του 1944. Συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να τους, συνε­χί­ζου­με για τα ιδα­νι­κά τους, μέχρι την ορι­στι­κή ανα­τρο­πή του καπι­τα­λι­σμού, γέν­νη­μα θρέμ­μα του οποί­ου είναι ο φασι­σμός. Καλή δύνα­μη, χρό­νια πολ­λά» δήλω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος κατέ­θε­σε σήμε­ρα το πρωί στε­φά­νι στο Σκο­πευ­τή­ριο της Καισαριανής.

koutsoympas2 koutsoympas3 koutsoympas4 koutsoympas7 koutsoympas8 koutsoympas9 koutsoympas11

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο