Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Δεν μπορεί να πανηγυρίζει ο λαός γιατί η χώρα του έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ»

«Δεν μπο­ρεί να πανη­γυ­ρί­ζει ο λαός για­τί η χώρα του έχει μετα­τρα­πεί σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σχο­λιά­ζο­ντας το ταξί­δι Μητσο­τά­κη στις ΗΠΑ, μιλώ­ντας την Παρα­σκευή το από­γευ­μα στο Μαντού­δι της Βόρειας Εύβοιας που δέχθη­κε μόλις την Τετάρ­τη και νέα πλήγ­μα­τα από τις πλημμύρες! 

«Τα λέμε εδώ στο Μαντού­δι, στη Βόρεια Εύβοια, που αν υπάρ­χει ένας λαός που μπο­ρεί να κατα­νο­ή­σει την κατα­στρο­φή του πολέ­μου, είναι αυτός εδώ, ο βασα­νι­σμέ­νος λαός της Βόρειας Εύβοιας, που ξέρει τι σημαί­νει να κατα­στρέ­φε­ται το σπί­τι σου, ο τόπος σου, να χάνεις τη δου­λειά σου, να απει­λεί­ται η ζωή σου, το μέλ­λον των παι­διών σου» σημεί­ω­σε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας προ­σθέ­το­ντας «κανείς εδώ δεν ζητά­ει ελε­η­μο­σύ­νη. Τη ζωή του πίσω ζητά­ει και δεν κάνει βήμα πίσω απ’ αυτό».

Τους κάλε­σε να συμπο­ρευ­τούν «με το ΚΚΕ και τους αγώ­νες του. Και στις κάλ­πες για τις βου­λευ­τι­κές, και μετά στις κάλ­πες για τις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές» προ­σθέ­το­ντας ότι «οι φοι­τη­τές προ­χθές έδει­ξαν το δρό­μο. Χαι­ρε­τί­ζου­με τη νίκη τους για να έχουν συλ­λό­γους αγω­νι­στι­κούς, με την Παν­σπου­δα­στι­κή πρώ­τη δύνα­μη παντού!»

«Είδα­τε πως δεν υπάρ­χουν πια σωτή­ρες» υπο­γράμ­μι­σε και τόνι­σε ότι «υπάρ­χει μόνο ο λαός που αν το απο­φα­σί­σει μπο­ρεί να σώσει το λαό, βαδί­ζο­ντας στο δρό­μο της ανα­τρο­πής με το ΚΚΕ. Κι εκεί, σ’ αυτό το δρό­μο μόνο, μπο­ρού­με να κερ­δί­σου­με όλα όσα μας ανήκουν.»

Στον Δημή­τρη Κου­τσού­μπα η ΤΕ Εύβοιας του Κόμ­μα­τος προ­σέ­φε­ρε ένα ξυλό­γλυ­πτο από καμέ­νο ξύλο του εικα­στι­κού Αντώ­νη Μόρφογλου.

Νωρί­τε­ρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνά­ντη­ση με μαζι­κούς φορείς της Βόρειας Εύβοιας στην αίθου­σα του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Μαντουδίου.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο